понедељак, 13. октобар 2014.

NA DEVOJCICAMA SVET OSTAJE

NA DEVOJCICAMA SVET OSTAJE!!!!PREKLJUCE JE BIO DAN DEVOJCICA USTANOVLJEN 2011 GODINE..OSTAJE OSMI MART NEMOJTE DA SE BUNITE. Danasnje devojcice su cudo.Mala 17-to godisnja devojcica iz Pakistana Malali Jusafzaj osvojila je Nobelovu nagradu za mir. Svoju borbu za prava devojcica umalo nije platila glavom (citaj bukvalno glava) jer joj je upravo u glavu pucano 2012-te godine.Devojcicama je dan dans u Aziji,Africi i jos nekim zemljama Evrope nazalost ukinuto pravo na detinjstvo i obrazovanje. Tako ih i dalje udaju sa 12-13 godina,a u skolu ih retko i salju. Sakacenje polnih organa da bi im se ukinuo uzitak prilikom seksa koji moraju da obavljaju je monstrouzan.Tako su devojcice uskracene za detinjstvo i osudjene na zivot potcinjen bez ikakvih prava.Nasuprot tome u Americi i Zapadnoj Evropi devojcice se tretiraju kao Barbike - lutke .Na te lutke devojcice pokusavaju da lice vrseci bezbroj plasticnih operacija,a sve zarad nametnutnog imidza da se mora biti lep i mlad i popularan do smrti.Pa opet umesto detinjstva devojcice prolaze kroz torturu dijeta (do anoreksije) i "ispiranja mozga" koje im namece okolina - da moraju da izgledaju savrseno.I SAD IAKO TO NE IZGLEDA IPAK JE TO NA NEKI NACIN NASILJE NAD DECOM  I ODUZIMANJE PRAVA NA SVOJE MISLJENJE I ZELJE.
Buducnost. Amerikanka Alisa Kerson iz Luzijane bice prvi 'covek" koji ce prosetati Marsom. NASA je dete stavila u "program", a dete koje sad ima 13-est godina od svoje trece godine zeli da bude astronaut.Ne zna se da li ce se vratiti, ali roditelji je podrzavaju i spremni su na rizik.Kazem ja lepo devojcice su bile ugrozene i tokom XX veka i sad pocetkom XXI ,ali u XXII veku devojcice ce menjati svet i biti "glavne"!
Proslost.Moje detinjstvo na srecu je bilo divno.kao i cele moje generacije ,sa retkim izuzecima zapostavljanja,i jos redjim slucajevima zlostavljanja.Moram da se ogradim .U Aziji i Africi verovatno su deca dozivljavala uzase kao i dan danas.Pade mi na pamet reklama za kremu za suncanje KOPERTON.Preslatka devojcica seta plazom i kuca joj u jednom momentu pokusava da skine kupace gacice da bi se videla razlika u suncanju.U ono vreme to je bila planetarno najgledanija reklama i svi smo je gledali sa uzivanjem.Danas bi je verovatno proglasili za zlostavljanje deteta ili cak vrsenje nasilja nad njom. Kad smo uspeli tako da se promenimo i vidimo zlo kad ga nema, a kad ga ima ne vidimo ga!
NE DAJTE SE DEVOJCICE! VASE VREME TEK DOLAZI.SADA VAS SILUJU,UBIJAJU,UDAJU VAS SA 12-13 GODINA,SAME SE PRODAJETE U TIM GODINAMA ZA BUREK I JOGURT ALI.....U HRISCANSTVU POSTOJI VEROVANJE DA MORAS PROCI KROZ ISKUSENJA DA BI DOSAO DO SRECE.DOBRO TO MALO DUZE TRAJE  ALI VI STE HRABRE I IZDRZACETE!
DRAGE DEVOJCICE VI MOZETE SVE!

Нема коментара :

Постави коментар