недеља, 2. август 2015.

ZLATO,ZEOLIT,JADARIT,LITIJUM

ZLATO I ZEOLIT! JADARIT I LITIJUM! LEZIMO NA BASNOSLOVNOM BOGATSTVU A NAJSIROMASNIJI SMO NA SVETU!
Americka rudarska kompanija sa svojim partnerima iz Kanade potrosila je cak 15 miliona dolara na istrazivanje. Tako da je u okolini Bora pronasla najvece nalaziste zlata i bakra na svetu! Dok su bas Ameri ekspliatisali rudnik Holister (Amerika) koji je dosad vazio za najbogatiji rudnik na svetu sa 27,2 grama zlata po toni , u okolini Bora zlata ima cak 50,3 grama po toni! Sadapre konacne dozvole za eksploataciju postavlja se pitanje ko ce dobiti vlasnistvo. Mi Srbi koji to nismo pronasli ili Ameri i Kanadjani koji to jesu pronasli. Mi smo svi ovih godina iz  Borskog rudnika izvadili oko 5 miliona tona bakra  i oko 160 tona zlata. A ,sada nedaleko od ovog rudnika na oko 588 m nalazi se novo nalaziste i to prema prvim procenama jos bogatije od Borskog rudnika! Pa,da cekamo! Sta ce biti bice!
Zeolit - cudotvorni vulkanski kamen koji leci od radijacije, cisti zatrovani ljudski organizam ,kao i zatrovanu vodu i zemlju! U veku ekspanzije nuklearne energije zeolit je jednostavno neophodan! Prica se da su ga otkrili Rusi jos 1903-ce godine ali tada nisu znali da ce bas njim biti prvo potreban. U Cernobilu su bacene ogromne kolicine zeolita da "pokupi" radijaciju posle havarije nuklearne elektrane! Ameri pak imaju svoju vojnu Bazu Bondistil bas na Kosovu. A po nekim teorijama zavere i ono BOMBARDOVANJE SRBIJE 1999-te godine ima mnogo veze sa nalazistima zeolita! Ko ce biti vlasnik Ameri ili Rusi! Mi sigurno necemo!
U oklini Loznice pronadjen je jadarit. RUDA IMA IME PO MESTU  NA KOME JE NADJENA ( TAKO SE ZOVE PREDEO OKO LOZNICE) I TAKVE RUDE NEMA NA SVETU SEM TU U LOZNICI! Iz jadarita vadi se litijum! Kompanija Rio Tinto (ne kazu odakle su sad pa ovi) dobila je ekskluzivna prava na ekspoloataciju jadarita vec pocetkom 2017-te!Ovde ne moram da nagadjam Srbi nisu vlasnici! A rezerve su procenjene na cak 114 miliona tona! Kompanija Rio Tinto je izdvojila 60 miliona za ovaj projekat! Mi nismo imali. Oni ce zaradjivati oko 5000 evra po toni sto ukupno dodje nekih 10 milijardi evra ,a mi cemo da gledamo i da uzdisemo!Znate i sami da se sva napredna tehnologija zasniva na litijumu jer je lak i cvrst i pogodan za baterije za mobiln e telefone, laptopove i ostalo...
BUDUCNOST. JEDINO ME TESI STO NECE POSTOJATI SRBIJA TE NECU OSECATI NACIONALNO ROPSTVO! Bar cemo imati posao kod onih koji su bili sposobni da pronadju blago na kome lezimo. I to bukvalno. Umesto sto smo trosili energiju napoliticke svadje trebali smo da kopamo i da nasu rudu cuvamo za nas kad nam je vec Bog dao u tolikom izobilju!
Proslost .U skoli su nas ucili da je ondasnja SFRJ bogata rudama. Naravno da onda nisam tome pridavala znacaj jer kapitalizam jos nije bio stigao do nas. Sada u ovom ne znam sta mu dodje kapitalizam, robovlasnistvo ,shvatam da je totalno bezveze sto smo dopustili da drugi ljudi vide nase rudno bogatstvo ! Sto nismo uspeli da sami pronadjemo i eksploatisemo toliko bogatstvo! Steta!
TAKO KAD NAM DODJU STRANCI I ZAPOSLE NAS DA ZA NJIH VADIMO NASE  RUDE  IMACEMO SIGURNO BOLJI ZIVOT ( MADA CE NAM DAVATI SAMO MRVICE) A MOGLI SMO SVI MI SRBI DA ZIVIMO OD TOLIKOG BLAGA!

Нема коментара :

Постави коментар