четвртак, 17. јануар 2019.

MISLIS DA SI FACA

MISLIS DA SI FACA I TA S..NJA! U STVARI VERUJEM DA POSTOJI NAJMANJE 100 DOKAZA ZASTO NISI FACA - TI STO SI UMISLIO DA JESI!
Mislis da si faca ako si doktor,pa se istresas na pacijente jer ti je plata mala. Ti mislis da si faca ako vozis BMW 5. Misliš da si mangup kad maltretiraš ili prebijaš slabijeg od sebe.Nisu face ni Kija ni Karleusa.Nisi faca ako imas veliki broj lajkova ( na bilo cemu).Nije normalno da se sramiš svojih roditelja.Nije normalno da o ljubavi kalkulises, jer ako računaš koliko on tebi, a što ti njemu, u problemu si.Ne, nije normalno da živiš s nekim ko ti se gadi, zbog financijske sigurnosti. Nisi faca ako moras  da budeš ljiga da bi bolje prošao. Niti si faca ako  misliš da si ludak ako sve pošalješ u p..du materinu i odeš u šumu zavijati s vukovima. Fora, pusis cigare, trujes sebe i okolinu i mislis da si faca sto pusis..Ako od prve godine gimnazije kada bi  profesori ulazili na čas i govorili "Dobar dan", odgovaras  sa "Bio do sad."
Starosna dob: 13-14
-Počinje momčenje i izlasci u grad. Obično sa drugovima iz odeljenja. Već posle nekoliko izlazaka odlučiš se da popiješ alkoholno piće. Počinje se sa ne više od 3-4 pića i obično su to bambus ili malo pivo(pils). Pošto nemaš para za više od nekoliko pića, praviš se da si pijan,jer je to cool.
Starosna dob: 14-16
-Izlasci u grad postaju smisao života. Sad već imaš malo više para (daju ti tvoji jer si, bože moj, dobro dete). Više se ne praviš pijan, sad si stvarno razvaljen svaki vikend. Misliš da si faca, jer su te drugovi doneli kući. Probavaju se sva pića, ne bojiš se mešati. Sad si sad već u "formi", mo’š popiti(to je i bio cilj). Počeo si pušiti, ali to je "pi...n dim", za ono što te čeka.
Starosna dob: 16-19
-Postao si iskusan. Ko je lud da pije u kafićima u kojima je piće skupo. Nalazite kafanu, koju nazivate vašom, i tamo se "razbijate" pre grada. Ovo je prelomni trenutak, jer u toj kafani nalaziš nove drugove. Drugove koji su malo stariji, ludji i opasniji, a što je najbitnije "vole piti i budale biti". Pića su pivo(veliko), pelinkovac, špricer i votka. Kad stigneš "u grad" već si razbijen. Još uvek žestinu "gasiš" sokom.
Starosna dob: 19-24
-Piješ češće nego ikad. Živiš odvojeno od roditelja, tako da ni za kafanom nema preke potrebe. Piće se kupuje u diskontima, i organizuju se kućne žurke(čitaj pijanke). Pijan si 3-4 puta nedeljno. Pića su pivo, pelinkovac, rakija, vino(u teterpaku) i vinjak. Žestinu gasiš vodom. Često imaš sex, društvo ti je ogromno i nikad nije dosadno. Obožavaš svoj život.
Starosna dob: 24-34
-Društvo se polako raspada. Žene, devojke i posao. Nalaziš nove drugare "po flaši". Više nije toliko zabavno, ali nema veze. Svejedno je najbitnije da se napiješ(svaki dan). Piju se samo muška pića: pivo, vinjak, rakija i belo vino(špricer). Ne gasiš žestinu, to rade pi....ce.
Javljaju se i zdravstveni problemi. Mrziš svoj život.
Starosna dob: Posle 34.
Znaš da si zavistan od alkohola, ali boli te dupe. Ne možeš da zaspeš, ako nisi pijan.
Dugo je kokain važio za vikend-drogu, odnosno otrov koji bira elita. U većim gradovima Srbije pojavio se sedamdesetih godina, upravo kao droga ovdašnje "elite". Početkom devedesetih, u dnevnom listu Politika zabeležena je i čuvena čitulja povodom smrti Pabla Eskobara, kriminalca, narko-bosa i bandita.Devedesetih u Srbiji, kokain je važio isključivo za drogu tadašnje elite – koju su u to vreme činili estradni, turbo-folk zabavljači, kriminalci i političari. U vreme kada se živelo od tri nemačke marke, retko ko je sebi mogao da priušti luksuz kakav kokain jeste. Danas, dvadesetak godina kasnije, slika u Srbiji je potpuno drugačija i retko kada ćete čuti da korisnici kokaina mogu da se odrede generacijski, klasno, socijalno ili ekonomski. Ukratko, deluje kao da se šmrče svuda – od osamnaestih rođendana pod šatrom, preko svih mogućih klonja, do biznismena u beogradskom noćnom životu i žurki na jahtama, pored bazena (kako već to izgleda na spotovima).Zavisnici kazu da se  i sa kokainom bezi od realnosti (kao i sa heroinom) samo na sasvim drugaciji nacin????
I TAKO U SRBIJI MISLIS DA SI FACA AKO SI KONTRAVERZNI BIZNSMEN(STA GOD TO ZNACILO), AKO SI STARLETA( TAKODJE POJMA NEMAM ZNACENJE), AKO UCESTVUJES U RIJALITIJU, AKO TI LOVA PADA SA NEBA ( BAVIS SE KRIMINALOM), AKO "VISIS" PO TABLOIDIMA,AKO TI ZAVIDE NA LAGODNOM ZIVOTU,AKO PIJES I DROGIRAS SE U SVIM ZIVOTNIM DOBIMA..... MA NE MOZE SE NI SVE NABROJATI.
SVI OSTALI KOJE NISAM SPOMENULA, A MISLE DA SU FACE IAKO NISU  NEK MI OPROSTE STO IH NISAM  "ISPOSTOVALA".
PA DA POCNEMO U NOVOJ GODINI DA SE DELIMO NA STVARNE, REALNE, ZASLUZNE FACE I NA NABEDJENE, SAMOPROZVANE, NEREALNE FACE - DA VIDIMO KO SMO I GDE SMO!


Нема коментара :

Постави коментар