уторак, 11. август 2015.

CUDNI SU PUTEVI GOSPODNJI

CUDNI SU PUTEVI GOSPODNJI! DA LI JE ISUS HRIST UOPSTE POSTOJAO?  PRONASLA SAM DANAS JEDAN VIC O CRKVI I ON GLASI :BOGU JE BILO DOSADNO I PITAO JE SVETOG PETRA GDE BI MOGAO DA ODE MALO DA SE ORASPOLOZI! SVETI PETAR MU JE PONUDIO MESEC - BOG JE ODBIO JER NEMA ATMOSFERE! A HAJDE ONDA NA ZEMLJU KAZE SVETI PETAR E TO JE TEK DOSADNO 1 BIO SAM TAMO PRE 2000 GODINA I UPOZNAO MALU JEVREJKU, ZABAVIO SE S NJOM A ZEMLJANI  JOS OTOME PRICAJU!
Sad obiljno ! Postoje tri argumenta koji naucnici spominju u vezi postojanja Isusa Hrista i njegovog ucesca u stvaranju hriscanstva. Prica pocinje jos u XVIII veku kada su neki naucnici pronasli sarin grob (Sara je Hristova cerka). Proucavajuci sve postojece zapise dosli su do zakljucka da je Isus mitska licnost, a da je hriscanstvo amalgam razlicitih antickih mitoligija. CAK TVRDE DA SU KRISNA I ISUS VRLO SLICNI AKO NE I ISTI! Zatim, od XIX veka se prica da ne Novi Zavet potpuno dopisan kasnije (,a bas u njemu se prica o apokalipsi i Zigu zveri) te nije moguce da je postojao u izvornoj bibliji koja je inace nastala iz mnogo hriscanskih spisa i jevandjelja! Mada su nemacki naucnici s kraja XIX veka tvrdili da su sva ta jevandjelja pisana decenijama ili cak vekovima posle Hristovog rodjenja te nisu ni mogli da ga poznaju, ni njega ni njegov rad na hriscanstvu! A Isus nije ostavio za sobom ni jedan svoj spis ili bilo kakav arheoloski ostatak! Pocetkom XX veka dolazi se do zakljucka da su bogovi morali biti izmisljeni da bi odgovorili na potrebe drustva u odredjenim vremenima!
2012-te godine izasla je knjiga dominikanskog svestenika Tomasa Brodija koja nosi naziv " Iza potrage za istoriskim Isusom' u kojoj tvrdi da je Isus  mitska licnost/ Samo da napomenem da su svi naucnici i svestenici i profesori bili kaznjeni zbog ovakvih izjava. Ili samo izbacivanjem sa posla ili cak kaznom zatvora!
 Te godine je izasla i knjiga Ricarda Kerijera "Da li je Isus postojao?" gde tvrdi da je postojao "nebeski" Isus a ne stvarna osoba! I naravno da su egipatski Oziris Bog sunca i Isus u svim zapisima imali skoro iste dogadjaje!
Da  zakljucimo! Vera je svakako nastala iz potrebe da covek ima nesto za sta moze da se "uhvati" u svakoj situaciji. Naravno da je ISUS POSTOJAO! A ,NARAVNO DA SU VERSKE KNJIGE MORALE BITI IZMENJENE TOKOM VEKOVNOG PREPISIVANJA! TAKO DA  NE TREBA SUMNJATI U VERU! I BAS TO STO MNOGE RELIGIJE LICE PO SVOM UCENJU I STO ISUS LICI NA KRISNU I OZIRISA DOKAZUJE DA SU LJUDI ISTI MA KAKVE VERE BILI!
SAMO IPAK SE NA KRAJU PITAM DA LI JE NOVI ZAVET PREDSKAZANJE TE APOKALIPSE ZEMLJE ILI JE TO UPUTSTVO ZA IGRICU SVE VISE SPOMINJANOG 'NEBESKOG KOMPJUTERA"?
BIBLIJA JE SKUP PROSLOSTI, NOVI ZAVET SU PRICE KOJE TEK STIZU, A SADASNJOST JE OVA VIRTUALNA IGRICA U KOJOJ ZIVIMO!
MOZEMO CAK I DA BIRAMO! SVA SRECA ! JOS MOZEMO DA VERUJEMO U ISUSA HRISTA I DA IDEMO U CRKVU I MISLIM DA JE TO NAJBOLJI IZBOR! BUDUCNOST CE DOCI (KAKAVA GOD) I NE MOZEMO JE PROMENITI!
A STO SE TICE SVAKODNEVNOG ZIVOTA  - PA ZIVITE NAJBOLJE KAKO ZNATE ! I OPUSTENO KOLIKO GOD MOZETE!  I DA ZNATE ZA SVAKU GRESKU ,ZA SVAKI ZLOCIN SLEDI KAZNA - OD KOGA GOD! ALI SLEDI!!!!!!!

Нема коментара :

Постави коментар