уторак, 24. новембар 2015.

JOVAN MILOSTIVI

CUDO JEDNO KAKO SU SVE STVARI NA SVETU NEKAKO POVEZANE. NA MEDJUNARODNI  DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ZENAMA JE SVETI JOVAN MILOSTIVI!
U Srbiji su podaci porazavajuci: svaka treca zena je zrtva nasilja bilo psihickog, bilo fizickog, bilo seksualnog! 2014-te je ubijeno 27 zena, ove godine 33 a ne zna se tacan broj onih sa tezim ili laksim povredama. U svemu tome najvise stradaju deca.Ovaj dan se obelezava od 1999-te godine kad je u Srbiji bila i NATO agresija! U Zrenjananinu je bas danas ubijena majka cak devetoro dece koju je ubio nevencani suprug(posle je izvrsio samoubistvo).Kako li je toj jadnoj deci?Da opet spomenem i glupi rijaliti Farma? Na ovaj dan i pored upozorenja produkcije da se uzdrze od nasilja bar taj dan ,Kristijan je opet radio sta je hteo i to javno  u direktnom TV prenosu!Dobar primer nasoj deci ? Da glume zestoke momke obracunavajuci se sa zenama? Uzas stvarno!Sta nam vredi akcja "16 dana aktivizma protiv nasilja" i sto ce svetla na mostu na Adi i drugim poznatim gradjevinama biti narandzasta kao znak podrske toj borbi? To nista ne vredi ako deca gledaju i slusaju iz dana u dan price tih nazovi "zestokih momamaka" i usvajaju njihove kodekse ponasanja. Sinoc na roditeljskom sastanku u srednjoj skoli (mada ni u osnovnim nije nista bolje) vrrsnjacko nasilje izmedju istih ili razlicitih polova prevazilazi sve sto je do sada postojalo. A sta je to izazvalo? Upravo  ove javno iznesene zablude o super zivotu starletai zestokih momaka. Desi koja zive u siromasnim porodicama jedini cilj je da pokusaju da zive kao oni lagadno, a ne kao njihovi roditelji koji rade po ceo dan a jedva sastavljaju kraj sa krajem!Kao rezultat svih poremecenih odnosa u porodici, gubitkom pravih vrednosti, kljukanjem nemoralnim i beskurpuloznim sadrzajima normalno je da se radja nasilje u najsurovijim oblicima. Ljudi jednostavno "pucaju". A zene ? Zene se pronalaze u recima Jovana Milostivog i uzvracaju na onu ko tebe kamenom ti njega hlebom mnogo puta doduse najvise zbog dece.I bacaju bisere pred "svinje" i na nasilje uzvracaju nemerljivom dobrotom i cak traze milost za nasilnike. Potpune svetice ili kompletne budale? Kako ko gleda na to.
Po cemu je bio poznat Jovan Milostivi. Pa bas  po tome sto je bio milostiv. Govorio je : Ako zelis blagodarstva ne trazi ga u  necijoj krvi nego u dobroti ,dobrota je najvece blagodarstvo!Njega su nazivali svecem dobrote jer nije hteo ljude da deli prema veri i nacili ili bilo kkavim podelama. Takodje je propagirao dobrotu trazeci od svih da budu milostivi narocito prema onima koji traze pomoc.
STA SU SRPSKE ZENE URADILE? PRIHVATILE SU RECI JOVANA MILOSTIVOG DO SLOVCE! I OPRASTAJU SVOJIM MUZEVIMA I SINOVIMA JER SU ONI NAJCESCE TI NASILNICI U PORODICI! I VOLE IH BESKRAJNO I RASIPAJU NA NJIH SVOJU SVOJU  DOBROTU I MILOSRDJE! A ZASTO I DOKLE?  I CEMU?
U JEDNOM MOMENTU IPAK POKUSAJU DA SE IZVULU IZ PAKLA I KRENU U SIGURNU KUCU I BOLJI ZIVOT. NA ZALOST NASE DRUSTVO NA TO NIJE SPREMNO I U STARTU IM POTKRESE KRILA. IAKO NEKIM CUDOM USPEJU DA DOBIJU POSAO ON JE OBICNO MALO PLACEN ( A OBICNO IMA TU I DECE) TE SE TI POKUSAJI ZAVRSE NA ZALOST TAMO ODAKLE SU I POBEGLI ( U KUCI NASILNIKA) KOJI JE SADA JOS GORI JER VIDI DA  JE ZENA NEMOCNA DA SE OSAMOSTALI!
SRAMOTA ZA OVO DRUSTVO KOJE TOLIKO PRICA O SLOBODI I RAVNOPRAVNOSTI ZENA! U PRAKSI TO NI PRIBLIZNO NIJE TAKO!
ZENE SU DOBRE I MILOSTIVE I KAD NE ZELE  TO NAJVISE ZBOG DECE ,A KAKO IM SE VRACA ZNA SE! AKO IMAJU SINOVE I ONI SE CESTO UDRUZE SA OCEM I TEK ONDA NASTAJR PAKAO ZA MAJKU!
NEMAM SAVET! PROBALA SAM DA ZIVIM SAM SA CERVORO DECE KOJA SE SKOLOJU . TO JE U SRBIJI NEMOGUCA MISIJA. I SAD SAM POD ISTIM KROVOM SA NASILNIKOM!
DA I SIN MI PIJE ,A DRUGI IMA PSIHICKE PROBLEME! KRIVA SAM PO SVIM TACKAMA OPTUZNICE!
ALI GDE SAM MOGLA DA ODEM I KAKO DA IH SPASEM1 I NEMOJTE SAMO DA ME I VI PITATE STO SAM IH RODILA SA TAKVIM COVEKOM! PA NIJE BIO TAKAV!  BAR NE U TOLIKOJ MERI!  A LJUBAV JE CUDO!
PROBAJTE DA BUDETE OBJEKTIVNI I SPASAVAJTE SVOJU DECU DOK MOZETE!
NA ZALOST ZA MENE I MOJU DECU JE KASNO!
SVETI JOVANE MILOSTIVI POMOZI MI ! INACE NASA SLAVA JE SVETI JOVAN ONAJ 20.JANUARA. MUZ MI SE ZOVE JOVAN .A CERKA JOVANA!
DOBROTA JE SVUDA OKO MENE! VALJDA!

Нема коментара :

Постави коментар