субота, 18. октобар 2014.

MARS

NEMA VISE TU MNOGO DA SE DODAJE. MARS JE NAJBOLJI KAO COKOLADICA. KAD OBJEDINIM SVE STO SAM PISALA O NJEMU - EVO STA ISPADNE -  NA PLANETI ZEMLJI NASTACE APOKALIPSA. AKO NECETE DA UMRETE IDITE NA MARS. ALI... Naucnici koji kolonizaciju Marsa spremaju za deset godina nisu pomenuli jednu "sitnicu", da bi vec 68 dana umro prvi stanovnik Marsa i to od gusenja ,a ostali u naredna tri meseca. iako su zalihe kiseonika,hrane i tehnologije "samoobnovljive".Ipak smrt gusenjem bi nastala zbog biljaka koje treba da se gaje na Marsu jer one nece moci ni da ih ishrane niti da im omoguce dovoljno kiseonika, a svaka naredna misija koja bi slala hranu i rezervne delove bi kostala oko 4,5 milijardi dolara i bila bi sve  SKUPLJA sto bi bila veca kolonija, Zasto onda salju cetiri dobrovoljca na Mars 2024-te godine ,pogotovu kad sami kazu da nemaju tehnologiju kojom bi te ljude vratili na Zemlju!!!!!Tako da ljudi imaju super alternativu ILI DA UMRU OD APOKALIPSE NA ZEMLJI ILI DA UMRU OD GUSENJA ILI KO ZNA CEGA NA MARSU!!  VAZNO JE DA SE IMA "IZBOR" ZAR NE?
 Buducnost. Opet jedna tema kada nikako ne mogu ni da zamislim kako ce se stvari odvijati. Ko ce odneti pobedu - ljudska vrsta ili jedna od ove dve planete Zemlja ili Mars? Ljudska vrsta je vec duboko zabrazdila sto se tice tehnologije. Ima najveca saznanja od svog postojanja. Nikad nije bila toliko apsolutno mocna.I bas zato sto moze mnogo vise toga nego sto je ikada mogla cudim se zasto radi protiv sebe. Cemu unistavanje planete?Cemu kolonizacija Marsa? Zar nismo ovako mocni mogli da pronadjemo neko optimalno resenje?Jedno je ispitivanje Svemira, a sasvim drugo planiranje zivota negde "tamo".Ali ko zna/ Ja uvek kod ovakvih tema pomislim da smo mi samo "igrica" i da hteli ne hteli uvek idemo na sledeci nivo. Mada sledeci nivo moze da ima  i zrtava i svakakvih katastrofa, mi idemo dalje... Dobro je sve dok ne bude GAME OVER,jer onda nema dalje...
Proslost. Na Mesec su isli samo u cilju ispitivanja. I to je u redu. Znali su sta ih ceka i kada ce se vratiti kuci sa akcentom VRATITI. Sedeli smo ispred TV-a gledali program Apolo, jeli Mars cokoladice i bilo je stvarno dobro u svakom smislu te reci. TADA nismo mogli ni da sanjamo sta ce se dogoditi za samo 40 godina. Toliko smo ispunjeni strahom da ne vidimo izlaz. Ne zna se sta je strasnije. Zagadjenje planete,prirodne katastrofe,ratovi,ebola,pad morala celokupnog drustva i da .Ta zastrasujuca tehnologija koja se menja iz minuta u minut. Nekada su trebale da prodju i godine i vekovi do napretka.To je bilo dobro jer je covek imao vremena da se pripremi.
VRME JE POSTALO JEDNA VRLO CUDNA KATEGORIJA. JER MI SE CINI DA OVAJ DAN OD 24 SATA NEKAKO NE POKRIVA NI POLOVINU ONOGA STO SMO NEKADA STIZALI DA OBAVIMO ZA TO VREME!

Нема коментара :

Постави коментар