уторак, 4. август 2015.

DRZAVNA STARLETA

DRZAVNA STARLETA I DRZAVNI POSAO U VREMENU U KOME JE SVE PRIVATNO! REC STARLETA  POTICE IZ ITALIJANSKOG JEZIKA I ZNACI "ZVEZDICA" - MLADA, ATRAKTIVNA GLUMICA KOJA SAD TUMACI SPOREDNE ULOGE! Pa, dobro! Ne zvuci uvredljivo! I zvuci kao zanimanje - glumica u usponu! Medjutim , pocev od Kim Kardasijan u novije vreme ,a Merlin Monro kasnih pedesetih godina proslog veka dosli smo do modela bogatasica ili slavnih licnosti koje su prepune skandala u zelji za slavom! Nase "starlete" su otisle korak dalje! One su sponzoruse i prostitutke ujedno, a sve to vrlo transparentno rade opet zarad "slave"! Hvale se koliko su placene za seksualne usluge, sa koliko njih su bile, ko su bili poznati muskarci sa kojima su bile ( ne prezajuci da budu  od sportista do politicara).E tu smo. U Srbiji svaka "silikonska lepotica"  moze da "proziva"  koga hoce politicara  i uzgred da se pohvali stanom,skupim kolima, garderobom ,nakitom, putovanjem do egzoticnih destinacija! Na racun drzavnog budzeta! Ha, odatle naziv drzavne starlete! One su znaci na visoj lestvici od obicnih, pa njih moramo da trpimo i na TV-u(u rijaliti sou programima najnizeg stepena kulture),umesto samo u tabloidima sto nikako ne umanjuje "slavu ni tabloidnih starleta. Tabloidne starlete se vise zadovoljavaju tajkunima i moraju da "drze jezik za zubima" da bi zivele luksuzno! Drzavne starlete naprotiv, znajuci da u Srbiji muskarce pa  bili oni i politicari ne osudjuju ako "zgrabe" mladu i atraktivnu devojku!Naprotiv! Smatraju ga uspesnim ! Rupa u budzetu koja nastaje zbog pohlepe drzavnih starleta izgleda nikom ne smeta!
Drzavni posao jako lici na drzavnu starletu ! To je san snova svakog Srbina! Narocito starijih generacija koje su zivele u vreme SFRJ I SRJ! Biti na "drzavnim jaslama" bukvalno znaci biti sponzorusa ili starleta. Uz minimum truda,a maksimum zabusavanja svakog prvog na dlan ti se iskesira plata! Radio ne radio svira ti radio! Koketiras malo sa sefom (danas to odmah kvalifikuju kao mobing), ispricas malo traceve iz kancelarije, sef te za uzvrat pusta da izlazis ranije,a dolazis kasnije, da probijas rokove i bas te briga, platica je tu! Danas da bi zaradio platu moras da radis dvostruko i trostruko vise,
gazdi mozes da se ulizujes ali ne verujem da mozes dobiti neke benificije sem da si mu zena ili trenutna ljubavnica!
Buducnost! SVE CE BITI PRIVATNO! I DRZAVE I STARLETE I POSAO! KONKURENCIJA CE BITI UBITACNA! Secate se one price da su novokomponovani bogatasi postavili standarde! Da bi dobio bilo koji posao moras da izgledas kao najatraktivnija "silikonka" (citaj starleta). U suprotnom nista od posla. Podvlacim ,radno mesto ne iziskuje lep izgled nego odredjeno znanje ili vestine. Medjutim, gazde biraju! Sta je tu je! Privatni posao je vec"nocna mora"! A tek ce biti! Drzava koju ce voditi samo jedan tajkun ili nekolicina ljudi nece dozvoliti trosenje njihovih para na starlete( sem njih samih naravno)! Tako sve u svemu ni  starletama se ne pise dobro. A tek obicnim smrtnicima stize pakao u vidu totalne privatizacije i globalizacije!
Proslost! Da se vratimo na Merlin MONRO! REALNO NEKA IZUZETNA GLUMICA I NIJE BILA! ALI LEPOTA NA KOJU JE PAO I AMERICKI PREDSEDNIK DZON KENEDI OMOGUCILA JOJ JE NEPREVAZIDJENU SLAVU! Tako da je po mom misljenju ona bila jedna od prvih drzavnih starleta.Naravno u ono vreme je ona bila "anatemisana", i njena smrt je ostala neresena misterija.Zato sto je tada moral bio vrlo bitan,kao i porodica. Tada su devojke imale izbor, ili da neguju prave porodicne vrednosti  ili da budu starlete. Danas devojke nemaju taj izbor. Ni morala ni vrednosti vise nema.Samo slava stecena nemoralnim ponasanjem.Zamislite kad stigne neka nova civilizacija i od svega budu zatekli samo novine (kao sto smo mi nekada zatekli zapise starih civilizacija). Sta mislite da ce u njima pronaci ljude koji su toga vredni da budu u novinama? NAZALOST,NACICE SAMO STARLETEI STA CE MISLITI O NAMA? DA SMO BILI PRAZNOGLAVE LUTKE?!
Takodje osvrnula bih se na drzavni posao. Nekad si imao izbor da radis u drzavnoj firmi  ili redje da imas privatni posao ( to su obicno otvarali povratnici iz inostranstva). Vecina nas je radila u drzavnim firmama gde si imao placeno bolovanje, placen godisnji odmor (uz obavezan regres - ko ne zna to je pristojna suma novca kojom si placao letovanje), zatim imao si pravo na dva slobodna dana ako das krv, pa placeno odsustvo u slucaju smrti dragih osoba ili u srecnim situacijama,vencanja, rodjenja deteta i slicno!Danas sa posla mozes da izostanes jedino ako si umro! A dete radjas tako sto devet meseci stezes stomak, a onda uzimas neplaceno odsustvo(koje ces da iskijas kad se vratis)rodis dete na brzinu i za petnaest dana eto te na poslu gde te ceka ljutiti gazda!
SVE U SVEMU MOZDA JE I KRAJNJE VREME BEZ OBZIRA NA SVE DA ZAVRSIMO I SA DRZAVNIM POSLOM I DRZAVNIM STARLETAMA I DA CUVAMO DRZAVU DOK SE JOS MOZE!

Нема коментара :

Постави коментар