уторак, 19. јун 2018.

OD NECEG SE MORA UMRETI

OD NECEG MORA DA SE UMRE! BAR ZA SADA DOK SMO NA NIVOU DA VERUJEMO U SMRT! DA LI CE TO BITI SMRTONOSNI VIRUSI,NUKLEARNI RAT ILI JEDNOSTAVNO KLIMATSKA APOKALIPSA NIJE VAZNO! IZGLEDA NAM JE ISTEKLO VREME ZA KORISCENJE OVE PLANETE!
Profesor Džonatan Van-Tam, zamenik šefa medicinske službe za Englesku pri britanskom Ministarstvu zdravlja, koji je posebno zadužen za pripremu za vanredne situacije i pandemije, rekao je da je novi soj ptičjeg gripa "mogući izazivač pandemije gripa na svetskom nivou". Naučnici širom sveta su pojačali mere predostrožnosti zbog onoga što je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) nazvala "bolešću X" - novim patogenom, a za koji se strahuje da bi mogao da izazove svetsku pandemiju.Zasto mi ovo zvuci kao Dosije X ? Sve je tako, a mozda i nije.Istina je negde ovde ili tamo ili...Svetska zdravstvena organizacija upozorila je na bolest koja bi mogla da odnese na milione života, a u ovom momentu još nije poznata i stoga je nazvana "bolest iks".Iako nije precizirano o kojoj je bolesti je reč, stručnjaci smatraju da je neophodno da budemo pripremljeni na masovnu zarazu. Naučnike zabrinjava činjenica što u stvari ne znaju šta je u pitanju, ali su sigurni da će do epidemije doći i strahuju da će nova bolest preći sa životinja na čoveka. Naučnici SZO su upozorili i na opasnost od veštački stvorenih smrtonosnih bolesti.Zar nisu mnoge bolesti vestacki stvorene? Ebola, Sida,grip sa raznim A i F i slicno...
Virus NIPA zarazio je cetrdesetak osoba koje su bile u kontaktu sa umrlima od virusa smešteno je u karantin, saopštile su vlasti u Kerali. Lokalni mediji pišu o strahu među stanovništvom i ističu da je jedna od žrtava 33-godišnja medicinska sestra, koja je pomagala zaraženima, a to je znak za potencijalnu pandemiju. Bolesti je podlegla u ponedeljak. A poznato je da je zarazne bolesti kojima podležu prvozaraženi i medicinsko osoblje vrlo teško držati pod kontrolom.
Zaraza virusom može izazvati encefalitis, vrlo tešku upalu mozga. Period inkubacije traje između pet dana i dve nedelje, a prvi znaci bolesti pojavljuju se tri do 14 dana posle toga.Prvi simptomi su groznica, povraćanje i jaka glavobolja, a kod nekih pacijenata i akutni respiratorni sindrom. Bolest prate dezorijentisanost, opšta malaksalost i mentalna konfuzija. U roku od samo dan ili dva bolest u pojedinim slučajevima može završiti komom i smrću.
S obzirom na to da za sada nema ni leka ni vakcine protiv ovog virusa, jedini tretman je intenzivna njega obolelog. Zaraženi se smeštaju u karantin kako bi se širenje virusa sprečilo.Nipah virus izaziva jednu od novih bolesti. Naziv je dobio po selu Sungaji Nipa u Maleziji, gde je prvi put identifikovan 1998, kad je epidemija usmrtila 105 od 265 zaraženih ljudi.
Na sve ove vestacke viruse treba dodati i meso puno bakterija ali i antibiotika koji podjednako stete ljudskom organizmu. Koliko vise puta treba ponoviti da se zivotinjama od kojih koristimo meso za ishranu daju svakakvi "hemijski proizvodi" da bi davale vise mleka, da bi imale vise mesa, da bi brze bile za klanje...Sto to posle ljudi jedu nema veze... A povika na prskano voce. Mada....Truju nas kako god. Kad sve to ne uspe salju nam Cemintrales- hemijske oblake ili prskanje hemijskim jedinjenjima - zasto ko zna. Dobro, znamo zbog depopulacije.
Klima se oblikuje HAARPOM i tako dalje.Usput malo i kontrole uma...
Ma uopste mi nije problem sto ova civilizacija mora da nestane na ovaj ili onaj nacin, nego mi je problem sto sam majka i to cetvoro dece. Uskoro mozda i baka. Pa da li su nasa deca zasluzila sve ove bolesti (citaj juceranji blog). Sva su nam deca bolesna sto psihicki sto fizicki.Pa ovo je uzasno podneti.Sta sad ako ja imam jednu od normalno starackih bolesti. Tako i treba. Ali da deca od 15 do 25 godina oboljevaju od BAS SVEGA. To vec ne mogu da podnesem. Kao ni to da ne znam sta je gore da se zivot ovakav kakv je nastavi  i da moja deca imaju potomke ili da se vec ovo jednom zavrsi jer nam je i drustvo jako bolesno pored planete i svega ostalog?
KAD CE VISE TA APOKALIPSA????


Нема коментара :

Постави коментар