уторак, 8. децембар 2015.

CVARCI SU SLANE BOMBONE

CVARCI SU SLANE BOMBONE KAZE JEDNO DETE! SAMO DECA UMEJU DA ISKAZU STVARI NA PRAVI NACIN. JEDNA DEVOJCICA JE BILA NA SVINJOKOLJU MANGULICA I JEDVA JE CEKALA SVOJU OMILJENU HRANU CVARKE!
Bombarduju nas nekim podacima koji bi trebali da nas zabrinu i da zauvek izbace svinjetinu iz nasih zivota. Da li je u pitanju nase zdravlje ili priprema za prelazak u islam? Moj svekar i moj deda i uopste sve komsije ,rodjake i prijatelje koje znam doziveli su devetu deceniju jeduci, slaninum cvarke, mast, svinjetinu,dzigernjace,krvavice,svargle,kobasice ,prasece meso ,kremenadle,snicle ,suva rebra,dimljeno svinjsko mesu i jos su zivi i zdravi.. Da li je svinjsko meso krivo sto su ljudi sve bolesniji? Ne verujem u to. Pogledajte samo vazduh koji udisemo, zemlju iz koje nam stize voce i povrce, vodu koja je zagadjena i u gradskom vodovodu (mada oni ne priznaju) ,a sve vise dece ima pesak u bubrezima (od cega?). Preradjevine u koje stavljaju toliko aditiva i bog sveti zna cega sve sem svinjskog mesa sigurno nisu zdraviji od dobrih cvaraka  i slanine.Ne znam za duge ljude ali ja svoju decu hranim slaninom i svinjetinom od najranijih dana. Kako smo siromasili nismo sigurno mogli da kupujemo gotove kasice ili da kuvamo posebno za bebu. Sva nasa deca su jela sve ono sto i ostali jedu u kuci! I sta im fali? Sem sto imaju pesak u bubrezima.Mislim da ne bi trebalo da menjamo nasu tradicionalnu hranu koja je vekovima na ovim prostorima. Jednostavno smatram da ako je valjala i nasim pretcima,zasto ne bi valjala i nama. I da li bi izbacivanje svinjetine iz nasih zivota bili zaista tako zdraviji kako tvrde? Opet ponavljam da je nemoguce da je svinjetina kriva za sve ove bolesti koje su nas snasle. I dalje mislim da je sve drugo opasnije i stetnije od pravog mesa. Uzmimo samo meso svinje-mangulice za primer!Njeno meso sadrzi samo dobre i korisne masti za coveka. Ali ja zbog novcanika (mislim ogranicenja u novu) koristim i meso i mast i ostalih svinja. Objasnite vi meni da li bi svi ovi nasi praznici i slave bili ovo sto jesu bez prasetine,sarme i pihtija.? Da li bi nase vecee u zimskom periodu bile zdravije ako ne bismo jeli  slaninu i beli luk i cvarke i kiseli kupus?Znate odgovor!
Buducnost. Samo zbog svih gore navedenih gurmanluka zalim sto ce nestati isto ce ih zameniti pilule.Kako ce to uticati na coveka ne smem ni da mislim Ali zamisljam ipak.Covek sedi ispred kompjutera i radi. sa strane mu pilulice u raznim bojama (plava je voda) ,a ostale sarene su hrana. Konzumira ih ,ali da li ide u WC ko zna? Znaci probavni trakt verovatno zakrzlja kao i reproduktivni (pogledajte moje ostale blogove ako vas zanima tema reprodukcije),ostaje samo intelekt. A mozak cipovan. U njemu samo podaci prilagodjeni novon nacinu zivotu.Nema secanja. A sta ako neko memorise mirise i ukuse proslosti?  Da li ce i ukusi i mirisi koje smo poznavali i voleli da u nama izazovu nostalgiju? Jer, kako ja to vidim ,sta bolje moze da ti podigne raspolozenje od dobro pripremljene hrane od svinjskog mesa? Nista zaista, ma koliko vas plasili i lagali svinjsko meso je eliksir naseg zivota.
Proslost. Uvek su razne stvari u vezi hrane proglasavane "tihim ubicama". Opet kad pogledamo verovatno i nije bas dobro unositi toliko masnoca u krv ili jesti gomile sarmi i svargli. Ali, opet pomislite da svaka kompanija na svetu  koja proizvodi hranu ima uticaj na formiranje trzista i javnog miisljenja. Hocu da kazem da je moc reklame beskrajna. Da je konkurencija na trzistu toliko velika da kompanije ne biraju sredstva da uniste jedni druge. Nazalost ,potrosaci su kolateralna steta. Verujte sebi. Jedino vi najbolje poznajete svoj organizam i ne potpadajte pod uticaje informacija koje najcesce sluze za reklamu ili anti reklamu.
JEDITE CVARKE TE SLANE BOMBONE. SLAVU ISPOSTUJTE SARMOM I PRASETINOM. JEDITEBELI LUK I SLANINU DA BI OTERALI PREHLADU I BAS VAS BRIGA STA PRICAJU. NEK BOLJE VODE RACUNA KAKO SU ZAGADILI OVAJ SVE I DRUSTVO ZARAD SVOG BOGATSTVA!

Нема коментара :

Постави коментар