среда, 4. март 2015.

IDEALNA ZENA

IDEALNA ZENA KAKO JE VIDE RECIMO MUSKARCI BRITANCI,ZENA SREDNJIH GODINA U SRBIJ - KAKO JE JA VIDIM I,MLADA DEVOJKA U AVGANISTANU KAKO OPISUJE HALID HOSEINI.. KAKVA RAZLIKA! A OPET TO BI TREBALO DA BUDE SASVIM ISTO(DOBRO SA MANJIM VARIJANTAMA).Medjutim,varijante su sto bi rekli razlika kao nebo i zemlja.Navedene kategorije zena zive na planeti Zemlji u XXI veku.Ali vec sa tim gde zive i koje su vere pocinju razlike. Ako rec vera zamenimo da li su finansijski mocne(same sebe mogu da izdrzavaju) i da li su u braku duze od 10 godina eto jos razlika.
Savrsena zena prema statistickom ukusu Britanaca ima smedju kosu,plave oci,visoka je 165cm,58kg.velicinu brushaltera 3 ili 4.Da se opusta uz casu vina,pop ili rok,da voli picu ili meso,da voli da putuje, da gleda filnoverazne sportske aktivnosti,takodje da je mastovita u krevetu, FOTO-ROBOT idealne zene za mnoge muskarace predstavlja neko"cudoviste" sklepano od najlepsih ociju,kosa, grudi,zadnjice poznatih filmskih diva ili manekenki!I svi se slazu da idealne nema. Pa opet kad izaberu "zenu svog zivota" i Britanci i Evropljani i Amerikanci postuju svoj izbor i zive u skladnim brakovima.Zene za uzvrat nisu zapustene i bezvoljne pa je onda moze se reci sve u redu. I za zene iako nisu lepotice,i za muskarce koji su svesni da i oni nisu idealni ali uz kompromise sve funkcionise super!
Zene u Srbiji! Uzela sam kategoriju srednih godina jer mislim da su one u najvecem problemu.Doterane su,poslovne,dobre majke,dobre zene,ali za nase "Balkance" su daleko od "idealnih".Ako su mastovite u krevetu uhvati ih kompleks da nisu "dobri" u krevetu. Ako zaradjuju vise od njih sto je u Srbiji dosta retko ali  ima i vise varijanti da muz uopste ne zaradjuje njihov ego je potpuno unisten.Ako  se ne slaze sa njegovom majkom ili njegovim drustvom smatra da je neopevani baksuz. AKO VOLI DA PUTUJE ,DA GLEDA FILMOVE I PIJUCKA I GRICKA SMATRA DA JE LENSTINA. On je pod stresom,ona je pod stresom,brak vrlo cesto puca. O tome kako je biti zena u Srbiji u odnosu na Britanke samo podatak da su Britanke placene bez diskriminacije,da se njihovi muzevi ne libe da im pomognu oko poslova u kuci i oko dece te nije cudo sto su uvek raspolozene.Nase zene i uz svu taktiku i uz sav trud ne mogu da izbalansiraju dnevni ritam i zadovolje ideale svog muza ali ni svoje sto je jos gore.
Devojke u Avganistanu (govorim samo o Kabulu( jer serijatski zakon je svugde prisutan,ali nekako u ovom velikom gradu postoji tracak nade i svetlosti za zenski rod).JEDNA RECENICA POTPUNO OSLIKAVA ODNOS MUSKARAC ZENA. KAO KOMPAS CIJA KAZALJKA POKAZUJE SEVER,TAKO PRSTMUSKARCA KAD TRAZI KRIVCA POKAZUJE UVEK NEKU ZENU!I tako su i mlade i lepe devojke u Avganistanu i obrazovane i donekle  emancipovane, zaposlene,vredne,ali su za muskarce potpuno ne vredne. Nijedno obrazovanje nije jace od vere. Iako puste svoju zenu da radi smeta im sto nije pokrivena "burkom", i dalje smatraju da su zene imovina kao namestaj i mlade devojke zaista ne znaju kako da se ponasaju. Jer iako su im data neka prava koja svaki pripadnik ljudske vrste mora da ima one ne znaju sta s njima da rade. Da li da slusaju oca,muza ili sebe? I verujte mi .Evropljanke to ne mogu da razumeju.Njihove dileme su toliko jake da su svakog momenta spremne da daju svoj zivot ako su ucinile nesto sto nije u skladu sa verom. I njih zaista ne opterecuje,frizura,sminka, moda,one znaju samo za cast,postenje,cuvanje  vere,porodicnog doma i dece. I trpe! I svesno su zrtve svojih muzeva i oceva.I nikad nece priznati da su zrtve jer su tim modelom ponasanja zadojene sa majcinim mlekom.
DRAGE MOJE SRECAN OSMI MART! DAN KADA SMO DOBILE PRAVA,A IZGUBILE SEBE!
DAN KADA DOBIJEMO POKLON(DODUSE NAS VISE NE DOBIJA NI TAD POHVALU ZA SAV TAJ TRUD OKO NASEG MUSKARCA),DAN KADA SE SLAVI ZENA SVIH BOJA KOZE,SVIH VERA,IDEALNA ILI NE!


Нема коментара :

Постави коментар