субота, 5. децембар 2015.

ZA KOLIKO PESAMA ZNATE CEO TEKST?

KOLIKO PESAMA ZNATE? CEO TEKST, DA ODMUMLATE U RITMU, SAMO RITAM, SAMO NASLOV, SAMO PEVACA ILI NE ZNATE NISTA OD TOGA ALI VAM SE SVIDJA TA MUZIKA?REALNO TAKVE STVARI NE BROJIMO, IMA NAS SAMO KOJIMA MUZIKA MNOGO ZNACI I CEO DAN JE SLUSAJU STA GOD DA RADE ( KAO JA), IMA ONIH KOJI JE SLUSAJU PONEKAD, ONIH KOJI JE SLUSAJU NA VESELJIMA I ONIH KOJI JE UOPSTE NE SLUSAJU(JOJ DA LI ZAISTA IMA TAKVIH?). IMA ,ZNAM LJUDE KOJI NE VOLE MUZIKU, KAKO LI JE NJIMA? BOZE DRAGI!JEDNA TAKMICARKA JE REKLA DA ZNA 5-6.000 PESAMA????
Ovaj tekst je namenjen takmicenju za "zvezde" u pevanju. Prica je otprilike ,pevaj najbolje sto mozes, ali nekad je dovoljno da imas harizmu i bices zvezda! Televizija Prva je otisla korak dalje. Ona za Grandove zvezde ima cak tri kategorije decu (zvezdice) do 15 godina, onda zvezde do 45 , a posle 45 i ostale takmicare sa koliko god godina imaju! Sve u svemu zanimljiv projekat da nema namestanja i prolazaka u finale i u sou biznis samo zbog izgleda koji oni opisuju kao harizmu. Pink ima zvezde i zvezdice (decu od 6 do 15 godina).
Znaci ,odlucila sam se od svih tih kategorija da pogledam zvezdice na Pinku, prvo sto volim decu, a drugo sto pevaju samo pop i rok muziku!I nasla sam se u cudu. Deca su izuzetno talentovana, ali mislim da je za njih zaista veliki napor ovo takmicanje. Da bi bili sto duze u takmicenju moraju da pohadjaju casove pevanja ,da idu  kod stiliste i da pokazu stvari koje mnogi "ozbiljni" pevaci sa duzim karijerama nemaju. I nije samo harizma u pitanju vec talenat, a obzirom da su deca u pitanju kod njih  jeste zaista harizma. Proslogodisnji mali-veliki pevaci poput Pavla i Une,Trajceta, Marije, Igora, Davida iskazili su neverovatan talenat. Recimo mala Una (9 godina) pesme je izvodila na srpskom, engleskom, francuskom, italijanskom!Scenski nastup je bio dostojan svetskih razmera! Ali sta je meni smetalo. Ta su deca zbog talenta koji poseduju blago receno na mukama, jer ih roditelji preterano forsiraju. Bas kod ove Une sam primetila da otac u bek-stejdzu ono nonsalantno odmahuje rukom kad ona dobije "peticu" - kao podrazumeva se i nemoj da ne bude tako! Opterecujuce.Drugo Leontina vec ima svoju"Caroliju" i mislim da je vrlo pristrasna. Stvarno sramota da se i medju decom prave te razlike. Da ti je potrebna veza (citaj Leontina) ili da moras da pronadjes nekog drugog da ti pomogne da pobedis! Nije fer zaista. I briga me za ostala muzicka takmicenja gde pevaci ocenjuju nove pevace i gde je u pitanju pravljenje sto veceg haosa da bi se postigla gledanost. Meni je zao talentovane dece koja u ranim godinam upoznaju sou biznis u Srbiji koji je dotakao dno! Ove godine su se pojavila deca mozda jos talentovanija od prosle sezone ili nazalost samo vise pripremljena. Od prve epizode na sceni ima suza i emocija od kojih ti srce treperi i koza se jezi!Da li je zaista potrebno da bi izgradio karijeru da budes deo ovog cirkusa?
Buducnost. Nesto razmisljam. Ova deca zbog neverevotnih mogucnosti tehnologije imaju zaista priliku da razvijaju svoj talenat za pevanje. Muziku slusaju  sa mobilnih telefona, sa interneta, imaju mogucnost da pevaju "karaoke" . Zaista ima velikih mogucnostida podrze svoj talenat. Mogu samo da zamislim kako ce to tek biti u buducnosti. Deca ce moci da pevaju sa "hologramom" omiljenog pevaca "uzivo"! I ko zna sta sve. Samo se nadam da ce nam se vrlo uskoro desiti promene u sou-biznisu gde ne pevaju oni najtalentovani nego oni sa "vezama" i cudnim tumacenjem harizme!
Proslost. Nisu postojala ovakva takmicenja,ni internet, ni mobilni ,cak ni TV. Postojao je radio, gramofonske ploce, svirke na Kalimegdanu i Bozidarcu  ,a kad je pocela era TV pojavili su se festivali! Oni koji su imali talenat uspevali su svojim glasom i pesmama da privuku publiku i zauvek se urezali u pamcenja mnogih gneracija. Neke pesme i pevaci ostali su na vrhu svih top lista i 50 godina kasnije, sto govori o njihovom kvalitetu. U danasnjem sou-biznicu neko "bljesne"  jednim ili cak sa dva hita i gotovo!Toliko o muzici koja se od 90tih srozala totalno!Zato ne iznenadjuje sto i nove generacije znaju hitove iz 80-tih.70-tih godina! I vole ih!
MUZIKA JE NESTO NAJLEPSE STO COVEK IMA! MUZIKA ZA SVA VREMENA, MUZIKA ZA SVE PRILIKE, MUZIKA ZA SVA OSECANJA! UVEK MUZIKA! I UVEK JE POTREBAN TALENAT, HARIZMA I VELIKI RAD DA NEKO BUDE ZAISTA PEVAC. NE ZVEZDA! ZVEZDE SU PROLAZNE A PEVACI I DOBRE PESME OSTAJU!
 PREBROJTE KOLIKO PESAMA ZNATE - ZACUDICETE SE SIGURNO! I RODITELJI TALENTOVANE DECE POSTEDITE IH KOLIKO GOD MOZETE OD OVOG NASEG SOU-BIZNISA!

Нема коментара :

Постави коментар