понедељак, 12. децембар 2016.

ALHEMIJA NA DELU

ALHEMIJA NA DELU!  IZ UGLJA ZLATO! AUTO MOZE DA "IDE" NA VODU! MOZDA JE I SAJBER PROSTITUCIJA ALHEMIJA?
Znam ! Mi odavno ugalj zovemo "crno zlato", zato sto nam je neophodan, ali ipak je to figurativno. Ruski naucnici su ispitivali iskorisceni ugalj iz termo centrala i dosli do zakljucka da se iz tone iskoriscenog uglja moze dobiti gram zlata. Zamislite onda koje je blago ugalj. U termo elektrani dobijamo struju od uglja, a na specijalim filterima ostaje zlato. Potpuno neverovatno. Dva u jedan, ma tri u jedan. Ugalj koristimo i za grejanje mi koji smo srecnici da zivimo u privatnim kucama. A ja sam nekako uvek povezivala kad vidim ovaj kameni ugalj koji se koristi za  kotlove koji greju celu kucu -  sa dijamntima. Jer dijamanti su isto ugljenik kao ugalj. Onda je ugalj jos vise vredan. Da nabrojim: grejanje (toplotna), elektricna energija  (struja), dijamanti, zlato ,margarin... Niste znali da neke vrste margarina takozvani stoni margarin sadrze ugalj?
Onda idemo dalje sa alhemijom. Pretvaranje benzina u vodu ( a benzin je derivat nafte) - kako to zvuci? Iranski naucnik koji se nekim cudom zove Aladin ( mozda je onda ovo prica iz 1001 noci?) predstavio je svoj novi izum - automobil koji ide na vodu. Slusajte tek objasnjenje procesa 60 litara vode, 900 kilometara, 10 sati  i to samo  hemijskom reakcijom vodonika i kiseonika koji stvaraju energiju ( vodenu paru).
Zaboravila sam da kazem za one koji ne znaju sta je alhemija? alhemija kombinuje mnogo nauka i filozofskih disciplina : hemija, metalurgija,fizika, medicina, astrologija,misticizam, umetnost..Potekla je iz Mesopotamije ,Egipta, Persije a njen naziv bukvalno prevedeno  sa arapskog znaci "crna zemlja". Tako su nazivali plodnu dolinu Nila. Crna zemlja, crno zlato! I svi alhemiju zamisljaju samo kao potragu za pretvaranjem drugih metala u zlato. Medjutim, pravi cilj alhemicara je sustinska promena materije. Jedan od ciljeva alhemije je svakako i pronalazenje "kamena mudrosti" - magnus opus sto znaci veliko delo. A kamen mudrosti se koristi dalje za pretvaranje metala u zlato i  preobrazaj duse. Kamen mudrosti, sveti gral ,tajna piramida su povezani u svakom slucaju. Ovo "carobnjastvo"  kako laici gledaju na alhemicare opisala je Dzoan Roling u "Hari Poteru". Ali , to je i tako film za decu. Kao sto je i prica o Aladinu bajka. Paolo Koeljo koga ja izuzetno volim shvatio je pravu sustinu Alhemije pa je naravno u isto imenoj knjizi objasnio da alhemicar ne traga za pretvaranjem kamena u zlato nego tezi ka  transmisiji duse- preobrazaju duse. Postoji cak i grana alhemije koja govori o preobrazaju coveka u svemocno bice?! Proces pretvaranja pomocu kamana mudrosti- preobrazaj duse ide u tri procesa :
-nigredo- crnjenje (truljenje) simbolizuje truljenje i sagorevanje necistoca,
 -albedo - belenje simbolizuje  produhovljenje i prosvetljenje,
-rubedo -crvenjenje simbolizuje sjedinjavanje coveka sa Bogom,sjedinjavanje konacnog sa beskonacnim.
Na kraju alhemija u totalno suprotnom pravcu od gore spomenutih ciljeva. Sajber prostitucija. Prostitucija koja je postojala  citavo proteklo  vreme  . Prostitutke postoje iz tog perioda i Mesopotamije i Egipta i alhemije. Zene su prodavale telo kroz vekove. Uvek na isti nacin - kao robu. Kupac kupi robu, plati, upotrebi, odbaci.Postojao je fizicki kontakt. Razmenjivana je materija kupca i prodavca prilikom "upotrebe".Covek i zena u seksualnom cinu daleko od javnosti. Sa dogovorom ili bez ali najcesce sa dogovorom. Sada se to radi na potpuno drugaciji nacin. Ne znam kako je u svetu, verovatno i na mnogo visem tehnoloskom nivou. Iako to sve "funkcionise" preko web kamera ( kompjutera) devojka (zena) svoju intimu snimaju i pokazuju svakom ko zeli da vidi . U Beogradu majka i cerka "rade" zajedno na nekom sajtu koji je otvorila neka agencija i zaradjuju i do 100.000 mesecno!. Odnos sa "klijentom" nije fizicki ali ni njene intimne igrice ne gleda samo jedan klijent. Uopste ne znam da opisem sta tacno zamisljam kako to izgleda. Da li je to duhovno prosvetljenje? Zar alhemija ume da deluje i u tom pravcu? Da menja coveka do te mere da izgubi svaki stid i moral. Da pretvori  svoju intimu u zlato( novac)?
OPASNA JE ALHEMIJA AKO NE ZNAMO DA JE KORISTIMO. MNOGE LJUDE NAROCITO NAUCNIKE DOVELA JE DO PROPASTI I  U MATERIJALNOM I DUHOVNOM SMISLU! NEMOJTE SE IGRATI ALHEMICARA DA VAM PROCES PRETVARANJA NECEGA NE KRENE PO ZLU!  NEVERUJTE U TO DA VAM ZLATO MOZE ULEPSATI ZIVOT. PROMENITE SE NA BOLJE KAO COVEK - E TO CE VAS USRECITI! ZA TO POSTOJI MNOGO NACINA ALI NI JEDAN NIJE PUT NIJE PUT  ALHEMIJE!

Нема коментара :

Постави коментар