недеља, 19. април 2015.

CIPELE

PROLECE JE! HAJDEMO MALO DA PRICAMO O CIPELAMA! CIPELE ZA SIROMASNU DECU I PERSONALIZOVANE CIPELE! Procenjuje se da ima oko 300 000.000 siromasne dece koja nemaju nikakve cipele.Mladic po imenu Kenton Li odlucio je da pomogne deci i napravio je cipele koje rastu!Sandale koje je on smislio mogu da porastu i do pet puta od pocetne velicine!Jadna deca koja idu bosa izlozena su brojnim povredama i parazitima. A kad i dobiju cipele iz donacije brzo ih prerastu. Kenton je ovom obucom resio problem brzog rasta dece. Ove sandale ce moci nositi godinama, Izuzetno resenje! Kad procitam ovako nesto ne mogu da shvatim opsesiju  nazih nazovi zvezda koje imaju po stotinak i vise pari obuce! Kako je to veliki raskorak izmedju ljudske gluposti i nosenja obuce radi zastite od povreda i hladnoce! Sada ce me svi oni kojima su cipele fetis mrzeti jer svi smo razliciti i svako ima svoje prioritete! I to ne naravno samo kad se radi o cipelama. Ali danas se zadrzavam samo na obuci jer je to zaista veliki problem sto danas covek ne bi smeo bos da staje na ovoliko zagadjenu planetu!
Buducnost. Opet je vec stigla,a ja ne mogu dovoljno dobro da izmastam za dalju buducnost te vam sada predstavljavam personalizovane patike odstampane na 3D stampacu!Kompanija "Sols" smatra da obuca mora da bude prilagodjena svakom pojedincu! ADAPTIV JE PATIKA KOJA POMOCU ZIROSKOPA I SENZORA PRITISKA OMOGUCAVA SVAKOM POJEDINCU DA SE KRECE NAJBOLJE STO JE MOGUCE!
Proslost. Cipele su kroz vekove prosle mnogo toga. Napravljene su prvo bas radi zastite od povreda i hladnoce,a onda je izmisljena moda. Moda je oduvek bila privilegija onih sa "dubokim dzepom", te su moderne cipele nosili samo oni koji su za to imali novac. Onda su nekim cudom izmisljene patike koje su postale zamena za cipele i koju nose svi od beba do baba sem kad ih posao na kome rade to ne dozvoljava. Patike su udobne,jeftine i resavaju njihovu prvobitnu namenu. Sve ostalo sto se nosi zarad lepseg izgleda ili samo radi mode izuskuje dodatne troskove. Ne kazem lepu zenu lepse je videti u visokim potpeticama nego u patikama. Ali ekonomska kriza ne pita sta je lepo.
VEOMA SAM ODUSEVLJENA  KENTONOVIM PRONALSKOM I ZELIM OD SRCA DA SVA DECA NA SVETU IMAJU OBUCU!
A OPET SVIM ZENAMA NA SVETU ZELIM DA U SVOJ NACIN OBLACENJA AKO IKAKO MOGU UVRSTE I CIPELE SA VISOKIM POTPETICAMA JER TO JE NESTO ZAISTA PRELEPO I VAZNO ZA NAS ZENSKI ROD!

Нема коментара :

Постави коментар