недеља, 27. децембар 2015.

MATERICE

MATERICE! DANAS SE SIMBOLICNIM VEZIVANJEM MAJKI POKAZUJE KOLIKO JE JAKA VEZA IZMEDJU NJE I DECE! OVO JE VELIKI HRISCANSKI PRAZNIK KOJI SLAVI ZENE - MAJKE! I KAKO SAM NA 8 MART POTPUNO IMUNA A HRISCANSTVO SAM ZBOG POGRESNOG VREMENA U KOME SAM RODJENA UCILA TEK OD DECE OVAJ PRAZNIK PRIHVATAM SA VELIKOM SRECOM - JER POSTOJI CETVORO MOJE DECE KOJA CE ME DANAS VEZIVATI!
Tri nedelje pre Bozica pocinje praznovanje porodice, prvo detinci koji su bili prosle nedelje, danas Materice i sledece nedelje   Ocevi. Slaveci Zemaljsku porodicu kao najvecu svetinju i simbolicnim vezivanjem koje pokazuje vezu i ljubav u jednoj porodici Hriscani se na najsvecaniji i najlepsi nacin spremaju za rodjenje Hristovo (Bozic je dan kad se Bog pomirio sa ljudima odresivsi ih veza grehovnih, a vezavsi ga ljubavlju prema Bogu).
Porodica je vec odavno u iskusenju i propada svakim danom sve vise. Brzina i nacin zivljenja vrlo retko okuplja sve clanove porodice da bar jednom dnevno pojedu jedan obrok i popricaju medjusobno. Zato mozda i nije lose setiti se ovih Hriscanskih praznika porodice koje je samo srpski narod osmislio na ovaj nacin - vezivinje i odresivanje i davanje poklona i paznje i ljubavi .Samim tim cinom simbolicnog vezivanja i odresivanja vi vec pokazujete svoju ljubav i vezu prema detetu, majci ,ocu a poklon koji moze biti zaista totalno simbolican pokazuje paznju i zahvalanost za sav trud oko porodice sto i zasluzuje svako kome je zaista stalo do porodice i koji stalno radi za njenu dobrobit.
Materice kao i ostala dva porodicna praznika (detinci i ocevi) trebali bi da se vrate u nase domove ako ikako zelimo da sacuvamo nase porodice. jer u ovom surovom svetu zaista je porodica najlepse i najsigurnije mesto na svetu ako radi na pomenutim principima veza, paznje i ljubavi. Ali ako se porodica pretvorila u mesto horora gde je nasilje ,bahatost, nezainteresovanost postala glavna, gde kucu cine cetiri zida, a ne topli dom ,gde su veze odavno pokidane onda svakako to nije mesto u kome ce nam biti prijatno.
ZATO BIH OD SVEG SRCA ZELELA DA NE SAMO DANAS NA MATERICE I OSTALE VERSKE PRAZNIKE POKUSATE DA POVRATITE HRISCANSKE OSECAJE I DA VOLITE I DA CENITE PRVENSTVENO SVOJU PORODICU A ONDA I PORODICE DRUGIH LJUDI! TO CE OVAJ SVET UCINITI MNOGO PRIHVATLJIVIJIM ZA ZIVOT!
VEZITE SE I TO NE SIMBOLICNO NAJCVRSCIM VEZAMA ZA SVOJU DECU I SVOG MUZA OCA TE DECE I VEZITE DECU IZMEDJU SEBE (BRACU I SESTRE)  I NE DAJTE NIKOME DA POKIDA TE VEZE!
STO NIKAKO NE ZNACI DA VASA DECA NE MOGU DA IMAJU I DRUGE VEZE TAKODJE CVRSTE ALI JEDNA JE VEZA KOJA VEZUJE PRIMARNU PORODICU! JEDNA JEDINA JEDINSTVENA I NEPONOVLJIVA!

Нема коментара :

Постави коментар