недеља, 6. децембар 2015.

NASI GEJMERI SVETSKI PRVACI

SVETSKI SAMPIONI! OVOG PUTA NISU SPORTISTI NA  TERENIMA I  U HALAMA ( IAKO IMAMO NAJBOLJEG TENISERA NA SVETU, PLIVACA, I JOS MNOGO DRUGIH SPORTOVA I SPORTISTA). OVOG PUTA SMO NAJBOLJI NA PLANETI U HEARTHSTONE IGRICAMA! Milos Perovic  je dosao do polufinala izbacivsi pred domacom publikom (Juzna Koreja) svog protivnika, da bi zatim cela LOL  reprezentacija pobedila zahvaljujuci nasim najboljim gejmerima okupljenih u tim Mantra W.Zaista velika pobeda obzirom da nismo bas zemlja u kojoj se toliko mnogo koristi vrhunska tehnologija!
Zato se i pitam kako su uspeli? Bravo momci!!!! Recimo Japanska firma NEC je izbacila GADZET  po imenu  " Arm Keypad ",  koji ce se naci u prodaji vec pocetkom naredne godine. U pitanju su pametni sat i specijalne naocare za virtualnu stvarnost koje ce projektovati tastaturu na podlakticu osobe koja ga nosi. Namenjen je prvenstveno profesionalcima ,medicinskom osoblju  ili radnicima u proizvodnji  ili obezbedjenju ,ali  ce sigurno uci i u masovniju upotrebu.Uz sve pogodnosti ovakvog nacina upotrebe tastature dobro je i to obzirom da reaguje na glas da joj nece smetati glasni zvukovi iz okoline.
Rufus Cuff je novi uredjaj poput pametnog sata ,ali je  mnogo savrseniji  i u domenu je tableta, pa se ipak nosi kao sat na zglobu.Ovaj zglobni tablet povezuje Android i iPhone,ali moze da funkcionise i bez pomenutih uredjaja,kada je povezan na Vi-Fi mrezu.Rufus Cuff  pokrece Android Kit kat. Kako kaze njegov izumitelj Gejb Grifoni moguce je da ovaj gedzet zameni i mobilne telefone.Zasto ce on toliko privuci veliku paznju? Jer ce jednim pokretom ruke moci da osoba koja ga poseduje na jednom mestu vidi sve podatke koji joj trebaju!Pocetna cena mu je 249 dolara. Kada ce ova tastatura koja se projektuje na nadlanicu i ovaj tablet za rucni zglob stici u Srbiju ko zna? Ali nasu pametnu decu nista ne ogranicava da budu najbolji u mnogim poslovima i igrama na kompjuteru.
Sada moram da napisem i jednu zloupotrebu u nizu mnogih koje se sporadicno pojavljuju na Fejsbuku. Rec je naime o kvizovima i raznim testovima kojima nas realno bombarduju na Fejsu.Da bi se zabavili i pristupili pomenutim sadrzajima automatski pritiskate OK,a da ne znate na sta ste zapravo pristali!I tako vi po automatizmu pristajete da  Fejsbuk (ili vec ko) ima pristup vasim licnim podacima. Za hakere divota! A vi da bi sto pre stigli do sadrzaja koji vas zanima klikcete OK iako ni ne citate sta vas pitaju. Sad ako mislite da tacno znate sta se dogadja moram da vas razocaram.Na primer kompanija Comparitech otkrila je da neki kviz prikuplja podatke : imena,rodjendane, grad u kojem stanuju,informacije o obrazovanju,sve lajkove, fotografije,istoriju pretrazivanja, IP adresu,listu prijatelja. Zar nije mnogo licnih podataka samo da bi uradili neki kviz ili odigrali neku igricu? Svako prikupljanje podataka ima neki cilj. Kako mi mozemo da znamo koji je cilj onoga koji prikuplja nase licne podatke/ Zato budite oprezni i nemojte odmah da kliknete OK , razmislite malo o ovoj prici!
Buducnost. Mogu da zamislim kakvi ce gejmeri biti ovi mladi sto tek sad stasavaju, kad su od svoje trece godine imali pristup kompjuteru, internetu,pametnim telefonima.Nadam se i da ce im ova svetska vrhunska tehnologija biti dostupnija. Pa onda zamislite tek koliko cemo biti superiorni na elektronskom bojnom polju!
Proslost. Prevare koje nastaju u ovom veku tehnologije su brojne i neverovatne. I to je mana modernog doba. Hakeri ne prezaju ni od cega. Sada mi sve one nekadasnje prevare izgledaju naivno i nevino. Secam se samo jedne masovne prevare koju smo prihvatili ko zna odakle (dobrovoljno sasvim). Fora je bila da svi uplatimo recimo 100 dinara nekom liku koji je na frhu piramide. Onda sledecem i tako dalje. I kao svi dobijaju. Islo je to neko vreme dok nismo shvatili da smo mi dno piramide i da cemo tek za neku godinu stici na vrh ,a onda kad smo svaki dan uplacivali po sto dinara nekom umesto da ih stavljamo u stek , mi nismo na dobitku nego na velikom gubitku.Neverovatno koliko je bilo otkrivenih i prikrivenih igara piramida tih 80-tih godina. A opet su one i pored gubitaka realno bile vrlo naivne u odnosu na ove danasnje prevare!
JOS JEDNOM BRAVO ZA GEJMERE! BRAVO ZA MLADOST I NJIHOVU GENIJALNOST!

Нема коментара :

Постави коментар