недеља, 24. фебруар 2019.

RODITELJ 1 I RODITELJ 2

RODITELJ 1 I RODITELJ 2 ! KO JE BROJ 1 A KO BROJ 2? ETO NOVIH RAZLOGA ZA SVADJU! ZAR VEC NEMA I PREVISE RAZVODA? PORODICA STA TO BESE? FRANCUZI NAJNAPREDNIJI! FRANCUZI ODLUCILI DA JE TATA BROJ 1! I SVE  OVO ZBOG PORASTA ISTOPOLNIH BRAKOVA!  NE MOGU OVO DA PREZIVIM. DA NE BUDEM VISE MAMA??? NEGO BROJ 2! MRZIM HIJERAJHIJU I  UKIDANJE OSOBE U KORIST BROJA! TIME SE UKIDA I PSOVANJE? KAKO BEZ MATERINE...
"Moja surpuga je ispunila formulare za upis u opštinsko obdanište i ja sam postao "roditelj 2". To je ipak udarac! Ne toliko zbog broja 2 već zato što bračni par postaje žrtva nejednakosti, stvara se neka vrsta glavnog roditelja i pomoćnog roditelja" - zali se jedan Francuz! "Zuti prsluci "u Francuskoj dobili su jos jednu glavobolju.
Kako da se zna ko je roditelj broj 1, a ko broj 2? Neki su pitali da li to treba da se prepusti slučaju i odredi "izvlačenjem šibica" ili slično?“
Što je mnogo, mnogo je. Čak i udruženje roditelja istog pola smatra da je ideja o "roditelju 1 i 2" – loša, zato što brojevi podrazumevaju hijerarhiju. Broj 1 je važniji od broja 2.
Sumnja se da bi broj 1 mogao prećutno da bude namenjen očevima. To bi moglo da izazove veliki bes feminističkih udruženja.
U polemici koja ne jenjava posle izglasavanja spornog amandmana, mnogi pitaju zašto bi se vodilo računa samo o jednopolnim roditeljima, koji uostalom i ne traže da se o njima vodi računa, a ne i o roditeljima koji sami rađaju decu.
Udruženje "Protesti za sve", blisko krajnjoj desnici i konzervativnim krugovima, tvrdi da je "akcija" brisanja "oca i majke" samo nastavak legalizacije istopolnih brakova pre pet godina čemu su se oni bezuspešno protivili.
"Brisanje majke i oca iz administrativnih dokumenata samo je najava legalizacije stvaranja potomstva bez oplodnje odnosno iznajmljivanjem "majke - nosilje" kako je to dozvoljeno u SAD", tvrdi udruženje "Protesti za sve".
"Evo kako se porodicama i deci kradu dve važne reči iz francuskog jezika: "otac" i "majka", dve reči koje su orjentiri za ogromnu većinu naših sugrađana. I sve ovo zbog toga da bi se izašlo u susret ideološkim zahtevima jedne minijaturne manjine", rekao je Tugdual Dervil iz porodične Alianse Vita koji je ogorčen pozvao Francuze na građansku neposlušnost.
Psihoanalitičar Žan Pjer Vinter, autor knjige "Budućnost oca" kaže da je sve ovo tek početak jednog procesa kroz koji će biti izbačeni pojmovi muškarac - žena iz ličnih dokumenata.
"Rodna razlika muškarac - žena je međutim veoma važna za dete.  Da bi jedan dečak bio ponosan što je dečak, na primer, on ima potrebu da bude imenovana njegova pripadnost muškom polu. Ako to nije moguće identifikovati, on upada u teskobu", kaže Vinter.Svako dete je rođeno od oca i majke. Nije li protivno zdravom razumu da to negiramo, pitaju se mnogi.
 Holandija je prva zemlja koja je legalizovala gej brakove 2001. godine, a kada gej ili lezbejski par ima dete, biološki je neophodna umešanost trećeg roditelja.Holandska deca bi uskoro mogla imati tri ili više majki ili očeva. Strasno!
U Italiji gde smo gledajuci filmove o mafiji shvatili vaznost porodice, sadasnji ministar unutrasnjih poslova ukida nazive roditelj 1 i roditelj 2 i vraca te divne reci otac i majka. „Branićemo prirodnu obitelj zasnovanu na savezu muškarca i žene,“ rekao je Salvini.
 I dok stara Evropa pametuje i u  EU zakonodavstvo uvodi  roditelje kao brojeve 1  i 2 , Ameri mudro cuvaju porodicnu tradiciju. Da, da i ovako  u Evropi zivi najstarije stanovnistvo koje pamti da su imali majku i oca!.
AKO JE POENTA SVEGA DA BUDEMO BESPOLNI JER KAKO CE RODITELJI POSTATI BROJEVI, A DECA NECE IMATI POL DOK SE SAMA NE IZJASNE ( VALJDA SU SA TRI GODINE U VRTICU SVESNI DA LI SU BATA ILI SEKA- KAKVA GLUPOST) BICE CISTA UVREDA NEKOME RECI TI SI MUSKARAC, A TI ZENA. KAD RODITELJ 1  I RODITELJ 2 DOBIJU DETE NULTOG POLA KAKO TO JAVITI ? ZAR NIJE LAKSE BRACNI PAR TAJ I TAJ DOBIO SINA - I ZNAS O CEMU SE TU RADI. ILI KAKO CEMO PSOVATI? POLA NASEG JEZIKA KOJI SE NIJE POENGLEZIO SVODI SE NA PSOVKE MAJKE I OCA, PA AKO NE BUDE KONSTANTA RODITELJ  BROJ 1 JE OTAC NECEMO ZNATI DA LI PSUJEMO OCA ILI MAJKU.
 I NARAVNO KOKE NOSILJE I DONATORI SPERME BICI PUNOPRAVNI RODITELJI U EU ZAJEDNICI PA CE TO BITI RODITELJ 1, RODITELJ 2, RODITELJ 3, RODITELJ 4....

Нема коментара :

Постави коментар