четвртак, 17. јул 2014.

NOS

IMATE LI DOBAR NOS?PRAVO PITANJE NA KOJE IMA VISE ODGOVORA. Ali naravno ja volim redom. Uzmimo oblast posao. Imati dobar nos u poslu naravno da je preneseno znacenje, jer u stvari pravo znacenje je da umete da pronadjete dobrog partnera i dobar posao i zato ste uspesni u tome sto radite. Tu 'nos" ima znacenje pronalazenja uspeha u poslu. Idemo na oblast ljubav. I tu "nos" ima neke uloge. Na pocetku, da "omirisemo" suprotni pol jer nam to i tekako pomaze u izboru, a onda kad vec zelimo intimniji odnos od starijih smo naucili onu : "Koliki mu je nos toliki mu je ponos". Naravno rec ponos ovde oznacava polni organ. Onda oblast prijateljstvo. Tu "nos" ima najvise posla. I tu nema nikakvih prenesenih znacenja. Nos bukvalno po "mirisu" bira vase prijatelje, i to po sistemu genetike. Zvuci malo suludo ali naucnici su na jednom ispitivanju proveravali DNK najboljih prijatelja,zatim kolega , pa samo poznanika i na kraju stranaca u odnosu na neku osobu. Poredeci njen DNK  sa navedenim grupama ispostavilo se da najbolji prijatelji imaju vise od 1% zajednickih gena kao recimo dalji rodjaci. I nije za naucnike taj 1% malo. Naprotiv. Oni su povezali da prijatelje spaja upravo nos. Miris koji vi volite i trazite obavezno je na onome koga cete izabrati za prijatelja. Jer i on trazi istovetni miris. I tako dozvolite svome nosu da bira kako ce vam organizovati zivot. Jer on to moze. I imajte poverenja.
Buducnost. Kako sam opsednuta novom tehnologijom, kiborzima, humanoidnim robotima (da ste videli onu "roboticu" Japanku  po imenu DZEMINOID F) znali bi nasta mislim. Jedan naucnik je to nazvao "sablasna dolina". U odnosu na "silikonsku" mnogo strasnija. Sablasna dolina je onaj momenat kad se u vasem mozgu upali "lampica" i vi shvatite da to covekoliko stvorenje ispred vas hoda, gestikulira rukama, govori, ima osecaje ali nije covek, od bliskosti sa humanoidnim robotom dolazite do velike odbojnosti jer vas ustvari njegov izgled uplasi. Onaj Japanac koji je napravio roboticu dao je izjavu da mu samo kazete tacnu definiciju coveka, a on ce vam napraviti kopiju. I da se vratimo na pricu sta te sve nase kopije imaju, kako vreme prolazi vec 65% su kao mi. Ali culo mirisa taj cenjeni nos koji nam omogucava da osecamo svet oko nas NEMAJU.I dzaba im sva vestacka "nabudzena" inteligencija, i izgled  prelepe "crnke"( Japanka robot) kad nemaju NOS. HVALA BOGU.
Proslost. Nos u mom secanju ima jos jednu ulogu. I taj se obicaj bar u mojoj porodici prenosi sa kolena na koleno.Kad sam ja bila mala i napravim neku "stetu" u kuci (razbijem nesto ) deda bi prelazio prstom po mom nosu govoreci da ako mu prst prodje pravo govorim istinu a ako sklizne onda lazem. Kako je on to izgovarao sugestivno a ja bila kriva, deda bi odmah  kao poligraf znao istinu i prst bi naravno skliznuo. I tako je nos bio prvi poligraf za decije nestasluke. I verovali smo u njega i plasili se tog prsta koji klizi po nosu. Moj svekar je mojoj deci sprovodio isti nacin ispitivanja i za divno cudo i dalje uspeva. Sad cekam da mi postanemo deda i baba pa da vidimo najnoviju generaciju kako ce da se ponasa na ispitivanju NOSA POLIGRAFA.
POZDRAV DRAGI PRIJATELJI KOJE NE MOGU DA NAMIRISEM PREKO FEJSA. ONDA RAZUMETE STA VAM JE CINITI. U SETNJU U PARK, U KAFIC I OSETITE MIRISE OKO SEBE. ZASLUZILI STE TO. A SA MIRISIMA ETO I PRIJATELJA. VAS NOS NIKAD VAS NECE IZDATI.

Нема коментара :

Постави коментар