субота, 21. март 2015.

DAN SRECE

20 MART 2015 BICE UPAMCEN PO POCETKU PROLECA,PROLECNOJ RAVNODNEVNICI,SUPER MESECU, POMRACENJU SUNCA KAO SVETSKOM DAN SRECE I MOJA 30-TA GODISNJICA SRECNOG BRAKA . KOLIKO DOGADJAJA U JEDNOM DANU .SVE OVO JE STALO U 24 SATA!  Od svega pomenutog najvise mi se svidja prica o sreci.Gledajuci malopre nazive sopstvenih postova u martu mesecu shvatila sam koliko sam tuge,nesrece i nemoci samo u prethodnih 20 dana opisala. Zato nas to i stavlja na cetvrto mesto najnesrecnijih ljudi na planeti. Ispred nas su samo Sudan,Tunis iBanglades.Preostalis sest su:Turska,Bosna i Hercegovina,Gruzija,Litvanija i 10 Avganistan Cak su i oni manje nesrecni nego mi. Medju 10 najsrecnijih na planeti su Paragvaj,Kolumbija,Ekvador,Gvatemala,Honduras,Panama,Venecuela,Kostarika,El Salvador, Nikaragva.Jos malo pa sve zemlje JUZNE AMERIKE..STA JE TU U PITANJU - PODNEBLJE ILI RAD SA MARIHUANOM? U EVROPI  najsrecnije su Danska i Norveska.Anketu je radio Galup u 143 zemlje.Ove godine cestitkama za medjunarodni dan srece pridruzile su se i Ujedinjene nacije SA Ban Ki MUNOM na celu uz predlog da se napravi lista pesama koje su "najsrecnije" to jest koje pesme te cine srecnim.Evo nekoliko:LOU BEGA MAMBO NO 5,BOB MARLI  THREE LITLLE BIRDS ,PRINC  KISS.Pesmica koja Ban Ki Muna cini srecnim j e od Stivi Vondera Signed Sealed DELIVERED. A moje  dve srecne pesmica  su od  grupe QUEEN BREAKTHRU    i od BON JOVI  ITS MY LIFE. I kako rece covek na ovaj srecni dan . Jos samo da pomenem Farela Vilijamsa koji je prosle godine naterao na ovaj dan da plesu uz njegovu pesmu HAPPY. TRAZENJE  SRECE JE OZBILJAN POSAO I POTRAGA KAO ZA ZAHIROM ILI SVETIM GRALOM MOZE DA POTRAJE CEO ZIVOT ..DA BI OLAKSALI SEBI DEFINISITE POJAM SRECE ZA VAS OD SAMO TRI TACKE. MOJ PRIMER DECA PISANJE ZDRAVLJE!
BUDUCNOST.Prodje i ovaj dan najavljen sa toliko uznemirujucih vesti i saveta kako se ponasati.. Sledece pomracenje je 2026-te godine,a prethodno ako se secate bilo je 1999-te koja je i ovako bila 'mracna" zbog bombardovanja. Dobro nece se sve ove pojave dogoditi odjednom kao juce,ali ce biti mozda jos nekih 'cudnih' pojava  A sto se pojma srece tice privatizovacu ovaj blog danas i reci da se nadam da ce jos dosta vremena ljudskoj vrsti ostati osecanja. Pa nek svako krene u potragu za svojom srecom dok se to moze. Kad postanemo kiborzi,vanzemaljci ili vec sta to nece biti moguce.
Proslost. Pade mi na pamet sta sve ovo vreme nisam rekla.Pa to da muzika cini da se uvek osecamo lepse,ali se deli po mnogo osnova, na dobru i losu,na ona koja nas uveseljava i koja nas rastuzuje, na pesme secanja i pesme koje zbog secanja ne mozemo da slusamo .....
SRECAN VAM DAN SRECE I SRECNI SMO  STO SMO OSTALI  ZIVI PORED ONOLIKE FRKE OVIH DANA PO MEDIJIMA!

Нема коментара :

Постави коментар