уторак, 18. август 2015.

URBANE LEGENDE

URBANE LEGENDE! PA, NISAM ODAVNO ! OVE SE TEK RAZLIKUJU OD OSTALIH! OVE  SU DIREKTNO SA INTERNETA I KAZU DA SU POTPUNO ISTINITE! PA HAJDE DA SVI VERUJEMO IAKO SAM BAS ZADNJIH DANA VIDELA KOLIKO IMA LAZNIH VESTI,OBJAVA,SLIKA I OSTALOG!
Prva od legendi za koju bas i nije dobar naziv legenda bila bi prica o tome kako zene vole muskarce koji sviraju neki istrument! To po meni nisu samo prazne price. Hajde, zamislite  samo setate uvece sa svojim psom ,a na cosku sedi mladic i svira gitaru ! Sta ce vas prvo privuci to sto  fantasticno svira i mozda peva, ili kako izgleda? Realni budite! Ili nalazite se na bazenu s drustvom ili na Adi i opet neki mladic ovaj put sa malom harmonikom? I tako dalje! Sigurna sam da su vas puno puta privukli bas muskarci koji sviraju jer muzika je pravi kljuc za otvaranje srca i duse!
Kad smo kod odnosa zena - muskarac jos jedna zanimljiva prica. Znate onu igru TVISTER!Dok nije usla u masovnu upotrebu smatrali su je za vrlo prljavu i bezobraznu igru. A, uvek je tako bilo. Sa svim novotarijama. Pa, samo da pomenem rok end rol! Tvist i druge igre s kraja 50-tih! Naravno sve su te igre kasnije usle u legendu ali ih je losa propaganda napravila jos zanimljivijim bas zato sto su bile toliko zabranjene! Mislim da je pojam legenda bas zato i nastao, kao pocast stvarima koje su cudne,zabranjene,nove, nepoznate do onog momenta kada ih masovno prihvate. Za urbane legende sigurno ovaj pojam urbane samo oznacava mesto (gradsku sredinu) gde se ne ocekuje da ljudi imaju predrasude kao u ruralnim sredinama. Mada,naravno sad bas zahvaljujuci internetu vise nema te stroge podele jer je on dostupan svugde.
Kad smo jos kod muzike i umetnosti jos nesto sam nasla zanimljivo. Kazu da je Ajnstajn zeleo da bude muzicar ! Kako je od muzicara postao fizicar zaista je legenda! Zamisljam ga i mislim da bi bas bio faca  uz koju ide neki istrument! Takodje jedan od mojih omiljenih likova svakako je Leonardo da Vinci! Takav genije je neponovljiv.On je legenda,a ne ovi danas nazovi umetnici i naucnici! Da bi nekako sakrio svoje velike misli kao i svoje pronalaske, a narocito svoju mrznju prema Vatikanu sluzio se neverovatnim trikovima. Pisao je s desna na levo (efekat ogledala), onda na slikama je sakrivao  i to vrlo vesto sve ono sto je mislio da ne sme da se vidi dok ne dodje vreme za to! Pronalaske je crtao u delovima, te i kad bi neko nasao neki deo ne bi sigurno znao od cega je!
Svi to znamo da sve planete imaju imena po bogovima (Mars, Jupiter,  i ostali rimski bogovi), ali zasto se Zemlja zove tako?Jos su Sumeri  ostavili trag o imenima planeta.Naravno tad nisu znali za rimske i grcke bogove,ali su zato imali nazive za bogove svih stvari oko njih pa i zemlje po kojoj hodaju! Otuda i naziv nase planete. A kad smo kod Sumera i proslosti moram da spomenem i racunanje vremena .Vreme se u stvari racuna od 1.septembra 5508-me godine pre rodjenja Isusa Hrista. Tako da je sada 7523-ca godina!  A,ako  bi  slucajno "uboli" tacno vreme koje je u Kosmosu sigurno bi sretali i ostale njegove stanovnike!
Sto se tice zdravlja pisala bih o kijanju. Da li znate da ako zaustavite jako kijanje moze da vam pukne bubna opna,krvni sud ili cak da vam se polome rebra! Ili da li ste znali da na vasem mobilnom telefonu ima 18 puta vise bakterija nego na WC solji? Na temu zdravlja ima najvise prica. Prosto u neke ne moze da se poveruje. A zapravo sto cudnije zvucale sve su istinititije? Od vadjenja svakakvih stvari iz ljudskog tela, do pravljenja vestacke ljudske koze i delova tela i organa. Te price zvuce potpuno kao legende - neverovatno!
I na kraju kako bi vam zvucalo to da Pentagon ima plan u slucaju Zombi napada! NEMOGUCE! A ipak je istina!
ZASTO SAM SVE OVO PISALA? SVI OVI PODACI SU NADJENI NA INTERNETU I AKO BIH HTELA DA NAPISEM BLOG OD HILJADU STRANA BILO BI MATERIJALA!  ZATO SAM IZABRALA SAMO NEKE KOJE SU PRIVUKLE MOJU PAZNJU!



 

Нема коментара :

Постави коментар