петак, 17. октобар 2014.

ISTINA JE NEGDE OVDE

ISTINA JE NEGDE OVDE. KAKO BAS KORPORACIJE KOJE SE BAVE KOMUNIKACIJOM MOGU SVOJIM ZAPOSLENIMA DA PONUDE ODLOZENO RADJENJE?  FEJSBUK I EPL su svojim radnicama omogucili da radjaju kad zele. Za cenu od 20.000 dolara svaka zaposlena zena ima pravo da zaledi svoju jajnu celiju u da je postupkom vantelesne oplodnje "upotrebi" kad to bude zelela..Sad to bi delovalo vrlo revolucionarno,cak i vrlo pogodno za zene koje su uvek pred dilemom porodica ili karijera,da ja tu ne vidim pocetak velike zavere. Prvo da kazem o kojoj porodici oni pricaju jer ako ce bioloska porodica biti mama, epruveta i jajna celija ,to se sad zove samohrana majka,a ne porodica Nisam medjutim primetila nigde podatak da li ipak te zene potpisuju neki ugovor o vremenskom periodu do kog ne bi smele da upotrebe svoje "pravo na radjanje"?
Buducnost. Moram odmah da pisem o buducnosti iako znam da to pre spada u sadasnjost.Pogledajmo zajedno istini u oci. Vec sam u vise navrata pricala o tome da neke civilizacije iz svemira i pored sve napredne tehnologije nemaju vise mogucnost razmnozavanja. Ako ih mi snadbemo jajnim celijama ko kaze da oni nece uspeti da ih procesom vantelesne oplodnje nekako ubace u svoje telo i krene nova vrsta bica u svemiru. Zivot je vrlo velika stvar, i svaka mogucnost za zivot nalazila je nacina da se odrzi. Od cestice zivota pa do zamrznutih jajnih celija. Mozda nece samo vanzemaljci biti "kupci" nasih jajnih celija ,mozda ce to biti i ljudi koji krecu da kolonizuju Mars jer nisu sigurni kako bi tamo uspela obicna trudnoca i obican nacin "pravljenja "dece?Mozda ce jednog dana ta jajna celija biti cestica zivota na nekoj planeti. Kako ce zene uopste biti sigurne da se u njih stavljaju njihova jajasca, a da ne idem jos dalje da onaj proces sa vanzemaljcima bude i obrnut,pa joj stave seme vanzemaljca.Sve u svemu meni se cini da je to u pitanju neka velika globalna zavera sa ko zna kakvom pozadinom, a ne ono sto prikazuju kao dobronamerni gest.Mnoge ce zene pristati i oni nista ne rade na silu i to me zabrinjava. A kako mi pratimo samo takve glupe trendove jer vec godinama nasim zenama gazde u ugovoru postavljaju zabranu radjanja bar tri godine i nase ce zene da bi dobile posao sve pohrliti da daju svoje jajne celije.
Proslost. Tu se znalo ko radi,ko gaji decu. Kakva prava, kad su zene naterali da kriju trudnocu do zadnjeg dana,da se brzo porode i oporave i vrate na posao.. Lepa su to vremena bila kada su zene kod kuce bez stresa podizale zdrave generacije.I nije moglo doci do "greske" jer su se deca pravila iz ljubavi i na najlepsi i najsigurniji nacin. A porodicu su cinili tata,mama i deca.
ZENE RAZMISLITE PRE NEGO STO DATE SVOJU JAJNU CELIJU JER KO ZNA GDE CE ZAVRSITI A KO ZNA STA CE U VAS STAVITI!!!!

Нема коментара :

Постави коментар