среда, 24. јун 2020.

PILULE ZA LILULE

PILULE ZA LILULE! STO NE BI UZIMALI PILULE ZA SVE! PILULE ZA HRABROST NEMACKOG RAJHA, CRVENE I PLAVE PILULE IZ MATRIXA... SVEJEDNO! PILULE NAM POMAZU (ODMAZU) DA PREBRODIMO DAN, MESEC, GODINU..... ZIVOT!
Vec sam toliko puta pisala koliko smo podlozni "tabletomaniji". Pijemo pilule i kad treba i kad ne treba. Neke prepisane od doktora ,a neke "na svoju ruku". doduse ni u jedne nemam previse poverenja, a opet koliko nas je bolestina uhvatilo sta drugo i da radimo.
Jedan od lekara SS odreda Ernst-Ginter Šenk koji je tvrdio da je Hitler zapravo bolovao od Parkinsove bolesti, analizirao je jedan od vitaminskih paketa koje je Morel svakodnevno davao Fireru. Ispostavilo se da doktor davao lideru nacista metamfetamin, što objašnjava zašto Hitler nije mogao bez njih.Pervitin nije jedina droga koju je Morel davao Hitleru. Naime, broj narkotika se širio, te mu je ubrizgavao kafein, kokain (za bol u grlu) i morfijum - sve droge protiv kojih se firer borio pre dolaska na vlast. Najznačajniji od ovih narkotika bio je pervitin, koji je vrsta metamfetamina.Pervitin je vojnicima u bitkama služio kao pogonsko gorivo koje je ujedno pomagalo u održavanju vedrine i discipline. Takođe, pomagao je u održavanju fokusa kao i smanjenju osećaja gladi. Vojskovođe su čak dobile jasna uputstva kako svakom vojniku da daju tu drogu.
Međutim, deljenje toliko velike količine leka (samo u aprilu i maju 1940. godine vojnicima je dostavljeno 35 miliona komada pervitina i sličnih supstanci) stvorilo je problem zavisnosti.Dugoročne posledice metamfetamina kod vojnika bile su katastrofalne. Zavisnost je bila izražena, a uz nju su došli i depresija, halucinacije, teška dehidracija i stalna mučnina.Nacistički lečnici bili su upoznati sa činjenicom da te nuspojave ne mogu da se reše kratkom pauzom u konzumiranju, ali bili su nemoćni u sprečavanju korišćenja pervitina. Vojnici bi umrli od prekida rada srca, samoubistava ili vojnih grešaka izazvanih mentalnim umorom.Nemci su se okrenuli metamfetaminu u nadi da će izdržati ratni pohod, ne uzimajući obzir kakve posledice nosi ova droga. Kako se rat nastavio, nacisti više nikada nisu uspostavili kontrolu nad pervitinom, tabletom koja im je obećala svet.
Sad opet ne znam da li je bila gora ta fizicka zavisnost i taj osecaj hrabrosti ili psihicka kad su u pitanju tablete za virtualnost i realnost. A opet i taj zivot u Matrixu koji je realno upravo na snazi i nije toliko los. Mislim, zavisno s koje tacke gledista ga zivis ili pratis. Jer do sada smo mogli da apsolviramo cinjenicu da je sve oko nas ili stvarno ili nije kako god mi odlucimo ili nasa percepcija.
Plscebo efekat je u tom fazonu - moc sugestije. Pilila nicega ns leci od necega. Pilula necega nas ne leci od nicega.
Sve je mozda tako ,a mozda i nije. Bez obzira nema danas coveka koji ne guta neke pilule zbog bilo cega.  I sto je najjace od svega mnogi se kunu da im tablete pomazu i one sa placebo efektom i one "prave". Sad ko ce ga znati. Jednostavno smo nauceni da od kad se rodimo u nase telo ubrizgavaju vakcine koje ce nas stiti u buducnosti, prepisuju paracetamole i ostale lekove jos u prvom mesecu zivota, a kako smo svi podlozni alergijama i mentalnim problemima nastavljamo sa gutanjem tableta ceo zivot. Ma cim nas glava zaboli gutamo lekove, a za ostale boljke i da ne pricam. A imamo ih bas. Toliko je cela civilizacija bolesna na ovaj ili onaj nacin da farmaceutske kuce zive najbolje na svetu. Njihov profit premasuje i onaj od zvanicnog kriminala ( dilovanje, droge, oruzja, ljudi). Pilule za lilile koje su takodje jedna vrsta droge zvanicno su na receptima miliona i miliona ljudi na nasoj planeti.
Sad razmiljala sam cesto o ovoj temi . Covek se ponasa onako kako ga nauce. Covek mora da se uklopi u zivotni sablon jer kad strcis - jednostavno te poravnjaju ( iseku). Ako svi oko tebe piju pille iz ovog ili onog razloga ko si ti da bi se ponasao drugacije.
NE ZNAM STA BIH VISE REKLA O OVOJ TEMI. ILI DRUGACIJE DA KAZEM TOLIKO TOGA BIH REKLA O OVOJ TEMI. PA OPET ZAVRSICU OVAJ TEKST SAMO JEDNIM PITANJEM ZA SVE VAS KOJI CITATE MOJE BLOGOVE: DA LI PIJETE PILULE I  DA LI STVARNO MISLITE DA JE NEOPHODNO PITI PILULE?

Нема коментара :

Постави коментар