уторак, 29. јул 2014.

NIKAD NE RECI NIKAD

NIKAD NE RECI NIKAD.NEVEROVATNO ALI POTPUNO ISTINITO. NIKAD VISE MAMUTI NECE HODATI ZEMLJOM!!!!.A sta ako naucnici uspeju da ih vrate ? Jer upravo to i rade.Kloniraju mamute iz pronadjenih DNK.Nikad  vise nece izumreti citave vrste zivotinja  i biljaka.Hoce i to  po sesti put. Na ivici smo da od deset vrsta izumre cak devet.I ovaj put ne mozemo da okrivimo meteorite koji su izazvali ekstremne klimatske promene. Ovaj put smo mi krivi.Prenaseljenost i zagadjenje ucinili su nas vecim unistiteljima Zemlje nego bilo sta u proslosti.Gde sada da se izmeste pojedine ugrozene vrste? Nema vise ni jednog kutka na planeti gde nije krocila ljudska noga ,ni najmanjeg delica koje nije unistila ljudska ruka.A to je bio jedini nacin da se ugrozene vrste zastite  - da zive u potpunoj divljini daleko od ljudi.Kakav zacaran krug!Nesto cemo da pustimo da izumre, a nesto cemo da ozivimo1Zasto bas mamute? Ne znam. Sve je dobro dok ne ozive i dinosauruse .Mada.... Slatki su. Ogromni,ali imaju lepe okice  sa kojima mozes da se suocis  i da ne sidjes sa treceg sprata.Nikad se ne bih zalila da nestanu komarci,bubasvabe,zabe,zmije,gusteri....Ali priroda bez njih ne bi mogla da funkcionise.Kako izabrati  izmedju vrsta koje su totalno neophodne i onih koje bi nekako mogle da se zamene?I kako smo do sada ziveli bez mamuta?I kako cemo ziveti bez zaba i crva? Vrlo teska pitanja .A tacan i sasvim pouzdan odgovor ne verejum da iko zna!
Buducnost. Nikad jos jedna rec koju pridruzejem recima vreme i prostor. Razmisljajuci o znacenju reci nikad dolazim do zakljucka da je i ona potpuno neodredjena I ona je beskonacna kao vreme i prostor. Jer ako nikad bukvalno znaci gotovo je,nema vise ,kako onda opet novi pocetak istog tog "nikad"? Nikad nismo doziveli apokalipsu? Nikad nismo zapoceli novi zivot? Nikad nismo zavrsili sa kugom? I MNOGO JOS  NIKAD,NIKAD....
Proslost. Nikad nisam mislila da cu napraviti istu gresku. Kad naravno opet jesam.Poverovala sam svom srcu (mozgu retko poverujem) i eto opet ista greska. Da ista samo u nekom drugom vremenu.
I zato nikad ne recite nikad jer to je beskorisno .Opet ce iza tog nikad da se desi neki novi pocetak.

Нема коментара :

Постави коментар