недеља, 18. децембар 2016.

NOVOGODISNJA GROZNICA

DA LI RAZMISLJATE O POKLONIMA ZA NOVU GODINU? DA LI RAZMISLJATE S KIM CETE CEKATI NOVU GODINU? DA LI PLANIRATE RASKID VEZE BAS ZA NOVU GODINU? SVE U SVEMU TRESE LI VAS VEC 'NOVOGODISNJA GROZNICA?
Znate li da postoje pravila kad su u pitanju pokloni? Neke stvari jednostavno ne bi trebali da poklanjate narocito za Novu Godinu i Bozic .Svi znamo i verujemo da je jako vazan pocetak nove godine. Zato taj poklon nosi neku simboliku i treba dobro razmisliti pri izboru da onaj koji dobije poklon ne stekne pogresnu sliku o vasim zapravo dobrim namerama. Zato nikad ne poklanjajte recimo kucne ljubimce. Osim ako vam ta osoba nije izricito to trazila. Deci vasih prijatelja i rodjaka nikako bez konsultacije sa njihovim roditeljima. Lepo je nekom doneti stene ili mace, ali ga time stavljate u nezgodan polozaj ako nema uslove da drzi zivotinju ili nema vremena za nju ili cak ne zeli tu obavezu ( a obaveza je velika).
Oprema za vezbanje -bilo koja sprava moze izazvati potpuno suprotan efekat vasoj zelji da poklonite nesto dobro i zanimljivo. Naime, osoba kojoj poklanjate opremu za vezbanje moze pomisliti da time hocete da kazete da je predebela, da je mlitava i da me izgleda lepo. Ovo narocito vazi za muskarce koji hoce svojoj partnerki da kupe nesto za rekreaciju ( jer one cesto pricaju o tome). One pricaju ,ali bi se uvredile da im to zaista kupite! Isto vazi i za kreme protiv bora i celulita. Zale se stalno vase drage na bore i celulit, ali ipak ne rizikujte. Ako im kupite nesto takvo bice sigurne da ste primetili na njima bore ili celulit i da hocete da to da im stavite do znanja na taj nacin. Dobro pazite kad je izgled vasih dama u pitanju. Bilo da su kreme, bilo da je debljina, odeca, obuca, tasne... zamislite jos da joj kupite vagu??? Ili sredstva za ciscenje????
Set nozeva ili noz nikom ne poklanjajte i to ne samo zbog sujeverja jer opasni predmeti nisu prikladan poklon. Za nozeve postoji i verovanje da ako nekome poklonis noz onda ces se posvadjati sa njim ili mu doneti nesrecu. U bodljikave, ostre stvari spada i kaktus pa ga ne treba poklanjati.
Vec sam pisala da je Nova godina i Bozic i uopste ti veliki praznici vreme koje bi trebalo da provedete sa voljenim osobama.Nekako , u svom ovom haosu i stresu svakodnevnog zivota , slobodni praznicni dani podrazumevaju toplinu doma i ljude koje volite u njima. Da li je to porodicno okupljanje ili vecera u dvoje sa partnerom ili bucna zurka sa prijateljima svejedno - vazno je da niste sami. Najveci broj samoubistava desava se bas za praznike jer ljudi tada najmanje mogu da budu sami! Gledajuci srecna lica oko sebe ,samoca jako tesko pada. Zato, ako ste resili da prekinete svoju ljubavnu vezu iz bilo kog razloga probajte da to ne ucinite bas za praznike, a posebno ove novogodisnje. Raskid veze je i ovako stres, a u momentu kad svi slave i sreca je svuda vasa nesreca vam se cini jos vecom. Zato molim vas ne prekidajte veze bas ovih dana. Sacekajte da prodju praznici.
Novogodisnja sujeverja: Obavezno cestitajte Novu godinu svim prijateljima i poznanicima (rodbini) inace vam se moze desiti emotivna distanca sa ljudima,
Ne pozajmljujte novac ni 31-og  decembra ni Prvog januara  jer vam onda sledi 12 meseci materijalnih problema,
Ne iznosite nista iz kuce Prvog januara, bukvalno nista!
Prva osoba koja vam stupi u kucu posle ponoci ne bi trebala da bude zena ( mi ovo praktikujemo za Bozic?) jer to donosi nesrecu, takodje su baksuz plavokose i crvenokose osobe?
Losim se smatra jedenje piletine ili curetine prvog dana nove godine.Ptice su "prljave" ? Svinje nisu? Ili je domaca zivina znak siromastva?
Insistiranje na zapocinjanju nekog velikog posla nije dobro i moze znaciti neuspeh,
Nemojte prati ves ili sudove prvog januara jer to znaci da ce neko nestani iz kuce sledece godine,
Lomljenje, razbijanje, plakanje, nikako ne jer ce vas to onda pratiti cele godine,
Kad se probudite  prvog januara pogledajte kakvo je vreme napolju pa ako nema vetra uopste bice dobra,vesela  i bogata godina?
ZNACI OBRADUJTE SVOJE VOLJENE NEKIM SITNICAMA I POKLONITE IM MNOGO LJUBAVI I PAZNJE. NE RASKIDAJTE VEZE PRED NOVU GODINU, BOZIC I VELIKE PRAZNIKE. NE UPADAJTE U VELIKU NOVOGODISNJU EUFORIJU I NE PODLEZITE SUJEVERJU! BRIZLJIVO BIRAJTE POKLONE I LJUDE  S KOJIMA CETE UCI U NOVU GODINU!
SRECNA NOVA GODINA!

Нема коментара :

Постави коментар