уторак, 7. јун 2016.

'PUNJENA KOKOSKA' 'KAMENO LICE'

"PUNJENA KOKOSKA"  NIJE JELO!  "KAMENO LICE" I "SEMAFOR"! MASNE FOTE! SEKS-RULET!
Pa posle neko nek kaze da poplava rijaltija sa seksualnim perverzijama i nasiljem nije uticala na nasu decu. Na tinejdzere posebno. Deca izmedju 12- 14 godina OSNOVNA SKOLA igraju "igru" "punjena kokoska" .U igri ucestvuje pet devojcica i pet decaka. Izabrana devojcica treba da "zadovolji svih pet decaka. Ako ne uspe sledi joj kazna : da bude njihova zrtva sa kojom ce svi imati seksualni odnos jedan za drugim. Tako je 13-to godisnja devojcica ostala trudna i ne zna ko je otac! Uzasno.Sociolog Ratko Bozovic kaze da deca nikada nisu vodila ovoliko raskalasan zivot. Bukvalno sve im je dostupno jer im roditelji rade od jutra do sutra. Nase drustvo je postalo drustvo u kome vlada bezakonje, haos  moralni pad ,a porodice vise nema ni tradicionalne ni moderne. Deca se uce bezobrazluku jer se kroz pomenute rijaltije podstice na nasilje,seks, i zivot od danas do sutra uz zadovoljavanje svih potreba pa i onIH  ne primerene deci jer su tinjdzeri deca. Psiholog Aleksandar Sibul smatra da deca nisu emotivno ispunjena.Stalno moraju nesto da dokazuju da bi bila prihvacena od strane vrsnjaka. Medju decom vlada velika nesigurnost.  I zato pristaju na sve sto se od njih trazi. KAD SE POCNE PRVO SA IGRANJEM BEER PONGA (igra u  kojoj se svaki put kad ne ubacis lopticu u casu moras da popijes na iskap neko zestoko pice) samo je korak do ovakvih seksualnih igara. Da ne pominjem i vikend droge kad su roditelji (da  i vikendom na nekom od poslova)van kuce a drustvo spremno za zezanje.Secam se da su i moja deca da se ne vracam skroz do mojih tinejdzerskih dana igrala "masne fote" na rodjendanima i zurkama. Cak je bilo  i igre istina ili izazov ( ono sa plasticnom flasom koja se zavrti a ti moras da kazes neku istinu ili da istrpis izazov). Ali sve se to zavrsavalo poljupcima, sa malo dodirivanja ili vrlo male golotinje. I za njih je to bio vrhunac bezobrazluka jer se cicanje i vriska cula kroz celu kucu u kojoj su obavezno u drugoj prostoriji bili roditelji. Od pica je bilo dozvoljeno pivo i liker i ponekad prosvercovano malo zestokog pica ali su roditelji jako vodili racuna da se to ne desi. O drogama nije bilo ni pomena, cak su i cigare bile vrlo vrlo retke i jako sakrivene. Kameno lice i semafor imaju korene jos iz sedamdesetih godina, a igraju se uglavnom u malo starijem tinejdzerskom dobu posle 15-te ( mislim nekad je tako bilo). I tu dolazi do malo vise golotinje i vrelijih dodira ali bez seksa! Pogotovo ne sa svim prisutnim osobama. Seks rulet koji kazu da su izmislili Srbi ovih dana je potresao javnost zbog toga sto se radi o nezasticenom seksu sa HIV pozitivnom osobom.
Nakon svega ovoga sto sam sada napisala  i svih mojih tekstova koji me uvek iznova potresu, ja ne znam sta vise moze da se uradi da se zastite deca koja pristizu u sve bolesnije drustvo.
I opet cu iznova i iznova da ponavljam da su deca prepustena ne ulici nego tehnologiji ,a to podrazumeva mobilne telefone, internet i medije na kojima se gledaju rijaliti sou programi (na Nacionalnoj televiziji). ko moze da utice na to da dete ne ulazi na sajtove koji nisu primereni jer danasnja deca su izuzetni hakeri i svako dete je bolji IT strucnjak od roditelja. Da, sve one igre koje smo mi igrali na rodjendanskim proslavama u tom tinejdzerskom dobu bile su za ovu generaciju nezamislive. Igrali smo se zmurke da bi se nasli nasamo u mraku sa simpatijom, suge da bi je dodirnuli i da masne fote su bile  sa poljupcima i nista vise. Na TV-u do pre desetak godina nisu postojali rijaliti, seksulna revolucija koja je zapocela jos tih 70-tih sa Decom cveca - Hipicima je nista u odnosu na ovo sto se sada dogadja sa nasom decom. Dokle to moze da ode kad se vec sad otrglo kontroli? Sta jos mogu ova deca da rade? Ima li dalje? Ja ni da zamislim ne mogu.Oni verovatno mogu i to me plasi.

Нема коментара :

Постави коментар