уторак, 1. децембар 2015.

APPLE

KOMPANIJA APPLE POSTAJE SVE MISTERIOZNIJA? IZUMI KOJI NISU JOS IZUMLJENI A TREBALO BI?
Naime kompanija APPLE kupila je Svajcarsku kompaniju Facelift ,a da niko ne zna zasto? Dobro, a sta je cudno u tome sto se ta kompanija bavi snimanjem pokreta lica i tela i njihovim pretvaranjem u animaciju.Toliko je kao cudno da su svi u svetu iznenadjeni zbog toga? Pa, meni je recimo logicno. Ako vec tehnologija ide u pravcu da covekov zivot pretvori u animaciju i obrnuto, zasto da APPLE prvi to ne uradi? Ideja je fascinantna, a verujem da oni dobro znaju sta rade, a ljudi nek se cude, sta ih briga! Nekad je bas to najvaznije da budes prvi u necemu, pa makar to bilo HIT samo jednu sezonu. Kao milioni raznih izuma i pronalazaka koji su imali bas tu Hit varijantu sezone. Ovo sigurno nece biti tako! Mada su spekulacije oko razloga ove kupovine mnogo manje revolucionarni. Jedni tvrde da ce APPLE  lansirati neku svoju video igricu mozda i u 3D verziji, a drugi opet tvrde da  je to u vezi sa softverom koji radi na prepoznavanju lica!Sta god ! Meni vec zvuci uzbudljivo.Ne smem da zaboravim jos jednu misteriju u vezi APPLA. Kako to da jedna od najvecih IT kompanija nema svoj profil na drustvenoj mrezi TWiter?doduse postoji neki profil APPLE koji nema ni profilnu fotografiju a prati ga oko 36.000 ljudi. Ali zato proizvodi ove kompanije kao sto su APPLE MUSIC ,TUNES TRAILERS I BOOKS IMAJU ZAVIDNE PROFILE I REKLAME! Direktor ove kompanije Tim Kuk na svom profilu na Twiteru ima cak 1,7 milion pratilaca. Misteriozni APPLE?
Sada da pregledamo neke izume za koje se veruje da su potrebni. Sofa - oblak!Radi se o najudobnijoj verziji sofe koja jos i lebdi nad njenim drzacem koji je kontrolise i puni je energijom?!
Resetke koje zamenjuju mnoge sprave iz teretane i upotrebljavaju se naravno u kucnoj varijanti. Dobro za prezaposlene ljude, lose za teretane!
Ovaj izum koji  je  neko stavio u reklamu me plasi jer se radi po mojoj proceni  o krsenju  prava deteta. "Ludacka  kosulja " za nemirno dete. Pa iako je sala ( nadam se da jeste) ipak izgleda jezivo jer upravo mnogo dece u zadnje vreme  oboleva od autizma i shizofrenije pa nazalost mozda dospeju do te "kosulje",a vi bi to  trebali  da oblacite zdravom detetu jer je suvise nemirno. Molim vas recite da je ovaj izum sala -doduse vrlo ruzna!
Sistem koji ce omoguciti da vase obicne igrice na telefonu postanu 3D. Ovo je super !Kao i aparat koji ce muskarcima za 10 minuta napraviti bradu po  velicini i izgledu koji zele! Ako vam se ne svidi ili pogresite ,jednostavno je "obrisete" i pravite onu koju zelite. Zamislite koliko bi to bilo bolje od beskonacnog pustanja i negovanja brade!
Malo sam zbunjena jer za ovu stolicu tvrde da postoji vec i da joj  je cena cak 59 dolara. A radi se o stolici za vaseg psa (nalik decijoj) u koju bi stavljali svog psa dok vecera sa vama za stolom.Takodje i za macke postoji vec komplet koji sadrzi ranac ,kabanicu i cizme u slucaju da zelite da vodite svog ljubimca na izlet u prirodu! Cena kompleta je oko 320 dolara. Ali vam je ljubimac pravi planinar!
Strujna banka je isto super jer stedi vase racune za struju.
U "kasicu prasicu " ubacite recimo 3 dinara za 30 minuta koriscenja struje za nesto sto treba da odradite i ukljucite u struju, a ne ocitava vam se na brojilu potrosnja. Ne kapiram sasvim ,ali mi deluje u redu!
Kutija za cuvanje izvakanih zvaka je vrh. Umesto da izvakane zvake lepite po namestaju i zidovima sobe gde se do ujutru "skamene" i zagade prasinom ( a vi ih opet opravljate u ustima zvacuci ih) ,izmisliti kutiju u koju se ostavljaju da prenoce i gde ne gube na vlaznosti i gde su bezbedne od zagadjenja. A namestaj i zidovi su vam zahvalni!
Mislim da je i ova "olovka" koja  moze da skenira i reprodukuje svaku boju na svetu potpuno fantasticna.Kao i providni toster u koga mozete da gledate da vam ne izgori tost. Ali  sad malo i ludila. Sladoled za ultimativne ljubitelje piletine, koji pored osnovnog ukusa piletine ima i priloge koji uz nju "idu" i sve u formi sladoleda. Na sladoledu se zaista moze mnogo toga raditi kao i na cokoladi. Granica valjda  i nema.
Igre prestola napravljene kao igra Kluedo? Zanimljivo! I na kraju san svakog harmonikasa. Najmanje moguce izdanje harmonike - tako reci dzepno izdanje. Lakse je drzati ,ali ne znam kako ce se moci na noj svirati?
Buducnost ce verovatno doneti bar neke od pomenutih izuma ako ne  bas ovakve, ali slicne .Takodje i mnogo novih, cudnih, potrebnih i nepotrebnih.A sto se tice IT kompanija i drustvenih mreza verovatno ce biti u vek u vezi jer drustvene mreze upravo za to i sluze da reklamiraju proizvode!
Proslost. Pa nemam sta vise da kazem. Izumi su u prirodi coveka. Covek uvek iznova  iznova izmislja razne stvari koje su nekad vecne, a nekad kratkog daha! A tehnologija naravno juri velikom brzinom u napred pa se bas zbog nje mnogi izumi brzo "istrose" i postanu stari ..
MISTERIOZNI APPLE, MISTERIOZNI IZUMI, MISTERIOZNI PATISPANJ1

Нема коментара :

Постави коментар