петак, 20. фебруар 2015.

IPAK SE OKRECE

KOLIKO PUTA STE REKLI TO CE SE DESITI KAD ZEMLJA PRESTANE DA SE OKRECE OKO SUNCA! A SAUDIJSKI HODZA SEIK BANDAR AL KAIBARI UPRAVO TVRDI DA ZEMLJA STOJI A NE DA ROTIRA! Kad cujete njegov dokaz shvaticete da zvuci vrlo razumno. Rec je o putovanju avionom u Kinu i recimo avion se zaustavi u mestu.Da zemlja rotira u jednom pravcu  Kina bi nam dosla u susret.Naprotiv ako se zemlja rotira u suprotnom pravcu avion nikada ne bi stigao u Kinu obzirom da se i ona rotira! Sta kazete? Ima  logike! I kad vec pricamo o Zemlji i Suncu i neverovatnom obilju  nepoznanica, ja bih pricala i o zlatu. Kakve veze ima zlato sa rotacijom ili mirovanjem Zemlje? I ima i nema. Ali mene je ova seikova tvrdnja asocirala na alhemicare,pohlepu,vecnu potragu za nalazenjem zlata . Ako malo sagledamo sta covek u svom zivotu radi najvise - doci cemo do frapantne cinjenice da njegov zivot zapravo rotira oko zlata. Zlato je po misljenju naucnika nastalo kataklizmickim  sudarom dve neutronske zvezde .Sudar je izazvao kratke ali jake izbacaje gama zraka i otpadnog materijala u kome se nalazilo i zlato.Od Velikog praska dogodilo se mnogo takvih sudara te je kolicina zlata u Svemiru ogromna!Kolicina zlata posle  samo jednog sudara neutronskih zvezda procenjuje se na masu 10 meseca ili na vrednost od 10 oktaliona (broj sa 28 nula)I evo sada veze.. Covek realno ne bi mogao da prezivi bez zlata ( sindrom potrosackog drustva).Da bi ga nabavio covek ceo dan rotira(krece se ) u potrazi za njim I ako zamislimo da je covek Zemlja, a zlato Sunce sta je ishod cele price. COVEK TREBA DA STOJI I CEKA ZLATO JER AKO JURI ZA NJIM U SUPROTNOM SMERU NIKADA GA NECE STICI,A AKO STOJI STRPLJIVO I CEKA ONO CE NALETETI NA NJEGA! Morate  priznati da nije losa teorija!
Buducnost. Tu nas naravno uvek cekaju iznenadjenja. Covek ce se setati Svemirom kao sada planetom Zemljom.Obzirom da u svemiru posle sudara neutronskih zvezda zlata ima u izobilju covek ce biti finansijski i tehnolosji jak,ali da li ce ostati ljudsko bice ko zna?
Proslost.Sta je alhemicara platilo glavom svoja istrazivanja u kojima su metal pretvari u zlato .Proglasivsi ih vesticama i carobnjacima bili su spaljivani,a tajnu su nosili sa sobom na onaj drugi paralelni svet. I to je sve rotiralo u Svemiru i prica o zlatu koga ima u izobilju ili prica o velikom prasku koja je alhemicarima postala jasna i  zaista omogucila da od "otpadnog materijala" tako dobijenog i pod uticajem gama zraka zaista od metala dobiju zlato.
PA TAKO SACEKAJMO BUDUCNST STRPLJIVO NA JEDNOM MESTU U JEDNOM MOMENTU ZAPASCE I NAMA NEKI GRUMENCIC ZLATA1

Нема коментара :

Постави коментар