петак, 7. јануар 2022.

HARDBALLING

 HARDBALLING JE NOVA REC KADA SU U PITANJU ODNOSI MEDJU POLOVIMA. ODNOSI MEDJU POLOVIMA SU NESTO STO JE NAJTAJANSTVENIJE NA SVETU. NIKADA NIJE DOVOLJNO PRICE O TOME. A OPET SE NIKADA NE MOZE NACI SUSTINA. I ZATO SU ONI TAKVI KAKVI SU. MLADI SU OTISLI KORAK DALJE I MISLE DA IMAJU RESENJE ZA OVU PRICU KOJA JE KRENULA OD ADAMA I EVE!

Hardballing je nova "hot" reč koja opisuje ljubavni odnos na čijem početku osobi sa kojom želite emotivnu vezu odmah kažete sve vaše želje i očekivanja i ukoliko se oni ne slože sa makar jednim uslovom, jednostavno se razilazite.

Ovo izgleda poprilično surovo i razmaženo, ali opet ne može ni da se ospori da nije efikasno. Ljudi su poprilično podeljeni oko ove teme, neki je smatraju genijalnom i najboljim načinom da se izbegnu nepotrebne svađe i bolan raskid, a neki opet misle da je ovaj trend štetan jer će pripremiti mlade na isključivo pozitivna iskustva i da će sposobnost za kompromis ispariti. Pitali smo mlade u Srbiji da li je ovaj trend, odnosno razmišljanje, stigao i do njih, i šta misle o samom hardballingu.

Aleksandar (19)

Za mene je to sasvim okej trend. Osećam se kao da nemam vremena ni za šta, moram da radim, a tu je i studiranje. Nemam vremena da izlazim po kafićima i restoranima sa devojkom samo da bi na kraju raskinuli. Volim odmah od početka da znam na čemu sam, i da dam do znanja drugoj osobi šta su moja očekivanja od veze. Nikada nisam primenio ovaj trend, i nikada nisam ni čuo za njega, ali mi se sviđa ideja.

Veljko (20)

Nisam čuo za izraz, prva misao mi je bila da je nešto perverzno. Ipak, slažem se u potpunosti sa tim jer ako se na početku ne razjasne očekivanja, može da dođe do problema kasnije u vezi, a to nikome nije u interesu. Ne bih voleo da raskinem sa devojkom zbog nekog nerešivog problema posle godinu dana, ako je to moglo da se spreči jednostavnim razgovorom na početku.

Dijana (20)

To je dobro iz razloga što svi imamo neka očekivanja što se veze tiče. Bilo to da nađemo srodnu dušu ili da isključivo imamo seks. Ukoliko partneru odmah kažemo svoja očekivanja i ako on da zeleno svetlo, ni u jednom trenutku ne može da se dogodi razočaranje našom krivicom jer smo odmah stavili do znanja šta mi želimo od te osobe.

Iskreno, meni je to malo čudno, ne znam kako možeš da znaš šta očekuješ od veze. Možeš da osobi kažeš svoje ideale, kako vidiš sebe sa njom u vezi, ništa više. Ali opet, ako sve saznaš na početku, znaš na čemu si i šta neko očekuje od tebe. Ali sve to mi se čini nekako nezahvalno, jer šta ako su tvoja očekivanja previsoka, uvek ćeš se jako brzo razočarati. Ne znam šta mislim, dobro je znati šta možemo da očekujemo od partenra, ali opet previše mi je da se odmah rastanemo ukoliko se ne poklopimo po jednoj stavci.

Marija (20)

Mislim da je to zapravo dobra stvar da odmah na početku razjasnite šta očekujete jedno od drugog, ali mi je nekako previše da ne pokušamo da budemo zajedno ako se ne poklapamo po jednoj ili dve stavke. Ipak u vezi mora da bude nekog kompromisa, ne možeš ni sa kim da se složiš baš po svemu.

Mozda je stvarno surovo ,a i nekako mi izgleda bas neljudski jer nema one slatke strepnje i iscekivanja. Bas je preterano reci nekome na prvom sastanku - trebas mi samo za seks ili necu vezu ili sta god .Reci mogu mnogo da povrede, gore nego sva oruzja. Misterija je najvazniji cinilac ljubavnih odnosa. I ta slatka strepnja i iscekivanje kako ce se veza odvijati. Desice se razocarenje,logicno da hoce, ali sve je vredno leptirica u stomaku. Hardballing to ubija. 

Među zanimljivijim iskustvima o sastancima koji su zakazani onlajn je i pitanje visine. Devojke na društvenim mrežama tvrde da se neretko desi da muškarac „laže o svojoj visini".

To, kako navode, može da dovede do nezgodne situacije, kada se na prvom sastanku vide, stanu jedno pored drugog, i devojke shvate da su preterale sa visokim štiklama, kako bi „doskočile" potencijalnom partneru koji je u stvari, realno – niži.

Sledeća stvar o kojoj treba voditi računa, kada su devojke u pitanju, jeste da je važno uvek zakasniti makar nekoliko minuta, kako bi u restoranu ili kafiću – muškarac već sedeo za stolom i čekao devojku, savetuje se na Tik-toku.

Kada sa nekim treba da se prvi put vidite i upoznate lično, verovatno očekujete da će osoba sa kojom imate sastanak, „pročeprkati po društvenim mrežama", kako bi saznala malo više detalja i bila pripremljena.

Devojke smatraju da to „nije sramota, i da muškarci, kada ih pitaju o tome – ne treba da skrivaju svoje malo istraživanje".

„Neka budu iskreni, neka kažu da su se interesovali, zašto da ne? Dobro je da se informišu i saznaju da nisam na primer serijski ubica", glasi jedan šaljivi komentar na mrežama tim povodom.

Devojke idu dalje sa savetima, pa tako preporučuju da se na prvom sastanku izbegne obrok i da će dovoljno biti piće.

To objašnjavaju time što, ako vam se partner u startu ne dopadne, ne morate da čekate pripremu, služenje obroka i konzumiranje, što ume da potraje – već ranije možete napustiti sastanak, ukoliko vam je neprijatno.


Za prvi sastanak dovoljno je piće, devojke bi izostavile hranu

Tu su i saveti o trajanju prvog sastanka. Među njima i jedan koji preporučuje da prvi susret ne potreba da traje duže od dva i po sata.

O pitanju plaćanja računa u lokalu gde ste sedeli, devojke uglavnom smatraju da treba da ponude da one plate račun ili da ga podele, ali da ipak očekuju da „tog prvog puta" – ceh plati muškarac.

Među zanimljivijim očekivanjima devojaka na sastancima je i ono u vezi sa tačnim vremenom i mestom rođenja, jer neke devojke vole da posle sastanka odmah naprave natalnu kartu momka i „tako procene da li su suđeni jedno drugom, i saznaju šta kažu zvezde o potencijalima te veze".

Bruk Mićio, na Tik-toku objavljuje mišljenje o pravilima na prvom sastanku, i smatra da je neukusno „držati se za ruke tokom te prve večeri" već da je bolje to ostaviti za drugu priliku.

Dodaje i da od momka očekuje da je posle sastanka porukom pita da li je bezbedno stigla kući, ili da sačeka ispred njene kuće dok ne uđe, a ne „da se odveze ili ode dok ona još stoji ispred ulaza".

Na kraju, tvrdi da posebno prija kada joj momak, kada se prvi put vide, posle pozdrava i upoznavanja, opušteno kaže: „Idemo samo da se zabavimo, hajde da se lepo provedemo".

Нема коментара :

Постави коментар