уторак, 27. мај 2014.

KULTURA DLAKAVOSTI

KULTURA DLAKAVOSTI.Da li vodimo racuna o tome da nam dlake nisu na pogresnom mestu?Znate da ne mislim na kosu mada su i frizure jako bitne.Mislim na one dlake iz usiju sto vire, one sto nam licu daju pomalo majmunski izgled, na one ispod zenskih pazuha, na one sto zenskim nogama unistavaju lepotu. Da li zaista vodimo racuna o dlakavosti kao citavoj jednoj grani estetike?Prvo da apsolviramo pojam dlake. Kosmatost bilo kog dela tela nastaje kao posledica eliminisanja viska hrane. Odredjena je genetikom i nacinom ishrane kao i mestom gde zivimo. Zato se i DNK moze odrediti iz jedne dlake. Kako se sastoji iz proteina ,masnoca i minerala moramo redovno negovati nase "krzno" jer ono nas stiti kao zivotinje od spoljnih uticaja. Dobro kosa realno ima estetsku ulogu ali ostale dlake nisu bas neophodne na mestima koja oderedjuju vas seksipil.Pa tako imamo podelu na plave,crne ,smedje i ridje dlake,na deblje i tanje.Kosa nam se obnavlja komplet na oko sest godina naravno ne odjednom nego tako sto nam dnevno opada 30 do 100 dlaka.Ugljeni hidrati direktno uticu na njen rast koji je otprilike milimetar na dva dana. Kosa nam brze raste do 30-te godine, zenama naravno brze nego muskarcima i leti brze nego zimi.Da se vratimo na kulturu dlakavosti. Znaci kako negujemo kosu tako i visak dlaka mora da se odstrani ispod pazuha zarad bolje higijene,a sa nogu zarad njihovog boljeg izgleda. Gledala sam zene sa svih kontinenata i zakljucila sam pristrasno da su Evropljanke najbolje negovane. Ono hto bih jos dodala je skidanje dlaka sa zenskih spoljnih polnih organa (Muslimani).Verovatno je bolje za odrzavanje higijene ali stvar je mozda ipak u veri. Licno ni obilna "posumljenost" nije bas seksi ali neka zlatna sredina je potpuno OK.Da  dlake znaju da nam u estetskom smislu prirede niz neugodnosti. Ko od nas nije potpuno "pukao" ako mu frizura u vaznim momentima izgleda bez veze. Ni odlazak frizeru ni veste drugaricine ruke nekad ne pomazu. Kosa reaguje samo na vase raspolozenje i na ono cime je hranite. Vodite racuna o svojim dlakama ma kako vam ovo sve zvucalo bez veze jer itekako ima veze sa vasim uspehom u komunikaciji sa ljudima.
Buducnost. Sad ne znam kako cemo sa dlakama da postupamo obzirom da cemo menjati organe, biti izlozeni kloniranju i da cemo cak biti prinudjeni na mesanje vrsta. Oni stanovci drugih planeta mozda ni nemaju dlake. Njihovu genetiku ne mozemo da pratimo ali bih jako volela da nam nase dlake ostanu jer nekako daju svakom coveku individualni izraz sto je i poenta ljudskog roda zar ne?
Proslost. Opet moram da cimam Darvina. Njegova teorija je potpuno pukla. Medjutim ocigledna je veza nas i primata.Beba u majcinom stomaku ima fazu kad je potpuno dlakava kao majmunce. Desava se prilikom prevremenog porodjaja i da vidimo tako dlakavu bebu (do kraja trudnoce te dlake opadnu sem kose) , i nije bas neki prizor.Kako je odredjeno da nam se dlake u pubertetu pojave na odredjenim mestima ne znam. Ali to nas odredjuje . Volela bih da ovaj blog shvatite kao svojevrsnu odu dlakama bilo one na glavi, pazuhu, polnim organima. Mozda ih mi ne cenimo dovoljno ali kad nekog upoznamo bas dlake su nesto zbog cega nam se ta osoba svidja
VODITE RACUNA O KULTURI DLAKA.

Нема коментара :

Постави коментар