понедељак, 2. јун 2014.

RADO IDE SRBIN U MASONE

RADO IDE SRBIN U MASONE. Nemojte sada da se uplasite i odustanete od citanja. Necu da pisem o politici ,Ja to ne volim. Ali citajuci clanak u novinama jednostavno sam morala malo da "prekopam" po internetu i evo sta bih ja rekla na tu temu. Ono sto svi znate je da je u pitanju 'tajna" vrlo mocna organizacija koja po svemu sudeci utice na svetski poredak. Osnovana je 1717.godine i obelezja su joj tajno rukovanje, tajni kodovi, privatni rituali (vrlo cudan nacin inicajacije-prijema) i vrlo kompleksan lanac komande. Uporedo sa njima idu i iluminati koji su se izdvojili kao posebna organizacija 1776. godine i za njih tvrde da stoje iza stvaranja novog svetskog poretka,raznih teorija zavere, katastrofa i ekonomskih kriza. A cak se tvrdi da su i predsednici Amerike ustvari iz redova iluminata.I kako u sve to idu Srbi. Pa ne znam bas neki realan odgovor ali pogledajte samo nase papirne novcanice. Od devet pet sadrzi slike masona. Novcanica od 10 dinara- na njoj Vuk Karadzic (mason), novcanica 20 dinara ,dakle mason Njegos.Novcanica 50 dinara pa ko drugi mason Mokranjac. Onda skok do 1000 dinara tu se sepuri mason Vajfert i naravno najveca novcanica da zaokruzi krug 5000 dinara a na njoj mason Slobodan Jovanovic. Nabrojacu vam samo jos neke masone iz proslosti Srbije: Mihajlo Pupin,Dositej Obradovic, Zivojin Misic, Kralj Aleksandar, kralj Petar, knez Pavle,Stevan Sremac,Jovan Ducic,Branislav Nusic.Pa onda te gradjevine u Beogradu: Zgrada Radio Beograda, spomenik neznanom junaku na Avali, Pobednik, Postanski muzej, piramida u Knez Mihajlovoj. I sad moje skromno razmisljanje. Evo ih masoni na novcu(pet od devet),evo ih njihove gradjevine, evo skupovi koji se odrzavaju javno,a ne tajno u Beogradu. I sta da mislim. Potpuno je logicno da para vrti gde burgija nece. Potpuno je logicno da je moc u rukama bogatasa. Ali je potpuno nelogicno da su licnosti koje su obelezile istoriju Srbije bili masoni. Kako i zasto. Vuk Karadzic je bio bogat ili Branislav Nusic .U redu Vajfertje bio industrijalac. Ali ostali. Nekako ne mogu da ukapiram sta je tacno potrebno da budes mason i kako to utice na tvoj zivot. Pa ako ne treba bogatstvo (sto bi bilo logicno iz cele price) onda mozda moc proistice iz tvoje popularnosti u narodu.A sta se dobija time sto si mason. Pojma nemam,ali bih mnogo volela da znam.
Buducnost.Pa tu nema mnogo sta da se doda. Dok je ljudi novac ce biti simbol moci. Nista drugo te ne odredjuje. Jer ako su tvoje glavne korporacije koje imaju enorman profit, zar nije logicno  da si vladar sveta?Boze kako me nervira ova tema.
Proslost. Pa ne mogu da ih zaobidjem iako zelim.TITO I TAPI. MASONI. Tito,njegovu pricu znamo ili tek otkrivamo sada, pa ono bio je predsednik Jugoslavije sto nije bila bas mala stvar,svi su ga cenili.Zasto . ne znam, ali imao je podlogu za masona. UTICAJ MASONA PREKO NJEGA NA JEDNU SOCIJALISTICKU( KOMUNISTICKU) ZEMLJU NIJE BILA MALA STVAR.Ali slucaj Tapija koji je bio neki slikar,ali i mason 33 stepena sto je veliki uspeh, nije mi jasan. Kazu da je priveden i umro u policijskoj stanici pod nerazjasnjenim okolnostima. Misterija u skladu sa temom. Pa onda prica Ive Andrica jedinog naseg Nobelovca kome su posle Drugog svetskog rata trazili da se izjasni da li je Mason ili ne da bi izbegao smrt(zasto ne znam) i da bi dobio Nobelovu nagradu pristao je da bude mason. Dobrica Cosic recimo nije. Njemu se izmakla Nobelova nagrada jer nije umeo da se snadje i jer je duboko verovao u neki poredak gde covek makar i siromasan treba da ima prava.
IZVINITE ZA OVAJ POST ALI NEKAD STVARNO COVEK STAVI PRST NA CELO I POMISLI KOJI SMO MI BRE PIONI KOJE POMERAJU VLADARI IZ SENKE -MASONI.

Нема коментара :

Постави коментар