среда, 8. април 2015.

ONI ZELE DA BUDU BESMRTNI

REALNO ONI ZELE DA ZIVE BESKONACNO! IMA I ZASTO - MILAJRDE NE MOGU BRZO DA SE POTROSE - TREBA IM BAR 500 GODINA! I boga mi odresili su kesu da pronadju "lek protiv smrti" - to jest da budu besmrtni ili bar da pozive toliko dugo da mogu da troskare svoje bogatstvo. Pa, dobro! Moze im se jer imaju razloga da sto duze zive. Obicni "smrtnici" koji se bore samo za prezivljavanje i nemaju takvu zelju. Cak i da sada postoji taj "lek" sigurno ga ne bi iskoristili i to prvo sto nemaju volje da zive toliko,a drugo zato sto im nije dostupan.Da spomenen "alhemicare" iz XXI veka koji zele da smrtni zivot pretvore u besmrtni kao sto su usrednjem veku hteli da obican metal pretvore u zlato. To su :Bil Maris direktor investicija u Guglu,Sergej Brin jeedan od osnivaca pomenute kompanije i cetvrti najbogatiji  covek na planeti (prema Forbsovoj listi) Lan Elison (osnivac Pejpala).Njihov moto je da ne treba prihvatiti smrt kao nesto neizbezno i da prema telu treba da se odnosimo kao prema automobili. Sto ga bolje odrzavamo duze ce trajati! Za sada svakako postoje i druga misljenja naucnika koji tvrde da do sada nije postojao covek koji je ziveo mnogo posle 120 godina i da je to sada realna granica. I tako dolazimo do famoznih sest nacina koji bi trebali da dovedu do ljudske besmrtnosti.
-promena gena - kod valjkastih crva je uspeo (zive 10 puta duze) sto se tice coveka proces je mnogo komplikovaniji
-maticne celije - milijarder Piter Njgrad sam sebi ubrizgava maticne celije cetiri puta godisnje i kaze da se oseca vrlo mlado i zdravo
kloniranje - je ustvari stampanje zdravih organa pomocu 3D stampaca i prosta zamena delova novo za staro (kao kod automobila)
minijaturni roboti nanoboti ugradjivace se u nase telo i tako kontrolisati imunitet i nase zdravlje na 
molekuralnom nivou.Na pacovima je uspelo!
nova krv - jedna od tehnika koja zastrasuje i vraca nas u srednji vek kad su price o vampirima i vesticama bile u modi. Poenta je da se mladom krvi koju popijete zaustavlja proces starenja!
teorija kiborga - Ruski milijarder smatra da je dovoljno prenetiljudsku svest u kompjuterske "avatare" koji su fizicki spremniji!
I tako neki ljudi zaista zele da postanu besmrtni.Pa dobro! Neka!
Buducnost sam upravo ispricala. Sudeci po ubrzanom napretku tehnologije mozda nam se i vrlo brzo desi!
Proslost. Kad procitam da je moj omiljeni lik neandertalac ziveo "cak" 18 godina pa da su mu bili potrebni vekovi da dodje do 30.40,50 godina, pa da sada zivimo cak 76  godina (prosek) svakako da shvatam koliko se vreme ubrzalo.
I na kraju! Sta reci. Ipak u svima nama"cuci" taj strah od smrti. kO ZNA? Mozda cemo svi moci da idemo na remont?!

Нема коментара :

Постави коментар