уторак, 1. јануар 2019.

MAMA VOLI BEBU

MAMA VOLI BEBU NAJVISE NA SVETU -186 MILIONA PRIKAZA.
 Spominjanje droge, alkohola i mafije, rijaliti, silikoni, nabrajanje robnih marki, mumlanje, ne baš književni rečnik u najslušanijim tj. najgledanijim YouTube spotovima u Srbiji za 2018. godinu. 
Najgledaniji YouTube spotovi u Srbiji 2018. godine:
 Jala Brat x Buba Corelli x Coby - Ona'e (56 miliona pregleda za šest meseci)Maya Berović feat. Buba Corelli - Pravo vreme (63 miliona pregleda za pet meseci)
Buba Corelli - Balenciaga (58 miliona pregleda za sedam meseci)
MC STOJAN - LA MIAMI (67 miliona pregleda za šest meseci)
Sasa Matic & Aleksandra Prijovic - Ko si ti (48 miliona pregleda za šest meseci)
ANASTASIJA - SAVRŠEN PAR (36 miliona pregleda za pet meseci)
Rasta - Adio Amore (30 miliona pregleda za osam meseci)
KIJA FEAT MINISTARKE - NE VRAĆAM SE NA STARO (22 miliona pregleda za pet meseci)
Senidah - Slađana (29 miliona pregleda za devet meseci)
Jala Brat & Buba Corelli - Mafia (37 miliona pregleda za osam meseci).
MILICA TODOROVIC MOJE ZLATO 127 MILIONA.
Podatak da je decija pesmica gledanija od najvecih "hitova" ipak ohrabruje zar ne? Zasto se u Novoj godini ne bi nadali nekakvom poboljsanju? Makar se i uzaludno nadali jer nada poslednja umire.
Zato SRECNA NOVA 2019.GODINA uz muziku koju volite  i zelite da slusate. I zaista ovaj put posto je ovo novogisnji blog necu da ulazim kako se stiglo do tih glasova jer je zaista evidentno da se ovakva muzika slusa.
Ne znam koliko ste u toku i da li slusate ovu muziku koja je trenutno  u trendingu? Moj slucaj je takav da slusam zbog dece.I zato dajem sebi za pravo i da komentarisem jer  se kod nas kuci stalno vrte te pesme. Jala brat  i Buba pevaju (mrmljaju) da im treba prevod sto se cesto i desava na njihovim spotovima. Tekstovi u istom fazonu, prepoznatljiva muzika, pevljivo ,opusteno. Sta ne valja? Sto i ostali pevaci pokusavaju da stignu do trendinga pomocu njih. Te su dueti sa Jalom i Bubom presli sve granice verovatnog. Cak i oni koji nikada nisu pevali pesme u tom fazonu (Aca Pejovic) uzeo je Jalinu pesmu za svoj novi album! I da ne nabrajam gomila pevaca i "pevaca" u Jala Buba fazonu. Ima tu i pljuvanja ovih dana kako je poznati dvojac iz Bosne govorio da Srbe treba vesati i klati, pa kao na Instagramu pun sto evra i skupog pica  u svakoj prici  itako... Ne znam sta je istina, ali hteli ili ne Arena je bila puna, a pregleda na Jutjubu zaista neverovatno kada se uzme u obzir koliko nas ima na Balkanu. Sta je istina i da li je njihova muzika samo sada u fazonu pokazace vreme.
MC  STOJAN - ni Majami ni Alo nisu kvalitetne pesme, to bezvezno zavijanje i ples i tekst cista sprdnja ipak su nasli mesto u mom srcu. Totalno mi je simpatican jer shvatam bar mislim da je to u pitanju da je covek napravio parodije pesama ovog vremena! Ako jeste onda potpuno okej ali ako je izmislio novi trend onda sam razocarana i vise ga ne gotivim.
Sasa Matic lik koji mi je izmamio toliko suza na pocetku svoje karijere razocarao me je sa svojim poslednjim i pretposlednjim duetom. Ni Prijovicka ni Rada Manojlovic nisu pevacice koje su zasluzile da nadju mesto u njegovim pesmama. Verovatno ne moze da ne podlegne opstem trendu, ali kako su do sada opstajali kvalitetni pevaci ne padajuci tako nisko ( ne bih sad da kazem sta sve mislim o te dve "pevacice"). Zasto i ti Sasa?
Mamina princeza pozelela da peva i da bude u trendingu i mama platila autotjunove i preglede i eto mala posta HIT! Mala o kojoj znamo vise nego sto nas uopste interesuje!!!!
Da muzika na ovim prostorima ne moze bez Raste. Nadrogirani lik koji pravi muziku na isti kalup, pojma nema ni sa pevanjem ni sa repovanjem, ali pogodio je ono sto se mladima svidja, nabraja brendove, pominje drogu, kriminal i nekako ih je "kupio". Zabrinjavajuce totalno. Uporedite samo Marcelove tekstove, ili Bed Kopija sa Rastinim?
Fenomen Kije je ono sto smo mi kao drustvo sada. Neki lik je skoro poredio Kiju Kockar i Kockara od Dostojevskog i rekao je uzasnu istinu: Njena knjiga se cita za pola sata za Kockara treba vise dana, meseci godina. I tako je stjuardesa mozda samo sa kursom i dugim nogama plavusa sa dubokim dekolteom postala pevacica, pisac i pobednik najnebuloznijeg rijaltija ikada tako sto ju je muz ostavio u rijalitiju zbog Lune Djogani - jedne uzasne devojke ( nije cak ni starleta) ni prostituka ( ne bih da vredjam prodavacice ljubavi) koje se stric Djole odrekao preko Jutjuba. Obavezno pogledajte spot za njegovu pesmu Rijaliti. Da li je Kija uspesno kao "zrtva" iskoristila svojih 5 minuta slave? Jeste i sta se tu moze?
Senidah- posvetila sam joj ceo blog i jos ne mogu da dodjem sebi kako narkomani opcinjavaju mlade svojim nebuloznim pesmama.
A onda Milica Todorovic devojka koja ima najvise pregleda od nasih pevaca u Srbiji ina Balkanu. Pesma onako vesela ,opustena nista posebno. Ali nije ni Despasito pa "bije" preko 5 milijardi(5,8 mil.) pregleda. TOTALNO NESHVATLJIVO!
I IDEMO NA MOMKE KOJI SU OSMISLILI DECIJE PESMICE TIPA MAMA VOLI BEBU,  IDE ZMIJA KROZ SUMU, PILICI... FENOMENALNO! I ETO POBEDNIKA - ZASLUZENO!
SVAKO VREME IMA SVOJU MUZIKU  TE AKO NE MOZEMO DA IH POBEDIMO PRIDRUZIMO IM SE!

Нема коментара :

Постави коментар