среда, 30. јул 2014.

BUMERANG

BUMERANG. ABORIDZINI SU ZNALI  DA CE IM ON OBEZBEDITI HRANU.NAMA CE BUMERANG ODUZETI ISTU.Mozemo mi da se pravimo vazni sa naprednom tehnologijom,ali meni je slika lovca-domorodca potpuni haos. On lepo baci bumerang (ima ih jos u A ustraliji majke mi)u pravcu ptice.Naravno njegovo uvezbano oko je dobro naciljalo i bumerang mu se vraca sa ulovom. Danasnji lovac ima najsavremeniju pusku ,ali nema "divljac" jer nema ni divljine. Ribolovac ima najbolje "mamce" i stapove ,ali riba vise nema ni u morima ni u rekama. Da, i okeani se polako prazne.A bumerang u nasem jeziku ne oznacava samo oruzje. On je i metafora za ono sto radimo misleci da nam se nista lose nece desiti ,a ipak nam se sve vrati "kao bumerang"Primer. Na  poslu.Ubedjeni smo da "poturanjem" raznih stvari i prica "rusimo" kolegu.Medjutim istina nekako pronadje put i lavina losih stvari se srusi na nas. Gubimo mnogo vise nego sto smo mi nekom "smestili".Poverenje sefa,prijateljstvo kolega, a ako  smo preterali ,gubimo i posao.U ljubavi. Mislimo ovako. Ma sta ako nam se svidja drugaricin ili sestrin decko.I kakvo cu zlo uciniti ako ga smuvam? Nek se pokaze kakav je! A onda se desi da je u pitanju bas dobar decko i da slucajno stvarno voli devojku sa kojom je. I ETO GA BUMERANG. Gubite drugaricu,sestra vam se sa pravom ljuti,a vi ostanete kao p.....i.Da, efekat bumeranga je vrlo opasan..
Buducnost. Bumerang ce nam vratiti nasa planeta.Ko drugi? Kako smo mi njoj cinili samo zlo  kako moze da nam uzvrati dobrim? Svi naucnici uzimaju nesto 2045 -tu godinu kao prelomnu godinu za opstanak ljudi.Ako dotle zaustavimo sve negativne stvari kojima je unistavamo.Ona ce onda unistiti nas. I nije to prica o smaku sveta .To je glupost koja nam se ponavlja s vremena na vreme u cilju zabave.Stvarnost je mnogo gora od bukvalnog znacenja "smaka sveta" jer nece odjednom sve nestati. To bi ustvari bilo najbezbolnije .Nego ce nestajati sve ono sto nam je neophodno za zivot, jedno po jedno. A to gledati i tako ziveti je gore od apokalipse.
Proslost. Ljudima je potrebno da imaju vodu,vazduh, hranu.I smesno zvuci prica da ce to nestati.Jer ljudi su do sada to prirodno bogatstvo prihvatali zdravo za gotovo .T u su reke,vazduh doduse malo zagadjen, a hranu umemo da napravimo. Da smo u nasoj proslosti shvatali efekat bumeranga cuvali bi kao neprocenjivo blago te ne zagadjene vode, taj cist vazduh i hranu bez hemikalija. I ne bi postali ovo uzasno, zastrasujuce potrosacko drustvo koje za sobom ostavlja dnevno milione tona otpada.
PAZITE SE BUMERANGA. KO UME DA GA  KORISTI MOZDA I UGRABI PLEN.MISLIM NA METAFORU TIPA AKO SI PAMETAN I BACIS BUMERANG U PRAVO VREME,NA PRAVOM MESTU I NA PRAVI NACIN POSTICICES USPEH U SVAKOM SMISLU. A AKO NISI SPREMAN ZA TO BOLJE NE BACAJ DA TI SE NE VRATI NESTO LOSE.

Нема коментара :

Постави коментар