субота, 19. децембар 2015.

REINKARNACIJA

REINKARNACIJA?! POSTOJI ILI NE POSTOJI! ZAVISI KAKO GLEDAMO NA TO! NEKO JE UBEDJEN DA POSTOJI ,CAK SE I SECA PROSLIH ZIVOTA, A NEKO POTPUNO NE VERUJE  U NOVI ZIVOT POSLE SMRTI ( STO I PRESTAVLJA REINKARNACIJA).NAUCNICI SU TAKODJE PODELJENI. NEKI MASU CVRSTIM DOKAZIMA,NEKI POTPUNO ISKLJUCUJU  ZIVOT POSLE FIZICKE SMRTI.
ZATO CE OVAJ BLOG BITI BEZ ZAKLJUCKA I ZAOKRUZIVANJA TEME! OSTAVICU VAM DA  KAO I JA RAZMISLJATE OTVORENOG UMA I SAMI ODABERETE DA VERUJETE U REINKARNICIJU ILI NE!
Pocela bih sa naukom,Robert Lanza profesor na Medicinskom fakultetu u Severnoj Karolini tvrdi kako je po teoriji biocentrizma smrt samo iluzija koju stvara nasa svest!Nasa svest odredjuje oblik i velicinu svega u Svemiru ,a vreme i prostor se ne krecu ovom brzinom ( sto ja stalno govorim da mi ne racunamo dobro) nego smo to mi sami tako sebi "slozili" sliku u glavi.Tako da treba prihvatiti da su prostor i vreme samo konstrukti  naseg mozga i da  besmrtnost postoji u svetu u kojem nema granica u vremenu i prostoru.Njegovu teoriju podrzavaju mnogi naucnici pa je jedan od njih cak "dokazao" reinkarnaciju  na decaku Semu . Secate se te price da je Semu umro deda godinu i po dana pre njegovog rodjenja. Kada ke imao 18 meseci jednog dana dok mu je otac menjao pelenu rekao je: Kad sam bio tvojih godina ja sam tebi menjao pelene!Ian Stevenson ima cak 2500 dokaza o proslim zivotima dece.I nemojte odmah da kazete da deca imaju bujnu mastu ida svasta pricaju. Deca su vrlo precizna u podacima ,i nemoguce je da znaju pojedinosti iz proslosti ,pa iako sa godinu i po dana ili 2 ili 3 godine i znaju da pronadju na internetu neku pricu iz proslosti ne verujem da bas mogu da iskonstruisu ceo svoj prosli zivot na osnovu tih tekstova!
Zanimljivo je da su i neke slavne licnosti kroz istoriju tvrdile da se secaju proslih zivota. Kako smo sa decom 100% sigurni da ne varaju tako mozemo biti sigurni nekih 50%   kad nam odrasle osobe pricaju o reinkarnaciji. Evo nekoliko bas interesantnih prica:
-Napoleon je verovao da je u proslom zivotu bio Karlo Veliki! Kod njega postoji ipak velika sumnja u pricu zato sto Napoleon nije bio samo neverovatno dobar osvajac kao Karlo veliki nego je bio i izuzetan govornik. Tako da se moze posumnjati da su njegova poredjenja sa Karlom mozda bila smisljena samo radi pobede i u politickom smislu. a mozda se ipak desila ta reinkarnacija jer su obojica bili veliki osvajaci .
-Dzordz Paton se recimo seca vise zivota, ali tvrdi da je u svim bio vojnik!Paton za razliku od Napoleona veoma dobro opisuje svoju proslost. Tacno je pokazao lokaciju Cezarovog satora, jer kaze da je sluzio u X Cezarevoj legiji  tokom Galskih ratova.Zatim opisuje svoju borbu kod Tira " rame uz rame" sa Aleksandrom Velikim,kako se borio protiv Huna,kako je bio krstas ,cak i Napoleonov vojnik. I uvek tacno opisuje mesta na kojima nije bio u ovom nego u proslim zivotima
-cuveni Salvador Dali tvrdi da je u proslom zivotu bio rimokatolicki svetac Jovan od Krsta ( XVI vek).On cak tvrdi da je bio zatvoren u celiji  i da su .ga monasi tukli tri puta nedeljno jer ih je terao da se vrate molitvama i veri u Boga.Da, cak se seca i lica monaha.
-Silvester  Stalone se seca cak cetiri svoja prethodna zivota .  Cak  je prilicno siguran da jedan zivot zavrsio na giljotini za vreme Francuske revolucije! A   u jednom zivotu nije bio ni covek nego neki majmun i to u Gvatemali
- Tina Tarner smatra da je reinkarnacija egipatske kraljice Hatsepsut,a da je njen bivsi muz Ajk  bio  faraon Tutmos III.Obojica su bili nasilni prema zenama i dok je Tutmos lomio mos i usta na statuama svoje zene Ajk je to Tini radio "uzivo"!
-Fil Kolins tvrdi da je branio Alamo. To je shvatio jos kao decak jer se stalno igrao sa vojnicima bas te bitke ,a posle svake igre spaljivao je plasticne vojnike.Tek kasnije je saznao da je  i u pravoj bici general santa Ana terao da se vojnici spaljuju!
-Stiven Sigal misli da je u proslom zivotu bio budisticki lama. I to ne bilo koji nego Terton  Cumdrag Droge cuvenog Tibetanskog lame iz XVII veka. Tibetanci su mu poverovali (mada "zli jezici" tvrde da je dao mnogo novca za to priznavanje) i "posvetili" su ga ispod Svetog drveta na Tibetu!
I na kraju cetiri znaka po kojima cete mozda prepoznati da se secate nekih od svojih proslih zivota. Recimo ako vam uspeva da vrlo lako i brzo "procitate " ljude sa kojima ste se tek upoznali!ako uzivate u "izolaciji". Mislim,ako vam prija da se cesto osamite i razmisljate.Realno ne treba vam potvrda od drustva da bi bili zadovoljni sa sobom.Ako se ne uklapate najbolje. To je najverovatnije zato sto se niste privikli na "novi" zivot i okruzenje. Na poslu vas smatraju cudakom (pre toga u skoli) ,ali to nije zato sto vi to zelite nego jednostavno ne upadate u sablon! Posedujete jako razvijene duhovne sposobnosti.Ljudi ce vas cesto pitati za misljenje ili savet cak i ako ste mladji! Tezite stalno jos vise i vise ka dusevnom razvoju,materijalne stvari vas ne interesuju.
SHVATITE DAKLE OVAJ BLOG KAO ZABAVU, A AKO ZELITE IPAK MALO CITAJTE I RAZMISLJAJTE O OVOJ TEMI. KO ZNA? MOZDA SE SETITE SVOG NEKOG ZIVOTA!


Нема коментара :

Постави коментар