четвртак, 6. октобар 2016.

U NEMACKOJ SE RADJAJU STRANCI

U NEMACKOJ SE RADJAJU STRANCI? A DA LI SE TO DESAVA I CELOJ EVROPI? TO JE TAJNA!!! MISLIM DA SE UPRAVO RADI O JOS JEDNOM EKSPERIMENTU! PA, NISU OVI SILNI EMIGRANTI OVDE BEZ VEZE! JEDINO NE ZNAM CIJA JE TO IDEJA I ZASTO? MADA IMAM NEKE IDEJE KOJE NE SMEM DA NAPISEM!
U Nemackoj se tokom 2015-te po Federalnoj statistici rodilo  svako peto dete tudjeg drzavljanstva ( svako peto dete rodila je strana drzavljanka). Prica malog Mahmuda koji je rodjen u najvecoj Univerzitetskoj bolnici u Berlinu ista je kao i mnogih Sirijskih ili vec kojih stranih drzavljana. Tu gde se rode tu i ostanu naravno!Tokom 2015-te u Berlinu se rodilo 4.800 Sirijskih beba! Nemacka pordilista najvise u Berlinu imaju bar po jednog doktora  iz Sirije. Zato sto po zakonu svaka trudnica ima pravo na prevodica, a oni su jako skupi. Troskove porodjaja pokrivaju lokalne vlasti u prvih 15 meseci boravka u Nemackoj!
U Leskovcu rodjen je mali Uen iz Kurdistana. U Beogradu se posle Jusufa rodila jos jedna Sirijska beba. Devojcica koju ce nazvati Srbija Merkel!!!! I u mnogim mestima na putu od Makedonije do Madjarske granice , o Beogradu i da ne pricamo. Doduse u 2015-toj se u Beogradu rodilo 20.000 beba sto je vise nego i jedne godine zadnjih 30 godina.Za sada podatak da se  6 beba emigranata rodilo ove godine u Beogradu , a do sada oko 100-tinak u celoj Srbiji.  Da li ce i oni ostati ovde gde su se rodili? Mali Sirijci, Avganistanci, Iracani,ili deca iz Afrike koja su isto izbeglice poslednjih godina posle rata u Severnoj Africi. Ali ne pise  da li se bebi bum desio i zbog brojnih poradjaja zena koje su stizale nekoliko dana pre poradjaja u nasu zemlju! U Srbiji je svaka deseta beba iz Sandzaka i to iz Novog Pazara!
Nikako ovaj tekst ne shvatajte kao govor mrznje. Kako mogu ja majka cetvoro dece da ne volim decu- svu decu ovog sveta? Meni smeta samo necija politika. Sta se dobija mesanjem rasa i nacija i religija? Novi svetski poredak verovatno.
U svetu se svakih 10 minuta rodi jedno dete bez drzavljanjstva ( jer ono dobija drzavljanstvo svojih roditelja ,a to ne mogu da ostvare jer su izbeglice) tako da ih je trenutno oko 1o miliona sto naravno nije pouzdan broj.Dodatno je tesko sticanje drzavljavanstva deci iz zemalja (Sirije, Avganistana, irka) jer se kod njih drzavljanstvo stice samo preko oca. Ako je on poginuo u ovim ratnim sukobima dete ne moze dobiti drzavljanstvo preko majke?! I dok se u Evropi i Aziji drzavljanstvo stice preko "krvi" u Americi se stice preko mesta rodjenja ( ako si rodjen na tlu Amerike ti si Amerikanac).
Vec sam pisala da je ovo najveca migracija stanovnistva od II svetskog rata. Da li je to za nase dobro? Ili nam se lose pise? Mozda je bas to priprema za III svetski rat kojim nam prete svaki dan ,a za koji ja licno mislim da ne moze da se desi . Bar ne na onakav nacin kako je do sada izgledao rat.
Sve je ovo vrlo cudno! Mada podvlacim to sa bebama migrantima nema nikakve veze. Nesto veliko se sprema. Sta- ko zna? Nego ne volim sto je opet preko "nasih ledja". Sta god se dogadja u svetu uvek smo mi umesani na ovaj ili onaj nacin. Ali smo umesani!I ovaj put jer migranti ili prolaze ili ostaju ovde. A bebe se radjaju na tom putu!

Нема коментара :

Постави коментар