петак, 7. октобар 2016.

PRATITI SVOJE SNOVE

TREBA LI PRATITI SVOJE SNOVE PO SVAKU CENU? ODGOVOR JE DA ! ZASTO SVE POZNATE LICNOSTI ZNAJU DA CE OSTVARITI SVOJE SNOVE JOS KAD SU DECA? I SAD MALO SALE: ZNATE LI STA NAS STVARNO POKRECE?
Znate ono kad ste dete pa mastate, postacu pilot, stjuardesa, maneken, pevacica, poznata licnost uglavnom! Pa onda malo porastate i postanete tinejdzer i teraju vas da upisete neku srednju skolu? Gde su sad oni snovi kad ste bili dete? Nema vise. Sad tu je samo strah od buducnosti. Spoznajete polako svet oko sebe i shvatate da ne postoji profesija koja bi vas zaista usrecila. Da radite sta volite, koliko dugo to zelite da radite i jos da ste dobro placeni. Pa se umesaju roditelji, nastavnici i skroz vas zbune . Te sposoban si za matematiku, te za jezike, te za mediccinu! A tebi se sve cini totalno bez veze jer te "pucaju" hormoni i imas sasvim druga interesovanja. Ma upisacu sta hoce roditelji i nek ide zivot. Zavrsio si skolu (kako tako) mrzis taj posao ,za faks se nema para, a nema ni posla bilo kakvog. Sad si potpuno sazreo i shvatas da si se sj...o totalno. Ni snova, ni perspektivne. A realnost uzasna. Doduse tu si oko 22-ve i mozes sve ali ti se ne da. I onda slusas intervjue poznatih licnosti : Vec sa tri-cetiri godine znali su da ce postati to sto su postali! Ma hajde. I ti hteo da budes pilot pa je si li . Svojom ili tudjom greskom svejedno sad si tamo neki tehnicar ( mrzim tu rec uz svako zanimanje). Nema ni s od snova. Pokusavas da pronadjes nesto sto ce te zaista usreciti. Zaljubljujes se pokusavas da stvoris porodicu. ali naravno i to zavisi od gole realnosti. Prvo novac onda ljubav.Drustvo ti namece takav zivot- potrosacko drustvo - u osnovi svega je novac iako to necemo nikako da priznamo ni sebi ni drugima. Kakva romantika, ideali, snovi?
A sve bi moglo da bude drugacije da je celokupno drustvo drugacije. Jer ako ste zaista talentovano dete i roditelji to primete i mogu da finansiraju vas talenat to jos i ima smisla.Platice skole, treninge, uniforme, opreme,profesore... I postacete solo pevac, teniser, sviracete klavir vrhunski, igracete balet...Ali ako vasi roditelji nemaju novac vas ce talenat ostati da "cuci" u vama. Opet, moze  i tad da vam se posreci pa da kad budete sami zaradjivali radite na sebi i ostvarite bar delic svog sna. Moze a i ne mora!
Sad da se vratimo na poznate licnosti. Necu o estradnim zvezdama ( mnoge od njih imaju vrlo nacin shvatanja sta je zvezda) ni o holivudskim glumcima. Govoricu o poznatim sportistima. Da bi postao poznat i uspesan sportista zaista moras da treniras i ucis od najmanjih nogu. Opet, znaci morao je neko to da podrzi i moralno i finansijski. Samo dete nista ne bi uspelo. Oni koji su "uspeli" sami uradili su to vecinom kao mnoge estredne zvezde koje su pobegle od kuce i zaradjivale za zivot na cudne nacine.
Zasto sam rekla da moramo da pratimo svoje snove? Ako nismo uspeli da postanemo poznati ili da se profesijom kojom smo zeleli ne znaci da ne mozemo da sanjarimo ceo zivot. Uvek mogu postojati snovi koji ce nas voditi do srece. Pa nek to bude ostvarenje ljubavi, stvaranje porodice, neki hobi koji nas ispunjava , neki dodatni posao, akcija koja nas usrecuje ( humanitarni rad na primer). Ima jos toliko stvari na ovo msvetu koje mozemo da radimo da bi bili srecni i spunjeni. Ispuniti snove tipa pisanje, slikanje, komponovanje mozete u bilo kojoj godini zivota!
Snovi pokrecu svet zadovoljstva. Sreca nastaje ispunjenjem snova, a znate li sta coveka zaista  jedino pokrece uvek? GLAD! Glad je jaci  motiv od svih ostalih! I od straha i od usamljenosti i ostalih potreba. Kada ste gladni  u stanju ste mnogo toga da uradite sto inace ne bi!
DAKLE, SANJAJTE SVOJE SNOVE! TEZITE KA NJIHOVOM ISPUNJENJU! NIKAD NIJE KASNO DA OSTVARITE BAR NEKE SVOJE SNOVE. I NE DOZVOLITE DA GLAD BUDE VAS POKRETAC! NIKAKO!!!!

Нема коментара :

Постави коментар