уторак, 28. јун 2016.

VIDOVDAN

SVETI VID, VIDOVDAN, DAN POBEDE  I DAN IZDAJA U SRPSKOJ ISTORIJI!  REALAN ZIVOT I MASTA! DA LI CEO JEDAN NAROD MOZE LAKSE DA SE POKORI AKO MU SE UNISTI VERA?
Svetovid je posle prihvatanja hriscanstva postao Sveti Vid koji se slavi 28.juna. Knez Lazar je po mnogima bio otelovljenje Svetog Vida, i kada je 1389-te pogubljen "na svoj dan"  u Kosovskoj bitci simbolicno je jedan nehriscanski narod pobedio hriscanski i time Srbima poljuljao veru  i bio je lak za osvajanje. Tim Vidovdanom pocinje niz dogadjaja koji su obelezili srpsku istoriju.
28 juna 1881-ve godine potpisna je Tajna konvencija  izmedju Srpske knezevine i Austrougarskog carstva.Ova konvencija predstavlja politicko i ekonomsko potcinjavanje Habsburskoj dinastiji i naravno narod je bio protiv toga ,zato je knez Milan Obrenovic i potpisao u tajnosti.
28 juna 1914-te bio je Sarajevski atentat na princa Ferdinanda i povod za pocetak Prvog svetskog rata.
28 juna 1921. proglasen je Vidovdanski ustav. Vazio je na teritoriji nekadasnje Jugoslavije i to sve do 1929 .kad je uvedena diktatura. I bio je vrlo napredan za svoje vreme.
28 juna 1948. izglasana je Rezolucija Imformbiroa. Odnela je mnogo zivota, a donela mnogo nepravde i zatvorenika (bukvalno) iz narodu nepoznatih razloga.
28 jun 1989. proslava na Gazimestanu 600 godisnjica Kosovskog boja, ali kod nas  nikad nije bila toliko vazna istorija.  To je bila promocija Miloseviceve politike.
28,juna 2001. Slobodan Milosevic je izrucen Hagu.
Nikada  cinjenice  o Kosovskom  boju  nisu  imale  istorijsku podlogu, nista nije bilo zapisano, a i ocevidaca je bilo malo. Sigurno je da je bilo mnogo zrtava sa obe strane, ali ito da Srbija posle toga nije bila slobodna nego je bila turski vazal jos vekovima. Pa, opet predstavlja neki "kostur" u istoriji Srba. Odatle poticu sve price o pobedi i zdaji. A i o realnom i nerealnom svetu . O lazi i istini.
Srbi imaju dosta iskrivljenu istinu o nasoj istoriji. Ko je tacno krivac ne smem da kazem. Nije bas svako od nas mrzeo da uci  istoriju. Vecina cinjenica koje znamo jesu iz knjiga koje su nam bili udzenici. Ako izuzmemo istinu da istoriju pisu pobednici onda zaista potpuno nista ne znamo. Vazno je da verujemo u to da smo NEBESKI NAROD sto god to tacno znacilo. Valjda zato sto se knez Lazar svesno zrtvovao da zasluzi nebeski zivot za svoj narod.
Ne znam o cemu bih pre. Da smo zamalo postali katolici (krunu Stefanu Prvovencanom je stavio Rimski papa, a i na cara Dusana je vrsen pritisak da se potcini Vatikanu). Karadjordje je recimo bio vrlo nasilan. A mozda bas to treba narodu.Timocka buna nije bila  borba protiv vlasti  nego borba naroda protiv modernizacije drzave. Takodje nije istina da je Jugoslavija stvorena da bi svi Srbi ziveli pod istim krovom. Prvi svetski rat nije zapoceo Gavrilo Princio nego su Srbiju "iskoristile" ostale zemlje kao povod za rat . Najvise zrtava ima zapravo u Srbiji a Francuska je recimo poslala topove bez prave municije zanjih- prijateljski zar ne?
Drugi svetski rat koji je opet nekako izazvan nasim srpskim ponasanjem nije zasluga komunista nego britanske i americke obavestajne sluzbe koje su iscenirale proteste 27.narta 1941. I partizanske ofanzive su preuvelicane i slicno.
Kroz celu nasu istoriju Srbija se deli na izdajnike poput Vuka Brankovica (koji to nije ni bio) i pobednike (aktuelna vlast)
Zato se i Srbija vec vekovima deli na dve Srbije izdajnicku i pobednicku. Sta je realnost niko sa sigurnoscu ni ne zna. Gutamo sta nam se servira.
SVETI VID KOJI BI TREBAO DA NAS PROSVETLI DA BOLJEMO VIDIMO STVARAN SVET OKO NAS NI DANAS NE FUNKCIONISE JER ZAPRAVO DANAS NIJE 28 JUN 2016 NEGO JE NEKA 7526.GODINA ILI SLICNO.
A KAKO KAD NE ZNAMO OVO OSNOVNO KOJA JE GODINA DA ZNAMO KAKVA NAM JE STVAENO BILA ISTORIJA.
A NEBESKI NAROD JE SVAKI JER SVI SMO DEO SVEMIRA.












Нема коментара :

Постави коментар