петак, 20. новембар 2015.

DAN MUSKARACA

DAN MUSKARACA JE BIO JUCE! DA LI STE CESTITALI SVOJIM MUSKARCIMA? DALI IM POKLONE, PRIREDILI  IZNENADJENJA?A ONI VAMA DONOSE CVECE ZA 8.MART? ILI NE?
I  TAKO DANAS SE OBELEZAVAJU DVA VAZNA SVETSKA PRAZNIKA DAN MUSKARACA I DAN TOALETA ( KONKRETNO WC) SLUCAJNOST ILI VEZA?
 IPAK VEZA JER IZA JEDNE I DRUGE VAZI ILI SU ZAUZETI ILI SU ZASRANI!
Novinarke su juce po neverovatno toplom danu (24 stepena) u bastama restorana u Knez Mihajlovoj delile muskarcima cokoladne bananice ( valjda njihov simbol), a oni nisu znali da im je praznik. Ni jedan! Pitali su ih da li ih  njihove  zene danas cekaju sa iznenadjenjima ,takodje su rekli da sigurno ne znaju ni one! I ne znaju verovatno!
Sad se postavlja pitanje (nadam se da ste citali moje postove povodom dana zena), da li treba proslavljati samo jedan dan ili su muskarci  isto kao i zene zasluzili svaki dan paznju. Sigurno da jesu. Pa, ipak smo ravnopravni zar ne? I njima bi sigurno prijala paznja koju zene imaju tog dana. Ali, sta da im radim? Zene su se izborile za taj dan jos 1909 -te  i to velikom mukom. Kad se slavi sve i svasta valjda mogu i Muskarci da dobiju vecu medijsku paznju i da se o tom danu govori i pise u svim medijima. Sto da ne i da udje u knjigu istorije 19.novembar koji se praznuje od 1999-te godine - Dan muskaraca, kao 8. mart Dan zena. I da se pisu pesme zahvalnice  i tatama!  I sve one sitnicice koje se na njihov dan rade zenama da se i ovog dana rade muskarcima.Bilo bi lepo! Sigurno. Zene razmislite o ovome!
Iako je predlog o proslavi dana muskaraca potekao sa Trinidada i Tobaga u cilju promovisanja ocuvanja zdravlja kod muskaraca koji inace zive sedam godina krace od zena.,pretvorio se kao i sve najvise u sprdnju!Takodje tog dana treba da se promovisu pozitivni muski uzori u sferama biznisa ali i porodice.Pogotovu ,sada kada ima toliko nasilja treba reci da nasilje ne cine jaki muskarci!
A sto se tice dana WC-a nisam sigurna da li je nastao iz sprdnje bas na isti dan kad je proglasen Dan muskaraca. Bas zbog one izreke sa pocetka .Devojke to cesto pricaju, da im je svaki muskarac koji im se bas svidja zauzet (kao i WC kad im najvise treba). Ili je zasran u smislu ima nekih mana ako se misli na muskarcam a ako se misli na WC onda se isto aludira da bas muskarci cesto promasuju WC solju iz raznih razloga. A da ne pricam o spustanju i podizanju daske na WC solji koji su najcesci uzrok svadja  kod zajednickog zivota. I tako su 2011-te bas na ovaj dan Ujedinjene nacije proglasile dan WC-a zbog goruceg problema  ,a to je da cak trecina svetske populacije zivi bez klozeta, a da cak 70% ljudi ne koristi toalet papir!Ako znamo da u WC provodimo prosecno tri godine onda su higijenski uslovi vrlo vazni. Mada se nesto prica da ce toalet papir potpuno izaci iz upotrebe jer mnogo zagadjuje sredinu, ipak sam za sada zahvalna sto postoji! Takodje vrlo se cesto zanemaruje odrzavanje higijene WC solje iz razumljivih razloga (jer nam je gadno),ali  to ne bi smeo da bude razlog jer je nase zdravlje u pitanju.
TAKO DA SE NASALIMO NA KRAJU PRICE, VALJDA SE NASI MUSKARCI NECE NALJUTITI. NA DANASNJI DAN PUSTIMO MUSKARCE DA ODU NEGDE NA PIVO ,A MI CEMO ZA TO VREME OCISTITI WC SOLJU( VALJDA JE NECE UPRLJATI BAS ODMAH AKO SE VRATI PIJAN). TAKODJE MOZEMO I DA IM PONUDIMO ZAJEDNICKI IZLAZAK (KAO I ONI NAMA ZA DAN ZENA), I MOZEMO DA URADIMO NESTO LEPO ZANJIH! UMECE TO ONI DA CENE AKO SU PRAVI I JAKI MUSKARCI!
NEMA VEZE NI STO JE OVO MOJ 666 BLOG! JA O MUSKARCIMA IPAK I DALJE MISLIM SVE NAJLEPSE!

Нема коментара :

Постави коментар