недеља, 8. мај 2016.

ZENSKA SPERMA

ZENSKA SPERMA -KRAJ MUSKARACA? BRITANSKI NAUCNICI VEC NEKOLIKO GODINA RADE NA TOME! A JA SE PITAM DA LI BI SVET BEZ MUSKARACA BIO BOLJI ILI MNOGO GORI?
O kakvom  se to procesu zapravo radi? Radi se o pretvaranju kostane srzi zene u spermu?! Naucni tim iz Njukasla tvrdi da ce ubuduce zena moci da oplodi zenu.Ali ako su muskarci nosioci Y hromozoma koji je itekako vazan u proizvodnji sperme kao i u odredjivanu pola ,onda bi to znacilo da ce se radjati samo zene?
I sta onda? Da li bi istrebljivanje muskaraca zaista dovelo do harmonije i globalnog mira ( jer se zene zale da im cak 90% stresa izazivaju muskarci).Ne bi bilo ratova, toliko zatvorenika po zatvorima, toliko poginulih na autoputevima? Pravo pitanje je ipak DA LI NI ZENE U TOJ HARMONIJI NASLE PRAVI RAZLOG DA SE NASMINKAJU ,DOTERUJU I OBAVLJAJU SVE TE KUCNE POSLOVE? Ili bi ne daj boze postale prljave, debele i beskrajno srecne? Medjutim, ova prica o zenskoj spermi meni je za sada potpuno u domenu naucne fantastike i verovatno nece "zaziveti" bar jos deceniju-dve( iskreno se nadam). Mada ni to nece spreciti promene u musko -zenskim odnosima koje sve vise pokazuju tendenciju "izbacivanja muskog pola" iz mnogih segmenata drustva pa i reprodukcije gde je muskarac bio neprikosnoven. Ako i ne uspe ova prica sa zenskom spermom, tu je kloniranje ili sejanje ili vec sta.
Na scenu medjutim stupa  Brajan Sajks jedan od najpoznatijih geneticara na svetu a naravno radi na Oksfordu. On je inace tvorac knjige "Adamova kletva" u kojoj pise o mracnoj prognozi za muskarce i hromozom Y. Naime, on tvrdi da hromozom Y ne moze da se regenerise  kao X hromozom te se na putu nasledjivanja cesto desi XX kombinacija upravo zato sto je Y negde "umro" ili mutirao prilikom prenosenja "sa kolena na koleno". On cak tvrdi da se uopste plodnost muskarca smanjuje sa svakom generacijom?! Ili u brojkama poslednjih 50 godina  broj spermatozoida je opao kod savremenih muskaraca za 20% ( zbog previse stresa, alkohola....) I jos malo statistike sto se socijalnog i ekonomskog statusa u drustvu desava zadnjih godina. U porodicama zene sad imaju procenat od 42,2 ucesca u kucnom  budzetu ( negde i vise) jer se desava da su 4 od 10 zena stigle do pozicije "glave kuce" i jedino one rade!
Ova tema " O SVETU BEZ MUSKARACA"  provlaci se jos od antickog doba ( Aristofan je napisao komediju "Listrata")  kada su Atinanjke posle 21 godine od kako su muskarci otisli u rat preuzeli sve njihove uloge i fantasticno vodile drzavu!
Imamo i Amazonke - zene ratnice koje takodje zive same i jos mnogo filmova cak i u novije vreme sa razvitkom virtualnih igrica sve je vise zena koje pobedjuju u svemu..
I sad ako bi se zaista desilo da zene ostanu same na ovoj planeti ja ne bih bas verovala u toliku harmoniju. Zene ne mogu bez traceva i carki. Izbijali bi tu ratovi i te kako!Zene umeju da budu i jako surove. Ali jedno pouzdano mogu da tvrdim a muskarci to nikada nece priznati - zene mogu da obavljaju potpuno sve same bez muskaraca ( cak i kad je radjanje u pitanju). Ne postoji posao koji one ne bi mogle da obave mozda cak i mnogo bolje od muskaraca.
Muskarci ne mogu da obave korektno sve poslove - ( mi sigurna sam u to jer svaki dan gledam moje muskarce - sinove i muza) i komsije i prijatelje - ne mogu zaista.
A sad kad bi im se dala mogucnost da dobiju mesecni ciklus i da radjaju bebe ne znam da li bi prvo mogli da istrpe takve bolove i da svoj zivot prilagode bebi?
STO NE ZNACI DA IH OMALOVAZAVAM NA BILO KOJI NACIN! JA SAM ZA TO DA TRADICIONALNA PORODICA OPSTANE DOKLE GOD POSTOJI LJUDSKA VRSTA. NISTA NIJE BOLJE OD TOGA. A VECNE SVADJE ZA PREVLAST IZMEDJU MUSKOG I ZENSKOG POLA POSTOJE I POSTOJACE! I TO DAJE SVRHU NASIM ZIVOTIMA! SA JEDNOPOLNIM COVECANSTVOM OVA PLANETA BI BILA UZASNO DOSADNO MESTO - NIKAKO HARMONICNO!
NEDAJTE SE MUSKARCI ALI NI VI ZENE! NASA BORBA ZA RAVNOPRAVNOST JOS NIJE ZAVRSENA. IMA JOS MNOGA TOGA DA PREUZMEMO USVOJE RUKE! I DA JEDNOM ZA SVAGDA PRESTANE DISKRIMINACIJA ZENA U POGLEDU PRAVA NA SLOBODU U SVAKOM SMISLU, PRAVA NA ZAPOSLJAVANJE I RAD SA ISTOM NAKNADOM KAO MUSKARCI I TAKO DALJE!
ZIVOT NA  OVOJ PLANETI JE DOBAR I LEP SAMO AKO POSTOJE DVE RAVNOPRAVNE VRSTE LJUDSKIH BICA MUSKARCI I ZENE!

Нема коментара :

Постави коментар