понедељак, 9. новембар 2015.

MESEC

BAJKA O DEVOJCICI I TUZNOM COVEKU SA MESECA! NA MESEC NIKO NIJE KROCIO IZ BAR SEDAM RAZLOGA, 'VANZEMALJAC' NADJEN  U DVORISTU!
JEDNA REKLAMA  MI JE ISTOPILA SRCE JUCE ZATO VALJDA I ONAJ ONAKO EMOTIVNI BLOG!
DEVOJCICA JE INACE IZ   BOZICNE REKLAME   FIRME JOHAN LEWIS I NISTA NE PRODAJE ALI SALJE VAZNU PORUKU!
U ovoj reklami je sve objasnjeno. I sta je dobra reklama, i kako je vazan taj Bozicni duh, kada svima treba zeleti srecu i svakom uciniti nesto dobro.Narocito usamljenima. Sta me je jos odusevilo? Sentimentalno sam vezana za Mesec. Prosto sam ljubomorna sto se o njemu ne pise vise kao nekada nego svi samo pricaju o Marsu.Kako vec neko vreme sumnjam da je ono cuveno sletanje na Mesec 1969-te godine lazirano (doduse vrlo uverljivo),dosla sam do zakljucka da je bilo zaista tog "osvajanja" Meseca ,zar se uz svu ovu tehnologiju ne bi krenulo dalje?Danas pronadjem jos jednog istomisljenika i evo razlozi zbog kojih i on misli da sletanja nije ni bilo!
-Da je bilo tog "sletanja"  covecanstvo bi vec odavno imalo baze na Mesecu,
-Rakete koje su bile dizajnirane 60-tih godina nisu ni mogle da napuste orbitu jer bi se raspale usled radijacije.Naime, prema studijama aerosvemirskog inzinjera Vernera von Brauna atmosferski pojas oko Zemlje tesko probiti zbog radijacije ,a raketa bi trebala izmedju ostalog da bude velicine najveceg solitera na svetu!
Bart Sibler (filmski reziser) poseduje snimke radio razgovora NASE koji objasnjavaju astronautima kad i sta da pricaju?!
_Glas sa snimka govori Nilu Amstrongu da prvo prica besmislice dok mu ne jave da je ukljucen u Hjuston!
-Sletanje na Mesec je direktno povezano sa politickom situacijom jer je necim tako "velikim" jedino mogla da se skrene paznja naroda sa rata u Vijetnamu (u kome je poginulo mnogo mladih Amerikanaca.
Na Mesec svakih 48 sati pada meteor i neki bi verovatno pogodio ili nasu raketu ili posadu ili oboje,nama ni zastava (naravno Americka) nije zaleprsala!
I kako bi svi razumni ljudi trebali da se sloze oko ovih cinjenica, a ima ih jos mnogo, cak i o mestu gde je ovaj "film" snimljen onda jedino ostaje da se vratimo vanzemaljcima koji povremeno budu "provaljeni" u nasoj okolini ,iako su oni tu stalno. Verovatno su samo dobro kamuflirani kad ih ne prepoznajemo. I tako se povremeno desi slucaj nekih zivotinja koje nikako ne bi mogle da postoje sada i ovde. Dobro da zanemarimo price o zivotinjama tipa polu prase,polu tele (neki dan u Bosni) ili ogromnih morskih nemani i slicno. Ovo sto je na slici objavljeno na drustvenoj mrezi Reddit zaista ostavlja bez daha. Pa ako nije montaza ili mutirana postojeca zivotinja onda sta je?
Buducnost. Samo se pitam ,ako su zbog politike izmislili osvajanje Meseca, zasto sad zadnjih godinu dana samo pricaju o kolonizaciji Marsa? Zbog politike? Cega drugog? Koja  je to politicka malverzacija toliko bitna da mora da se prikriva ovakvim stvarima? Jer, budimo realni, ko jos nije zainteresovan za pricu o Svemiru/ a masta mora necim stalno da se podgrejava i da se smisljaju sve novije,cudnije, neverovatne price! A narod veruje ,sta ce kad ga zanima cija je to cipela na Marsu, a sto mu komsija spava pored kontejnera ,bas ga briga.
Proslost. Setite se samo prvih reklama za Bozic i za deda Mraza. I to je poteklo iz Amerike zbog reklamiranja Koka -kole. I nekako oni bas umeju da upakuju te Novogodisnje reklame da ti srce zaigr. Pa ti tako 'isperu' mozak da cak i radost osetis!Nekako si srecan i veseo iako ti u kuci nemas bas nista! Ludilo!
VRACAM SE NA DEVOJCICU SA POCETKA PRICE KOJA JE TUZNOM DEKICI NA MESECU POSLALA POKLON (TELESKOP) DA MOZE I ON NJU DA VIDI! PORUKA PO MENI GLASI:
SVIMA KOJIMA MOZETE UCINITE NESTO LEPO UVEK, A POSEBNO U OVIM NOVOGODISNJIM I BOZICNIM PRAZNICIMA. LJUBAVI I PAZNJE NIKAD NIJE PREVISE!


Нема коментара :

Постави коментар