петак, 5. октобар 2018.

DEMONI I VATIKAN

DEMONI SVE AKTIVNIJI! OPET O VATIKANU! HTELA SAM JA DA SPOMENEM I ISLAM  I JUDAIZAM, MEDJUTIM NE BIH VOLELA DA SLUCAJNO NAPRAVIM GRESKU JER O TIM VERAMA MALO ZNAM. NE KAZEM DA O HRISCANSTVU ZNAM BAS MNOGO, NAROCITO O KATOLICIMA, ALI VATIKAN NE PRESTAJE DA ME FASCINIRA. NIJE CUDO STO JE TOLIKO PISACA ,NAUCNIKA, ISTORICARA BILO ZAINTERESOVANO ZA PAPU I VATIKAN - DO OPSEDNUTOSTI. PA, EVO JOS NEKOLIKO ZANIMLJIVOSTI KOJE MOZDA ZNATE, ALI NEMA VEZE UVEK SE MOZE O NJIMA DISKUTOVATI. BAR SE MENI TAKO CINI!
Zanimljivi statistički podaci otkrivaju kako je svaka osoba u Vatikanu povezana sa 1,5 zločina, po čemu se Vatikan nalazi u društvu zemalja s najvećom stopom kriminala.
Ipak, treba naglasiti kako najveći broj zločina nisu nasilna dela, već džeparenje - ponajpre nad ogromnim brojem turista. Osim toga, beleže se i posedovanja droge kao i slučajevi prostitucije. Ono što je najviše problematično je činjenica kako u Vatikanu postoji samo jedan sudija, pravosuđe ne funkcioniše baš najbolje, a kazne su poprilično blage.
Što se tiče greha, katolički kod nalaže da odlazite lokalnom biskupu kako biste njemu priznali grehe na kako bi se primila epitimija ( kazna kojom visi svestenici kaznjavaju nize).
Taj scenario odnosi se na većinu situacija, osim ako je neko počinio neki od sledećih grehova - otkrio ispovednu tajnu, ispovedio se vlastitom seksualnom partneru i učestvovao u pobačaju ili ubistvu.
Ta tri greha odnose se isključivo na sveštenike, a "oslobađanje" od njih ne može pružiti lokalni biskup. Za to je zadužen poseban sud, poznat kao Apostolski zatvor, koji je osposobljen za takve, "specijalne" zadatke.
Strašna je činjenica kako se taj sud redovno sastaje punih 830 godina, a njihov rad se drži dalje od javnosti, kao i kazne koje propisuju članovima svojih redova. Muškarac koji se bavi prostitucijom i koji je u dosijeu od 1.200 stranica identifikovao 40 "aktivnih gej sveštenika" i svešteničkih kandidata, postao je iznenada vrlo popularan. Reč je o Frančesku Manđiakapri, koji je u poslednje vreme stalni gost italijanskih medija. Manđakapra je u taj dosije stavio niz navodnih dokaza, između ostalog i skrinšotove četova sa aplikacije Vocap (WhatsApp), a italijanskim medijima rekao je da je prokazao navedene sveštenike jer ne može više da podnese toliko licemerje.
On je rekao da je odlučio da dokument prosledi Vatikanu zbog "težine slučajeva onih koji su pogrešili, a koji moraju platiti cenu", i kojima "treba da se pomogne da se pokaju za učinjenu štetu".
Agencija AP dodaje da nijedan od tih sveštenika nije optužen za seksualne odnose sa maloletnim osobama.
Ovaj skandal je samo poslednji u nizu seks-afera koje potresaju Rimokatoličku crkvu i Vatikan. Prošlog meseca sud u Rimu osudio je sudiju Rimske kurije, monsinjora Pjetra Amenta, zbog toga što mu je u kompjuteru pronađena dečja pornografija. A onda "procure" ovakve vesti koje na sve nacine govore o nemoralu  ilicemerju svestenih lica. Ni nasa Pravoslavna crkva nije toga postedjena. Sto jos vise upotpunjuje pricu o tajnama Vatikana, jer sta se  tek onda krije kad se govori o ovome?
Godine 1994. papa Jovan Pavle II izdao je apostolsko pismo Ordinatio Sacerdotalis u kojem je proglasio jednom za svagda da ”Katolička crkva nema nikakva ovlašćenja da podeli sveštenički red ženama i ovoga se definitivno moraju držati svi vernici Crkve”.
Za razliku od pitanja ženidbe sveštenika (koje je moguće promeniti), uvođenje žena u red sveštenika je nešto što se neće dogoditi. To nije tzv. ”stakleno zvono” ili pokušaj Crkve da ograniči delovanje žena.
Naprotiv, to je nepogrešivo priznanje da muškarci i žene imaju drugačije uloge i da je Hrist ustanovio muško sveštenstvo.Ovo je potpuno prica  o svetu  u kome zivimo.Sva vlast je u rukama muskaraca i nakon sticanja prava zena na ravnopravnost! I to se nece promeniti iako su sad zene itekako uzele i drze cvrsto  u svojim rukama konce "igre zivota".
Procesi proterivanja đavola i demonskih sila vrše se širom sveta u katoličkim zemljama. Ceo proces ima svoja pravila - od istrage dokaza opsednutosti do samog postupka. U Vatikan se najčešće upućuju oni najteži slučajevi, a poznato je kako je papa Jovan Pavle II za vreme svog papinstva sam izvršio tri egzorcizma, a Crkva je u poslednjih deset godina povećala broj aktivnih sveštenika egzorcista u svetu. Vatikan je proglasio "vanredno stanje" zbog sve više prijava o "demonskim aktivnostima" i organizovao obuku sveštenika za egzorcizam (isterivanje đavola).
Vest o porastu "demonskih aktivnosti" i "opsedanja" objavljena je nakon što je Vatikan demantovao da je papa Franja utvrdio da "pakao ne postoji".
Novinar Euđenio Skalfari optužen je za iskrivljivanje papinih reči, pošto je objavio njegovu izjavu u kojoj se navodi da:
"Pakao ne postoji, postoji samo nestanak grešnih duša".
Međunarodno udruženje egzorcista, koje podržava Vatikan, proglasilo je "vanredno stanje" nakon velikog porasta broja zahteva za ovim obredom.
Vatikanski radio je objavio izjavu sveštenika Beninja Palile, koji tvrdi da oko 500.000 vernika zatraži egzorcizam svake godine samo u jednoj državi - Italiji.
 Najistaknutiji irski egzorcista Pet Kolins pozvao je više sveštenika na obuku za egzorcizam, navodi britanski list Dejli Mejl.
 On tvrdi da se potražnja za njegovim uslugama višestruko povećala tokom poslednjih godina. Kolins navodi da sveštenici treba da nauče da razlikuju znake psihičke bolesti od opsednutosti demonima.
Sa napretkom u oblasti psihologije, neurologije, i biologije, teško je povjerovati da se istjerivanja i dalje obavljaju od strane katoličke crkve. Međutim, prema Ekorcist Gabriele Amortu, koji obavlja 70.000 isterivanja u svojoj kancelariji u Vatikanu, postoji oko 300 egzorcista širom svijeta i četiri rade u Rimu.
Pored sveštenika, obavljanje istjerivanja, radila su i najmanje dvojica Papa u Vatikanu.
Prvi je izveden od strane pape Jovana Pavla II u martu 1982. godine, na mladu ženu po imenu Frančeska Fabrici iz Umbria, regiona Italije.
U maju 2009. godine, Benedikt KSVI izvršio je egzorcizam nad dva muškarca koji su urlali tokom nedjeljne mise. Navodno, kada je papa Benedikt blagoslovio ljude, oni su odletjeli nazad devet metara i tako ih je izlečio.
Vatikanski tajni arhiv verovatno je jedno od najtajanstvenijih mesta na svetu.
 Sam arhiv poslednji je dom nekim od najvažnijih dokumenata evropske istorije, a samo odabrani imaju pristup dokumentima.
Deo arhiva nedostupan je čak i papi.
Vatikanski arhiv pravi je lavirint hodnika i polica s knjigama koji se proteže ispod dvorišta Pigna u sklopu Vatikanskog muzeja. Milioni dokumenata o crkvenoj istoriji i crkvenim poslovima skriveni su ispod slojeva betona.
Vekovima je važila tradicija strogog čuvanja svih spisa, a tek 1881. godine je samo jedan deo arhiva otvoren istraživačima.
Međutim, čak i istraživači koji dobiju pristup, oko 1.000 naučnika svake godine, ne mogu slobodno razgledati sve dokumente. Moraju tražiti tačno određeni dokument i čuvari arhiva im onda daju baš taj dokument i niti jedan drugi.Vatikanska  tajna biblioteka bila je inspiracija i Umbertu Eku za "Ime ruze".  Knjiga koja je sadrzala najvece tajne ovog sveta bila je otrovana i kad bi neko liznuo prste da okrene stranu umirao bi.  Masta pisca, ali verovatno i ne mnogo daleko od istine.
Mnogi katolici koji pate od neplodnosti koriste ovu metodu u nadi da će imati dete, ne bivajući svesni da ovaj postupak Katekizam Katoličke crkve naziva moralno neprihvatljivim (KKC 2377).Pa, ne znam koliko je moralno braniti coveku osnovno pravo da radja, ali Vatikan kao  svetski mocnik broj 1 sigurno ucestvuje u depopulaciji!
Ako ste gledali treći nastavak Kuma, možda se sećate mutnog dogovora koji je Vatikan potpisao s mafijom koji je naposletku rezultirao ubistvom pape.
Prema nekima, neka vrsta dogovora zaista je postojala i poslužila je kao inspiracija za film.
Na dan 29. septembra 1978. papa Jovan Pavle I pronađen je mrtav u svom krevetu, tek 33 dana nakon što je postao papa.
Njegova smrt ne samo da je šokirala, već je nametnula javnosti puno pitanja.
Pričalo se kako iza ubistva zaista stoji mafija, a ne srčani udar kako je bila službena izjava Vatikana. Ono što potpiruje te sumnje je činjenica da nikad nije urađena obdukcija, kao i to da je predsednik banke Vatikana otac Pol Marcinkus dao otkaz nakon serije skandale u kojima je banka povezana s mafijom. Mafija je naravno uz pomoc Vatikana i obrnuto napravila preraspodelu svetskog bogatstva i moci- to se takodje nikada nije promenilo ( kao i onaj sud)!
Za većinu Pape imaju posao dok ne umru. To je dio katoličke dogme; i odustajanje od tog "posla" bi bilo kao da roditelj odustaje od svoje djece. Međutim, to ne znači da nije dozvoljeno da oni napuste Svetu Stolicu.
Veoma rijetko se dešava da Papa podnese ostavku ili ode u penziju. U stvari, tokom posljednjih 1.000 godina bilo je 123 Pape i samo pet je abdiciralo.
Vatikanska banka je zvanično poznata kao Institut za religijska djela, a od 1971. do 1989. godine, predsjednik banke bio je nadbiskup Pol Marcinkus od Cicerona.
Prije toga, bivši igrač ragbija radio je kao tjelohranitelj pape Pavla VI. Međutim, bio je upamćen po skandalu koji je izbio 1982. godine.
Skandal je počeo sa raspadom "Banco Ambrosiano", koja je bila jedna od najvećih privatnih banaka u Italiji, sa 1,4 milijarde $ u dugovima. Ubrzo nakon toga, Roberto Calvi (na slici gore), koji je bio generalni direktor banke i prijatelj Marcinkus, pronađen je mrtav, kako visi sa mosta u Londonu. Prvobitno se mislilo da se radio o samoubistvo, ali je kasnije dokazano da je ubijen. Petorici je suđeno u vezi sa njegovim ubistvom, ali su svi oslobođeni.
To nas dovodi do Marcinkus i Vatikanske banke. Ispostavilo se da je glavni akcionar u banci bio Vatikan. Druge glasine su bile da su ostali akcionari sa bankom umješan u organizovani kriminal, a neki su čak i pripadnici tajne masonske lože.
Kada su Italijanski istražioci pokušali da razgovaraju sa Marcinkusom o skandalu, on je bio veoma kooperativan. Odbio je da napusti Vatikan, i da odgovara na pitanja, navodeći diplomatski imunitet.
Marcinkus je završio optužen, ali nikada nije otišao na sud jer su odbačene optužbe protiv njega. Ostao je na čelu Vatikanske banke još sedam godina.Katolički sveštenici imaju neke prilično sjajne ovlašćenja kada je u pitanju davanje oprosta za zločine. Ovo uključuje praštanja ljudima za stvari kao što su ubistva, ili masovna ubistava i čak genocide.
Tako ispada da ako si katolik i pobiješ svoju porodicu dok jedu, možete otići do sveštenika, zamolite za oproštaj i on može da ti oprostim. Ne samo to, nego sveštenik nije mogao reći policiji za taj zločin.
Ipak, postoji pet grijehova koji su toliko ozbiljni da sveštenici ne mogu da ih oslobode. Umjesto toga, unutar Vatikana, oni imaju tajni sud pod nazivom apostolski zatvor, koji pregleda slučajeve koji uključuju ove grijehe.
Tribunal je osnovao papa Aleksandar III. Međutim, u 2009. godini, Katolička crkva je napravila veliki korak ka transparentnosti i otkrila prirodu tih grijehova.
Dva od njih može izvršiti bilo ko. Prvi je skrnavljenje Euharistija, jer katolici vjeruju da je to tijelo i krv Hristova. Drugi grije je pokušaj ubistva pape.
Ostala tri grijeha mogu biti počinjena samo od strane sveštenik, ili ljudi koji pokušavaju da postanu sveštenici.
Jedan od njih je da sveštenik otkriva grijeh (i lice koje je počinio grijeh) koji čuje u ispovijesti. Drugo, oni ne mogu imati seks sa nekim. Treće, čovjek koji želi da bude sveštenik ili đakon ne može direktno biti uključeni u abortusa, kao što su plaćanje za postupak.
Prema dokumentu iz 1946. godine, iz Uprave za trezor, Vatikan je mogao imati i i krijumčarit nacističko zlato tokom Drugog svjetskog rata, uprkos tome što je neutralan entitet.
U tom dokumentu, na koji je skrenuta pažnja javnosti 1997. godine, stoji da je Vatikanska banka sačuvala 200 miliona franaka, što je oko 254 miliona $ za naciste.
Prema navodima, taj novac je kasnije "pušten" kroz "Vatikanski gasovod" u Argentinu i Španiju, gdje je dat nacistima koji su pobjegli od Tužilaštvo za ratne zločine. BLAGA MNOGIH ZEMALJA SU "NESTALA" U VATIKANU!!!
AKO STE ZNALI SVE  OVO O VATIKANU NADAM SE DA STE SE IPAK MALO OPUSTILI  I RAZBUKTALI MASTU ZAMISLJAJUCI TU MISTERIJU ZVANU VATIKAN!

Нема коментара :

Постави коментар