понедељак, 2. фебруар 2015.

BARBIKE

NESTALA JE JOS JEDNA BAJKA!NE VERUJEM DA POSTOJI NEKO NA PLANETI KO NIJE CUO ZA BARBI LUTKE.A PESMICU I AM BARBIE GIRL... I DANAS PEVAJU DEVOJCICE SIROM SVETA.Kad juce procitam da cuveni brend gubi trku i da je pao na niske grane!Zao mi je zaista! Jer pre igrice SIMS i ulaska kompjutera u nase domove Barbi i Ken su bili simulacija pravog porodicnog zivota sa sve uredjenjem svoje kuce!Ne znam prosto ni da nabrojim sta je Barbi sve omogucavala masti devojcica. Oblaceci svoju lutku u modele najpoznatijih kreatora i praveci joj razne frizure i one su postajale te lepotice dugih nogu. Uredjujuci Barbi kucu razvijale su svoj ukus za enterijer,brinuci se o njenim ljubimcima ucili su kako cuvati prave.Ali je veliki problem nastao kad je Barbi trebala da postane majka. Jesu svi voleli njenu ljubav sa Kenom ali trudne Barbike su uplasile decu. Sto sada u SIMSU nije problem jer se deca ne realno samo ubacuju u igricu.Sto znaci da je Barbi igra bila mnogo realnija.Mozda je malo problematicno bio bas i njen izgled koji je terao da devojcice kad postanu devojke zele da budu mrsave,visoke,dugih nogu uskog struka,a oblih grudi.. Suprotno o prici o bankrotu poznatog brenda koji kruzi imternetom ,kruze i slike nekih Ruskih devojaka koje su dale silne pare da im plasticni hirurzi urade BARBIE LOOK!A mozda je konacni pad Barbi nastao posle razvoda od Kena.Nista. Sta da se radi.. Uvek se ide napred (citaj tehnologija)ali da su igracke napravljene vrhunski gledajuci tehnologiju mogu da zadovolje deciju mastu u igri ne verujem!Kolekcionari ce na svu srecu sacuvati svoje kolekcije original lutki (jer su i njih naravno kopirali) pa ce mozda nekad opet devojcice imati  najbolju lutku koja je ikada napravljena. A za moje kriterijume barbi lutke su za devojcice kao lego kocke za decake.Da, verovatno su i te kopije doprinele smanjenju prodaje originalnih lutki (jer su kopije bile mnogostruko jeftinije).
Buducnost.Pisala sam o tome da pravljenje lutaka datira iz praistorije jer je covek uvek voleo da napravi igracku za decu po svom likuUvek je predstavljao realnu sliku sveta te su igracke bile lutke,kao devojcice i princeze,zivotinje onako kako izgledaju.Ali sada sve veci trend uzima ruznoca, Bar po mom kriterijumu.Ruzne lutke,nakaze umesto zivotinja, vanzemaljska bica koja imaju najuzasniji izgled i najcudnije ime.Sad mozda nas ti likovi spremaju za suzivot sa tim bicima na ovoj ili nekoj drugoj planeti.Ipak ukusi su razliciti.Sta god da bude bilo Barbi bajke nece biti ,niti najboljeg zivog SIMSA Izmastana porodica u SIMSU jeste dobra,ali tako dete moze samo da se igra. Sa Barbi lutkama moglo se igrati mnogo devojcica u sobi razmenjujuci svoje mastarije,razmenjujuci svoje tesko nabavljene delove odece,obuce,tasnica,cesljica.....Jadna deca u buducnosti kako stvari stoje bice odmah odrasla.
Proslost.Ja sam Barbikino godiste (otprilike), i mogu se pozaliti da sam prvu Barbiku imala u rukama  tek kad sam je kupila svojoj  starijoj cerki.Zaista postoji neka magija u kupovanju svih tih silnih stvarcica koje postoje za tu lutkuNikad nisam mogla da se otmem utisku da nista bas nista nisu izostavili.Sve sto si zeleo za svoju lutku postojalo je da se kupi!!!!Nazalost vec sa mladjom cerkom tamo pocetkom 2000. godine originalna Barbi je kostala toliko da je postala nemoguca misija za kupovinu. Tako da je mnogo jeftinija lutka BRATZ potisnula Barbi .EM JE ZA MOJ TA BRACIKA RUZNA EM NIKAD NIJE IMALA TOLIKO STVARCICA ZA KUPOVINU I IGRANJE.
ORIGINALNA BARBI SPAKOVANA JE UREDNO I STOJI NA POLICI U SPAJIZU I OD SVEG SRCA SE NADAM DA  CE SE I MOJA UNUKA IGRATI NJOME A DA JE DRUGA DECA NECE ZBOG TOGA GLEDATI CUDNO!
BARBI JE JEDNA JEDINSTVENA NEPONOVLJIVA I NADAM SE DA CE ZIVETI ZAUVEK!

Нема коментара :

Постави коментар