петак, 18. октобар 2019.

SVI NASI SRDJANI!  STENDAP  FORMA JE U NASOJ ZEMLJI TEK 10 GODINA, DOK U SVETU IMA JAKO DUGU TRADICIJU! KAKO  DANAS NIKO NEMA VREMENA, CAK SE I RECI SVODE NA EMOTIKONE ( KAD SE SALJU PORUKE),TAKO DA JE OVA FORMA SATIRICNE KOMEDIJE ZAISTA DOBRA ZA KONZUMIRANJE NA  BRZAKA(KAO BRZA HRANA I BRZI NET)! DAKLE SRDJAN JOVANOVIC,SRDJAN DINCIC I SRDJAN OLAN ( DA LI JE IME SRDJAN USLOV DA BUDES STENDAP KOMICAR) USPEVAJU DA MI  IZMAME OSMEH NA LICE STO U DANASNJE VREME NIJE MALA STVAR!
Stendap komedija je vrlo zahtevan zanr, jer jedan covek mora svojim nastupom da zadrzi paznju publike.Glumac Vil Ferel koji igra u filmskim komedijama, stendap komediju je nazvao „teškom, usamljenom i zlobnom”.Stendap  se obicno izvodi po klubovima ili pozoristima, medjutim, sve vise se moze videti i na Youtubu ili TV-u!
Srđan Jovanović, mladi glumac i prvi srpski stand up komičar, praktično je na ovaj način uspeo da osvoji još jedan medij za stand up komediju i da je posle klubova i pozorišnih sala dovede i na "mali ekran", u nešto drugačijoj formi. To je istovremeno i njegov pokušaj da promoviše ovu vrstu umetnosti i da napravi "proboj stand upa u mainstream".
Još kao mali je bio smešan, ali je vremenom postao i duhovit, što mu je veliki adut kod žena, s obzirom na to da ne može da se pohvali fizičkim izgledom. Nema dlake na jeziku (ali ni ispod pazuha i prepona), kada je u pitanju humor. Osećaj sramote ga je napustio u ranim “teenage” godinama, na šta je verovatno uticalo često tuširanje sa drugarima iz fudbalskog tima u kom je igrao….što opet nije uticalo na njegovu sexualnu opredeljenost….šta više, postao je gladan ženskih tela, a osećaj sitosti još ga nije stigao.
Srđan Olman je rođen Subotici 9. decembra 1986-e. Nakon završetka studija u rodnom gradu ulazi u svet novinarstva. Stand up komedijom počinje da se bavi 2013-e nakon pobede u emisiji „Najbolji komičar“ koja se tada prikazivala na „Happy“ televiziji, a široj javnosti postaje poznat nakon pojavljivanja u emisiji „Audicija“. Važi za jednog od omiljenih domaćih komičara.

Ne voli da ostaje dužan, a ne razume muškarce urologe, kod kojih je često išao (više zbog preventive jer je hipohondar). Google mu je nekoliko puta konstantovao “Cancer”, a psihijatri odlazak na odmor. Njegov moto: “Važno je da se ljudi glasno smeju, jer kad život prođe…. nastaje mrtva tišina”.
Poznati stand up komičar iz prve postave organizacije Standup.rs, Srđan Dinčić, rođen je 14. septembra 1984. godine u Karlovcu, a živi u Sremskoj Mitrovici. Široj publici je postao poznat kao najduhovitiji učesnik ekstremnog rijaliti programa Survivor, nakon čega postaje član kreativnog tima Ivana Ivanovića i učesnik njegovih emisija. Bio je učesnik svih stand up festivala u Srbiji i regionu. Otvarao je nastup čuvenih komičara Edija Izarda (UK) i Dilana Morana (IRL), prilikom njihovog gostovanja u Beogradu. Jedan je od najpoznatijih aforističara u Srbiji i do sada je objavio tri zbirke aforizama. Žiri Vibove nagrade proglasio ga je za najboljeg mladog satiričara 2009. godine. Dobitnik je i Satiričnog pera na 11. Međunarodnom festivalu humora i satire Bijeljina 2014. Ispod nevidljivog kišobrana, Laž po istinitom događaju, Đavo iz jagode i Treće stanje su stand up nastupi koje je izvodio, a neke i dalje izvodi u Srbiji, ali i u regionu.
 Comedy club je poprište gde se razvijaju i stvaraju novi komičari. Mesto na koje kada dolazimo sve svoje predrasude ostavljamo ispred i u njega ulazimo kao u svetinju. Možda pijani i nasmejani, ali svakako je to mesto gde se odvija nešto posebno. Kolektivno. Ritualno. I ima jedno takvo mesto u Beogradu — prvi comedy club, Ben Akiba (Ako slucajno ne znate Ben Akiba je nadimak koji je koristio Branislav Nusic). Evo sta za ljude koji se bave stendapom znaci humor izgovoren na ovaj nacin.
Pa stendap je kao neko razgolićavanje. Jer ukoliko ste iole inteligentnija publika, razumećete da je stendap čak mnogo veće otkrivanje intime nego neko ko se skinuo pred kamerama. Zato što stendap podrazumeva iskrenost. Ne moraš da govoriš istinite detalje o sebi, ali to što provejava iz tebe odaje tvoju suštinu i to jeste otkrivanje intime i ipak je umetnost.Za mene je humor način shvatanja života. Humorom sam sebi objašnjavam neke stvari i onda to prenesem drugima, jer se ne stidim toga. Od malena to radim i kada shvatiš da je taj način nekome zabavan, onda te nije sramota da taj humor podeliš sa drugima kaze jedan od Srdjana! I tako tri  Srdjana dva iz Vojvodine ( Subotica i Sremska Mitrovica) i jedan iz Beograda pokusavaju da nas nazalost nasmeju svojim vidjenjem sveta oko nas, koji je sve sem smesan. I bas zato sto uspevaju da nas nasmeju oni su carobnjaci, veci i bolji madjionicari od onih koji se tako nazivaju.
I AKO NISTE JOS DO SADA SKAPIRALI STENDAP POTRUDITE SE JER NE ZNATE STA PROPUSTATE.   PROPUSTATE NEVEROVATAN NACIN DA STVARAN SVET OKO SEBE I SVE PROBLEME I TESKOCE KOJE IMATE SAGLEDATE NA DRUGI I DRUGACIJI  NACIN ,DA TRAGICNO PRETVORITE U KOMICNO. PA IAKO VAM TO NECE RESITI PROBLEME BAR CE VAM IH OLAKSATI JER SMEH JESTE LEK ZAISTA! 




Нема коментара :

Постави коментар