недеља, 15. новембар 2015.

VEROVALI ILI NE

URBANE LEGENDE TO VISE NISU! SVE ONO STO SE SADA DOGADJA MOZE DA SE SVRSTA U RUBRIKU VEROVALI ILI NE ILI CAK  TOTALNU ISTINU KOJA SE UVEK POJAVI NAKON NEKOG PERIODA!KAKO SE TRENUTNO ODVIJAJU NAJSTRASNIJE MOGUCE STVARI NA PLANETI ZELELA SAM OVIM TEKSTOM DA POKAZEM DA NIJEDAN  PETAK 13-TI ILI SAMO PETAK ILI SAMO TRINESTI NIJE STRASAN KAO OVAJ PREKLJUCE!
 A prekljuce 13 novembra koji je pao u petak desio se napad terorista na Pariz! Najbrutalniji koji se desio u srcu Evrope zadnjih godina ( ne racunam napad na redakciju satiricnog lista koji je bio pre 10 meseci isto u Parizu!
A  na ovaj dan u novijoj istoriji (znaci ne idemo cak do templara od kojih je sve i pocelo) desile su se mnogo lose stvari:
-srusio se avion u Andima, a preziveli putnici su se borili sa smrzavanjem i gladi. Da bi preziveli postali su kanibali,
jedan covek se smrtno plasio ovog datuma i nije hteo da izadje izkuce, pa ipak plafon se srusio na krevet i ubio ga,
-kad smo kod ovog sujeverja koje nimalo nije naivno moram da navedem da mnoge turisticke kompanije na ovaj dan imaju velike gubitke jer se ljudi plase da putuju( oko 800.000 se gubi na ovaj dan svakog  petka 13-tog),
-1989-te  na ovaj dan u novijoj istoriji je bio najveci lom berze i to pre nego sto je i  nastala globalna recesija,
-zatim velika nesreca putnickog broda Kosta Konkordija 2012-te, koji se nasukao na obalama Italije,
-pa zaista neverovatan slucaj sa brojem 13 i petkom dogodio se 2010-te godine kada je grom u 13 i 13 usmrtio  trinaestogodisnjeg decaka,
-pa recimo radjanje Alfreda Hickoka koji je uneo horor u svet filma, pa smrt Tu Paka za koga i nisu bas sigurni da je umro posle Tajsonovog meca koja je rezirana kao da je reziser bio pomenuti Hickok!
Sada ipak moram da se vratim na ovaj teroristicki napad jer neki poznavaoci istorije i politickih dogadjaja tvrde da se ovaj napad namerno dogodio doduse  920 godina  kasnije kao odgovor na napad koji je Francuski papa Urban II 13.11.1095-te izvrsio tako sto je crkvene velikodostojnike  i svetovne vladare na verski rat protiv Seldzuka ( islamskog plemena) - tako su i otpoceli krstaski ratovi, koji dovode i do templara i njihovog pokolja na ovaj datum 1313-te godine!
Moram da napomenem da je najstrasnije to sto se kao urbana legenda prenosi prica o "spavacima". To su borci kojima se  u Siriji i Iraku i u  drugim zemljama (da tamo su "zreli' da postanu borci vec sa 12 godina)   ugradjuje cip koji se aktivira po potrebi . Znaci na odredjenu rec "sifru" borac je spreman da izvrsi zadatak bilo to za 5 bili 50 godina!Uzas!
Jos gore je  ovo sto nije legenda ,a pricace se sledecih decenija,MOZDA BAS KAO URBANA LEGENDA Nijedna obavestajna sluzba ne moze da predvidi napad ,sto znaci da se SUDNJI DAN KOJIM NAM PRETE ZADNJIH GODINA SVODI NA REC STRAH!
TAKODJE OVA VRSTA RATA U KOJOJ SE NE ZNA KO KOGA NAPADA  I ZASTO STRASNIJA JE MILION PUTA  I OD VERSKIH RATOVA I OSTALIH ORUZANIH SUKOBA KROZ CELU ISTORIJU COVECANSTVA. JER ,TADA SI MOGAO DA SE SPASES JER SI ZNAO ODAKLE TI PRETI NAPAD! SADA VISE NE!
TO JE SUDNJI DAN! STRAH BEZ IMENA, BEZ GRANICA,BEZ CILJA (MOZDA I POSTOJI ALI GA JA NE VIDIM), BEZ BILO CEGA OPIPLJIVOG.
SVI OSTALI SCENARIJI PRED OVIM PADAJU U VODU! JER TERORIZAM JE VIDEO IGRICA SA  MNOGO NIVOA UZ MNOGO ZRTAVA - ALI  JA BAR MISLIM  BEZ   PRAVOG POBEDNIKA JER SE NE ZNA STA JE TA POBEDA!


Нема коментара :

Постави коментар