четвртак, 30. април 2015.

TEJLOR GLECER

TEJLOR GLECER NA ANTARTIKU I REKE KUBRISNICA I SOBINSKA REKA U SRBIJI SU CRVENE BOJE UMESTO PLAVO=ZELENE ILI ZELENO BRAONKASTE KAKAV JE RED AKO JE VODA U PITANJU Za "krvave vodopade" na Antartiku naucnici imaju objasnjenje,a to je da je u pitanju eko sistem od 17 vrsta  zarobljen u vremenskoj kapsuli sposoban da opstane u najekstremnijim uslovima (kao recimo na Marsu). Proucavanjem ovog eko sistema koji je otkriven jos 1911-te godine naucnici ustvarri istrazuju kako opstati negde drugo u Svemiru (recimo na Marsu). Kako tek sad imaju tehnologiju kojom mogu da vrse prava i iscrpna istrazivanja ovaj glecer je dospeo u zizu interesovanja.A naucnike je naveo na onu cuvenu ideju o kolonizaciji Marsa koju ja stalno spominjem.Da samo jos napomenem da se starost Tejlor Glecera procenjuje na 2.ooo.ooo godina ,sto potvrdjuje da su ti drevni organizmi jednostavno zamrznuti u vremenu,a da su i dalje zivi bez svetlosti,bez kiseonika,sa vrlo malo toplote! I sad se ja pitam kad vec imamo piramide koje nazivamo planinama a reke nam naprasno pocrvene kao Kubrisnica kod Arandjelovca ili Sobinska reka kod Vranja, imamo li i mi vremenske kapsule sa organizmima iz Svemira ili sadasnje vanzemaljce koji povremeno svrate u svoje baze piramide planine?Mozda smo bas zato interesantni vekovima za najmocnije zemlje na svetu a ne zbog geografskog polozaja koji je narocito u XXI veku glupo navoditi kao razlog jer se moze obici cela planeta vrlo brzo,pa im je svejedno kuda se ide( ne mora bas " nasom ulicom"! Jos jedna cudna stvar se ovih dana spominje.Zbog ovog poslednjeg razornog zemljotresa u Nepalu ( a verovatno su tome doprineli i prethodni zemljotresi u svetu bili oni prirodni ili vestacki izazvani) naucnici smatraju da ce nastati novi kontinent. Secate se PANGEe?Na pocetku bese samo jedan kontinent po imenu Pangea. A onda je krenuo da se cepka i imamo sve ove kontinente.Sledi jos jedan.EVO KAKO TO NAUCNICI  VIDE:SEVERNA I JUZNA AMERIKA CE SE 'STISNUTI' ZAJEDNO A KARIPSKO MORE I ARKTICKI OKEAN CE NESTATI.AZIJA CE SE SPOJITI SA AMERIKOM I NASTACE NOVI KONTINENT    AMAZIJA!
Buducnost. I  tako! Ova prica o crvenom vodopadu i crvenilu nasih reka i o pomeranju kontinenata jednog prema drugom sto ce rezultirati stvaranjem jos jednog kontinenta samo potvrdjuje onu teoriju o beskonacnosti vremna i prostora i da u stvari sve uvek postoji samo sto to naravno za svoj ljudski vek niti moze da sazna niti da vidi.Nego samo delice koji su dozvoljeni u nekom vremenskom periodu! Tako da sve vise verujem da nije fora u ovim tehnoloskim pronalscima nego o vremenskoj kapsuli u kojoj je sve programirano po nekom svemirskom vremenu!
Proslost. Mozda jeste u pitanju i zagadjivanje reka kako objasnjavaju nasi strucnjaci. Mozda. Ali zasto su toliko crvene? Zasto druge reke koje su jos vise zagadjene nisu crvene? I otkud bas crvena boja da bude boja zagadjenosti? Da ipak ta crvena zagadjenost nema veze sa crvenom planetom Marsom? U proslosti ili u vremenu kad nismo imali ovoliko mogucnosti za informacije ja se nesto ne secam ovakve vrste zagadjenja? Nalazen je svakav otpad , bio je pomor riba od hemikalija ali da se boja reke pretvori u "krvavu boju" ,e to nije bilo!

Нема коментара :

Постави коментар