среда, 23. септембар 2015.

PUTNIK KROZ VREME

NEVEROVATNO KAKO COVEKA ZANIMA BUDUCNOST. I TO ODUVEK! JOS OD POCETKA CIVILIZACIJE! ASTROLOZI SU PRAVILI HOROSKOPE PREMA POLOZAJU PLANETA ZA SVAKOG COVEKA PONAOSOB, A PROROCI SU PRORICALI SUDBINU ZA CELO COVECANSTVO! IMALISMO MNOGO PROROKA, TIPA NOSTRADAMUS, PA NASI TARABICI I OSTALI. I VEROVALI MI U TO ILI NE NEKAKO UVEK ZAVRSIMO CITAJUCI STA NAS CEKA!
Bilo bi jako opsirno da pisem o svim tim proricanjima, da li su se ostvarivala i da li covek zaista moze da predvidi sta ce se dogadjati u blizoj ili daljoj buducnosti? Pa ipak postoji covek koji je relativno skoro pre samo 15-tak godina ispricao jednu cudnu pricu! On je Dzon Titor i nije nas savremenik. On tvrdi da dolazi iz buducnosti i da zbog toga zasigurno zna sta ce se dogadjati.Putnik kroz vreme? Kaze da je americki vojnik iz baze Tampa na Floridi ali iz 2036-te godine i da je dobio zadatak da se vrati u 1975-tu godinu da bi uzeo IBM 5100 pomocu koga moze da se debaguje  sistem zbog problema sa UNIx sistemom koji ce se desavati 2038-me!!! Kako je Dzon Titor zbog privatnih problema zavrsio u 2000-toj  i 2001-oj godini ne znam ali tih godina je bio potpuni hit na internetu. Svi su jedva cekali da procitaju njegova iskustva iz buducnosti! I verovali su mu , milioni posetilaca to potvrdjuju.
Pocetkom XXI veka dakle kad se Titor oglasio na internetu za ovu pricu znalo je vrlo malo naucnika,a Titora su poslali po IBM5100 jer je njegov deda radio na njegovom usavrsavanju? Medjutim Titor je u 2000 i 2001 svracao iz licnih razloga da bi uzimao neke fotografije njegove porodice koje su nestale tokom rata 2015-te? I tako je on napisao neke stvari za koje je rekao da ce se ostvariti, a ako se ne ostvare podseca nas da postoji paralelni univerzum pa ni on nije siguran u kome ce se to svetu desavati ali da ce se sigurno desavati!
Zanimljiviji od svega je nacin na koji on prica ! Govori o tom strasnom ratu 2015-te koji ce unistiti oko tri milijarde ljudi sa mnogo prezira prema nama jer smo mogli da sprecimo taj rat ali nismo nista ucinili da ne dodje do njega!
Kao vojnik tvrdi da  je Amerika obmanula svet da Sadam Husein poseduje nuklearno naoruzanje samo da bi imala povod da zapocne rat u Iraku?!
Ipak bi se vratila na cuveni IBM 5100. U njega su ugradjene specijalne funkcije za koje su kao sto rekoh znali samo mali broj ljudi.Na primer funkcija kojom se resava problem kad se promeni racunanje vremena!!!! Da li to znaci da sam sve vreme u pravu i da mi totalno pogresno racunamo vreme? Ovo budi nadu da cemo te 2038-me otkriti paralelni univerzum!Naucnici predpostavljaju da ce se na kompjuterima 19.01.2038-me u 04 14 07 sati vreme vratiti na 1901-vu godinu! Ne razum kako i zasto ali razumem da ce ta funkcija iz IBM-a to popraviti!
ZatimTitor veliku paznju poklanja i CERNU za koji tvrdi da ce ucestvovati u objavi velikih pandemija i naucnih otkrica. Kad smo kod otkrica jedna Titorova recenica zaista zbunjuje. Pitao je Kako ste resili problem  pregrevanja svemirskih aviona? Da aviona a ne satlova? Zbunjujuce zar ne?
Kad smo kod nauke zanimljiva je i prica o teoriji struna ( pokusaj da se u okviru fizike cestica pomire principi kvantne mehanike i opste relativnosti cime se postize TEORIJA SVEGA). Titor kaze da je ni oni jos nisu resili ali da imaju model n-10 koji je najblize resenju! Cinjenica je da je posle ove price Stiven Hoking promenio neke svoje teorije o crnoj rupi i radijaciji.
Najvise zbunjuje Titorova tvrdnja da je vremeplov pronadjen 2034-te od strane CERN-a naravno! Veruje se da se sve linije sveta zavrsavaju. Takodje se misli da da paralelne linije sveta koje se pojavljuju imaju iste krajeve samo u drugim vremenima.Tako da je putovanje kroz vreme moguce izmedju tih linija. On odbija pricu o paradoksu dede!I to zato  sto ce putnici kroz vreme ulaziti u razlicite univerzume?Masina koja ce omoguciti to putovanje je Titorovo delo i napravljena je u Dzeneral elektriku!. On sam kaze da je to prva masina ali da su se vec kad je on posao pojavile novije i bolje masine!Pitao je i da li smo pronasli tajnu NLO-a? P o njemu  to su putnici iz dalje buducnosti sa boljim masinama!
I tako mozete promeniti svoju liniju sveta na goru ili bolju. Kako Titor kaze vi ne menjate tok svog univerzuma,vas i onaj u koji ste dosli teku odvojeno,a bili su jedno dok se u jednom momentu nisu odvojili i pocepali na odovojene delove!
ZANIMLJIVA JE OVA BUDUCNOST! OVO MI SE PROROCANSTVO MNOGO SVIDJA  !A DA LI JE DZON TITOR ZAISTA BIO PUTNIK KROZ VREME  ILI NIJE NE MOGU DA TVRDIM MADA SAM VISE SKLONA  VEROVANJU U CELU PRICU!

Нема коментара :

Постави коментар