уторак, 25. август 2015.

SEKSTING

STA JE SEKSTING? SEKSTING JE SLANJE ILI PRIMANJE PORUKA EKSPLICITNOG ILI SUGESTIVNOG SEKSUALNOG SADRZAJA! MLADI SVE VISE (CAK 80% ) SALJU SLIKE SA SEKSUALNOM KONOTACIJOM, A DEVOJCICE IZMEDJU 13 I 16 GODINA  (NJIH 11%) SVOJE "GOLISAVE " FOTOGRAFIJE SVE CESCE  "KACE" NA DRUSTVENE MREZE! Cak 70% mladih  upraznjava seksting na svojim mobilnim telefonima, a poruke sa seksualnim sadrzajem cesto dele sa vise prijatelja!Devojcice njih 40% kazu da se zbog ovakvih slicica osecaju seksi! Eto, dokle su doveli tabloidi sa naslovnicama golih guza i grudi raznoraznih starleta! Sada devojcurci pokusavaju da se "probiju" na prebukirano trziste sto ranije mogu! Strasno! Roditelji naravno pojma nemaju o novim tehnologijama, te deca mogu da razmenjuju seksi poruke potpuno opusteno! I kao i sto na drustvenim mrezama vreba realna opasnost od manijaka, tako i ove poruke ne zavrse vek samo medju prijateljima!Ne biste poverovali kakve sve slike i kakve sve poruke stizu od mladih bica! Da vam se prerano stupanje u seksualne odnose cini kao crtani film o patku Daci! Najveci strah nas roditelja je bas taj, da nam deca prerano stupe u intimne odnose, dok jos nisu ni psihicki ni fizicki zreli! Ali, izgleda da brdo informacija takvog sadrzaja lako stize do dece. A, deca kao i papagaji imitiraju ponasanje odraslih od najranijeg detinjstva ( od oblacenja maminih cipela sa visokom petom i stavljanja karmina sa pet godina). Medjutim, sa stvari koje smo i mi radili ova deca su vrlo brzo presla na teritoriju rizicnog ponasanja. Sve te slike devojcuraka u razno raznim zavodljivim pozama sa vrlo malo odece (ili bas ni malo) po ugledu na pomenute slike sa naslovnih strana jako me zabrinjavaju! Jer, te starlete bar imaju dovoljno godina,ako ne i mozga! Deca to rade imitirajuci i dodajuci  iz skupljenog materijala sa raznih kanala na internetu ,a da ni svesna nisu koliko je to opasno. Necu da verujem da to rade smisljeno (mada realno  i toga ima), nego da to najcesce rade jer ih neko na to nagovori (na lep ili ruzan nacin ).
Buducnost.Tehnologija ce napredovati sve vise, da ce u jednom momentu iz mobilnih telefona ili tableta ili laptopova "izlaziti" hologrami. Koliko ce to doneti novina u oblasti sekstinga? Sada imate samo poruke sa seksualnim sadrzajem i "golisave" slike, a zamislite sve te slike u svakakvim pozama u tri dimenzije? Boga mi ,za one koji iz nekog razloga nemaju partnera to je skoro kao pravi seks! Pa svi oni simulatori seksa koji se proizvode ( ne znam zasto?) zamenice prave odnose izmedju ljudi! A, da li je i ovaj seksting medju mladima  uvod u taj "bestelesni" seks?
Proslost. Dobro, svi smo voljenoj osobi ponekad saptali u fiksni telefon te   eksplicitne poruke iz oblasti seksa! Kako smo obuceni, sta radimo, a sta bi voleli da nam on|ona radi i slicno? To je bilo vrlo intimno ( ne verujem da su bas sve fiksne prisluskivali), izmedju dve osobe, i to do nicijih drugih usiju nije stizalo . To je bilo kao da su njih dvoje sami u sobi  i razmenjuju neznosti! Pisali smo i pisma sa takvim sadrzajem, hrabriji bi stavljali i  fotke u kupacem kostimu). Ali da se razumemo , ni u javnosti nije bilo toliko erotiskih slika i poruka na sve strane!Mladi su stupali u seksualne odnose kasnije nego sada, sto je realno mnogo bolje jer razmislite,ako dete krene da upraznjava seks sa 13 godina do  25-te ce mu se sve smuciti. Treba ostaviti nesto i za najlepse doba a to je mladost. Detinjstvo treba da ostane koliko god je moguce duze opusteno, bez komplikovanih veza koju stvaraju seksualni odnosi jer su u u tom uzrastu  ti odnosi najcesce tajni i na neki nacin iznudjeni!
Zaista sam zabrinuta koliko su nasa deca vezana za mobilni telefon i kolika je njegova moc. Jedan, klik, jedan, poziv, jedna poruka i dete prestaje to da bude, a vi nemate pojma! Nemoguce je zastiti decu! Govore nam da pregledamo detetov mobilni, njegov profil na drustvenoj mrezi, a recite mi kako? Imate li vi tako dobru vezu sa detetom da znate sve sifre, sve profile,sve prijatelje? Ne znam? Razmislite! DA, I OVA GENERACIJA JE MNOGO SUPERIORNIJA OD NAS JER MI TEHNOLOGIJU NE POZNAJEMO DOBRO KAO ONI! A DA NE PRICAM KAKO JE TESKO STECI NJIHOVO POVERENJE! ILI KAKO JE TESKO ZNATI VASPITAVATI IH! POSTICI ODNOS RODITELJ - DETE KAO NEKAD JE NEMOGUCE! I VI DOBRO ZNATE IZ KOJIH SVE RAZLOGA! A OPET ONI SU SAMO DECA I STRASNO JE STO NE MOZEMO DA IM POMOGNEMO DOK NE BUDE KASNO! MISLIM NA SVE ONE UCENE KOJIMA VRSNJACI PRETE JEDNI DRUGIMA ! NEKAD  OBJAVLJIVANJE SLIKE SA SEKSUALNOM KONOTACIJOM I UCENAMA MOZE DOVESTI DO JAKO TRAGICNIH POSLEDICA! A RODITELJI NISTA NE ZNAJU DOK SE NE DESI BAS NESTO STRASNO!
PA NISTA! MORAMO DA PROBAMO DA IH ZASTITIMO OD NJIH SAMIH,A NA KOJI NACIN REALNO POJMA NEMAM! JER NE MOZES IM SAMO PRICATI DA PAZE JER VAM NECE VEROVATI  I KAZACE DA IH GUSITE I SMARATE!
POZDRAV!

Нема коментара :

Постави коментар