недеља, 15. фебруар 2015.

SVEMIR

SVEMIR JE NESTO STO KOLIKO GOD DA OTKRIVAMO OSTAJE NEPOZNATO. PREMA TEORIJI RELATIVITETA NAJVECA BRZINA JE BRZINA SVETLOSTI KOJA IZNOSI OKO 300.000 KILOMETARA U SEKUNDI.Za ljudsku rasu kretanje vece od te brzine je nemoguce.Sto bi u praksi znacilo da ako je neko mesto od nase planete udaljeno samo jednu svetlosnu godinu stigli za godinu dana naseg racunanja vremena.Sto znaci da bi skoknuli do "komsiluka" prve planete na koju bi pobegli posle apokalipse na ZEMLJI TREBALO  100 GODINA (mozda i vise).A sta bi nas tacno tamo sacekalo ko zna? Ako postoji zivot da li bi se slozili sa drugom vrstom ili bi morali da ratujemo za teritoriju? I mozda jos vaznije pitanje cemu onda kolonizacija kada bi onaj koji zeli da zivi na planeti pribliznih i uvek gorih uslova nego na Zemlji ceo jedan vek (po sadasnjem racunanju vremena on bi i umro u svemirskom brodu)? Jedina mogucnost koja bi bila mnogo prihvatljivija je stvaranje vestackog sveta na kome bi se simulirali uslovi zivota kao na Zemlji.Naucnici su neumorni u istrazivanju Svemira za koji tvrde da je nastao pre 13,8 milijardi godina u takozvanom" Velikom prasku".A po novim istrazivanjima dolazi se do teorije da tog praska nije ni bilo i da nas Svemir nema ni pocetak ni kraj - to jest da je beskonacan.Laicki gledano jer ponavljam po ko zna koji put da bas ne razumem to dokazivanje u kvantnoj fizici,nas se svemir siri i skuplja pod uticajem neke tamne materije i energije i to je jedino kretanje koje on ima oduvek.Kretanje kroz vreme unazd ili u napred ne moze da se dokaze sto po novim istrazivanjim pobija terriju velikog praska i pocetak naseg svemira,a sto takodje po njima znaci da nas svemir nema ni kraj.Zato ne cudi jos jedna prica koja se ovih dana pojavila.Cuveni 'NOBELOVAC", Frensis Krik koji je tu nagradu dobio za rad na proucavanju DNK  i koji je rekao da vanzemaljci svoj bioloski materijal salju na meteoritima (koja im sluze kao prevozna srestva) da bi se naselili na Zemlji jos 1973-ce godine. Posle cetrdesetak godina otkrivena je  neobicna lopta na meteoritu koji je pao na Sri Lanku..Spolja obavijena koncanom materijom a u sredistu ispunjena bioloskim materijalom.Znaci i vanzemaljci imaju isti problem kao i mi.I oni bi da nasele nasu planetu kao sto bi i mi hteli da naselimo Mars ili neku drugu planetu.Ko ce pre uspeti ostaje da se vidi u skorijoj ili daljoj buducnosti u pravom ili vestackom svemiru .
Buducnost.Sve sto viserazmisljam o ovom "sejanju" biolskog materijala sve vise kapiram da je ona teorija iz mojih prethodnih blogova sve verovatnija. I ljudska vrsta i sva ziva bica u Svemiru nastala su sejanjem bioloskog materijala neke civilizacije,Oa su na Zemlji zbog uslova zivota nikli ljudi,na nekoj drugoj planeti recimo Marsovci i tako.Na svakoj planeti su nikla bica koja su prilagodjena zivotu na toj planeti.
Proslost. Ljudi su odavno krenuli u istrazivanje Svemira. I ja ne bih odbacila ni jedan jedini izvestaj ma koliko ga smatrali zastarelim.Jer  nesto toliko ogromno kao Svemir mnogo je tesko ispitati i sagledati sve njegove tajne. Ta slagalica je veoma teska i zato je moramo slagati polako i strpljivo kako se i radi famoznih cetrdesetak godina u nazad. Cetrdeset godina zadnjih ispitivanja je donelo vise saznanja nego sto smo imali mnogo pre toga, a sledecih cetrdesetak godina ce doneti napredak koji ce bit meren mesecima a ne decenijama!
KAKO GOD MENI SE OVA VEST DA I VANZEMALJCI TRAZE NOVU ADRESU MNOGO SVIDELA! TO DOKAZUJE DA MI ZEMLJANI NISMO NAJGORI U SVEMIRU!

Нема коментара :

Постави коментар