петак, 7. август 2015.

PALACINKE

PALACINKE SE DELE PREMA  STAROSNOJ GRANICI  KONZUMENATA! NE VERUJETE?! MISLITE DA SE DELE NA PRAZNE,SLATKE I SLANE?!  E, PA NE! NIJEDNA POSLASTICA NIJE TOLIKO VELCANSTVENA U SVOJOJ JEDNOSTAVNOSTI! I ZATO JE TOLIKO PRISUTNA U SVAKOM MOMENTU NASEG ZIVOTA!
PRVE PALACINKE  naravno dobijes jos kao beba jer ih ukucani cesto jedu. Znate i sami da je potrebno samo brasno,jaja,mleko, ulje (za fil se pusti masti na volju) i strpljenje,narocito za one koji ih peku jer su palacinke vrlo neobicna vrsta poslastice - imaju manir bezanja iz tanjira u koji ih spustate!Obicno ih prave bake , jer su mame na poslu! I te su najlepse!
DRUGE PALACINKE  dobijes kad krenes u vrtic ! Tada ih vikendom sprema tvoja mama,a vi se takmicite cije su palacinke najbolje! I te su najlepse!
TRECE PALACINKE  pravis sam za simpatiju u osnovnoj skoli! Malo su zive, malo zagorele, malo su neukusne ,ali su definitivno preslatke! I te su najlepse!
CETVRTE PALACINKE opet pravis sam za devojku\momka u totalno ozbiljnoj vezi. Znate,ono,, zivite zajedno, pa dorucak u krevet ! I te su najlepse
PETE PALACINKE  jedes kad si vec "svoj covek" pa nemas vremena kod kuce za svoju omiljenu poslasticu tu su mnoge palancinkarnice! I tu prvi put u zivotu jedes palacinke koje ti volis! Sa svim prilozima i bez necijeg cudjenja i gundjanja! Eh, te su itekako najlepse!
SESTE PALACINKE bi trebao da jedes u braku! Ali, tu se vec mesaju razne otezavajuce okolnosti! Nema se vremena, nema se para (cak ni za to -nema ni jedno jaje u kuci npr.).Onda i ta deca nemaju dusu mogu da pojedu 10 palacinki u trenu! Ako izvuces neku - onda ti je ona sigurno najlepsa!
SEDME PALACINKE  su kao i prethodna bracna palacinka,samo sto ovde svesno pravis svojoj deci,kasnije unucima , pa drugarima tvoje dece, pa komsinicama, pa suprugovim prijateljima.I znas da ce svi da te hvale DA SU TVOJE PALACINKE NAJLEPSE NA SVETU ,a ti ces tada znati pravu istinu o palacinkama! Da su najlepse one koje ti neko drugi napravi!
Buducnost. Kao i za mnogo vrsta hrane jako mi je zao sto ce i palacinke nestati! Zamenice ih nekakve odstampane nazovi palacinke, koje ces moci da jedes (ako nisi kiborg) u svakom periodu svog zivota! Iako ces ih kreirati po svom ukusu ni slucajno nece biti kao nekada! Steta,za generacije koje ce odrasti bez rituala pravljenja,pecenja i jedenja palacinki!
Proslost. Sve ove navedene palacinke od prve do sedme vrste pravljene su jos od jednog sastojka, bez koga ne bi bile to sto jesu! Sve su pravljen sa ljubavlju i paznjom! LJUBAV JE NAJVAZNIJI SASTOJAK OVE POSLASTICE!
ZATO AKO SE PRONADJETE U NEKOJ GRUPI - NASMESITE SE I IDITE DO OSOBE DO KOJE VAM JE STALO! VEC JE SVEJEDNO KO CE KOME NAPRAVITI PALACINKE - VAZNO JE PODELITI VREME UZ ZAJEDNICKU POSLASTICU!
DECO IZNENADITE NEKAD SVOJE MAME I BAKE ,NAPRAVITE IM PALACINKE! NISTE SVESNI KOLIKO CETE IH USRECITI! I NE PLASITE SE KAKVE GOD BILE ZA NJIH CE BITI NAJLEPSE NA SVETU!


Нема коментара :

Постави коментар