уторак, 5. мај 2015.

JOS URBANIH LEGENDI

JOS MALO OVAJ PUT 'TAZE" URBANIH LEGENDA! PRVA PRICA JE ZA DIVNO CUDO I ISTINITA ZBOG CEGA MOZDA NIJE TREBALA DA BUDE OVDE ALI NISAM MOGLA DA ODOLIM KAD SE RADI O DOMISLJATOSTI! Prica se desila u Velikoj Britaniji pre petnestak godina.Covek je dao oglas u novine tipa da daje 1000 funti ko mu donese najveci krompir. I bogami domacini su se 'izlomili" da se pohvale svojim ogromnim krompirima. Ono sto sledi niko ne bi ocekivao jer svi ocekujemo neku prevaru (zato se i naslo u mom tekstu).Covek je najboljem domacinu platio 1000 funti ali kako je odziv bio veliki i svi krompiri su sami po sebi bili cudo a i tezili su nekoliko tona, autor ideje o krompiru prodao je isti i zaradio desetine hiljade funti! Znaci genijalno!
E ovo vec spada u domen legendi mada se radnja dogadja ne tako davno (oko 2000-te) u Nisu.Devojka Mirjana Jovanovic udala sa za ljubav svog zivota Predraga Jovanovica.Lepo! Ali kada je maticar postavio ono cuveno pitanje o prezimenu Mirjana je odlucila da svom prezimenu doda prezime svog muza te je postala Mirjana JOVANOVIC-JOVANOVIC! Zbunjujuce! Ali avaj tu nije kraj jer joj brak nije opstao, pa je novu srecu pronasla u Slobodanu naravno Jovanovicu. I znate sta sledi Mirjana JOVANOVIC - JOVANOVIC -JOVANOVIC!!!
Macak po imenu Oskar zivi u starackom domu na Roud Ajlendu. I ima neverovatan nadimak "andjeo smrti" Ali ako se uzme u obzir da je nepogresivo predvideo cak 50 smrti u domu nadimak se sam nametnuo, Oskar 24 sata pre smrti nekog pacijenta dodje u njegovu sobu i sklupca se pored njega gde ostaje dok pacijent ne umre! Fascinantno i jezivo,a mozda cak i istinito!
Sada jedna jos svezija legenda.Na osnovu testova koji su radjeni na Torinskom pokrovu crtaci i naucni tim uspeli su da naprave crtez Isusa Hrista kada je imao 1o godina Tehnika koju inace koriste foreznicari zbog podmladivanja ili  postarivanja kriminalaca napretkom tehnologije dozivela je svoj vrhunac - te nam tako eto i slike 10-to godisnjeg Isusa Hrista! Ipak je to vrlo misteriozno i zato spada u ove "tazije legende.
DA ZAKORACIMO I U BUDUCNOST! PRAVI SE ZGRADA OD 27 SPRATOVA (U SAN FRANCISKU) U KOME CE SE SVAKA JEDINICA OKRETATI KAO ROLERKOSTER  I UVEK CE VAM SA TERASE POGLED NA GRAD BITI DRUGACIJI JER CE SE SVE OKRETATI ZA 360 STEPENI! Zgrada ce se kretati prema utvrdjenom rasporedu i bice potpuno bezbedna i namenjena naravno samo bogatasima. Zamislite samo kad jedna jedinaica sidje u prizemlje kran je ponovo vraca na vrh i opet krece na svoj put i rotiranja i spustanja. NEVEROVATNO! ALI ZAMISLI DA TI SE POGLED ISPRED TEBE  STALNO MENJA DA TI SE SOBA POMERA U PRIZEMLJE .Legenda za sada ! Ali videcemo!
Proslost. Juce se navrsilo 35 godina od smrti Josipa Broza Tita Za zivota njegova biografija je bila jevandjelje nama Titovim pionirima i nasim roditeljima I bili smo sigurni da je taj covek kome se ceo svet divi (sto dokazuje prisustvo 234 delegacije iz celog sveta na njegovoj sahrani) upravo taj covek koga svaki dan vidjamo na vestima u novinama u posetama fabrikama i selima i skolama i ....A kad je umro krenule su najludje price o poreklu tog coveka .Cak i prica da je bog zna ko sahranjen u Kuci cveca koju su juce posetili toliki "jugonostalgicari".Da je bio spijun,ubica srpske dece, covek kome je identitet i biografija nametnuta bio je u stvari neki Josip Ambroz  ciji je jedan od zadataka bio da  stvori  Jugoslaviju i odrzi  je sto duze!.Pa sad mozemo da verujemo u koju god hocemo verzeju, ima ih na pretek.Covek sa 1000 lica, sa 7 "regularnih " biografija, radio je za 4 obavestajne sluzbe  i tako dalje!
POZDRAV DO SLEDECIH URBANIH LEGENDI!

Нема коментара :

Постави коментар