субота, 2. мај 2015.

STAMPAC 9 D

JOS SAM U FAZI DIVLJENJA PREMA 3D STAMPACU KAD KAZU STIZE 9D STAMPAC! STA CE ON MOCI JA TO NE BIH STAVILA NI PATISPANJSKU BUDUCNOST  MOCI CE DA ODSTAMPA SLIKU,ZVUK,DODIR, I 5 VRSTA MIRISA! SISTEM 9D STAMPANJA BI USTVARI GENERISAO NASE EMOCIJE PUTEM MIRISA,DODIRA I UKUSA! Razne oblasti sake povezane su sa nastankom emocija te ce ih ovaj sistem pokretati (doduse na meni totalno ne jasan nacin) pomocu jakog naleta vetra! Da bi komplet ostala u cudu tu je mali gadzet velicine nokta cijim stavljanjem na palac mozes da kontrolises pametne telofone i laptop racunare! Kontolisanje raznih uredjaja ovim gadzetim je vrlo jednostavno i svodi se na prevlacenje drugog prsta preko palca! Potpuno fascinantno! Moci ces da udubno sedis u fotelji ili kaucu,da odstampas sta zelis,da pojedes sta zelis da gledas film na velikom ekranu  koji je povezan na 9D tehnologiju,da places sa glavnom glumicom, da osetis njen miris,miris onoga zbog koga place, kao i miris jela a bogami i njihov ukus. Za to vreme u ruci mozes da drzis i "pametnu solju" koja tacno zna sta pijes ako si ti zaboravio "udubivsi se u film! Solja po imenu Vessyl  moze po ostatku secera da tacno raspozna sta pijes.Sad cete vi da kazete  to mogu i ja samo pogledam i pomirisem.Da li ste bas sigurni da razlikujete Pepei i Koka kolu? Ali moze i da vam pokaze koliko kalorija ima u picu koje ste sipali i time vas definitivno pobedjuje! Kakva sadasnjost?!
Buducnost. Sta sad da pisem pod buducnost? To da cemo uskoro PRAVITI  sami robote kod kuce i da cemo voziti po svetlecim panelima! Recimo! Poljski naucnici napravili su robotski  uredjaj  ROBOCORE pomocu koga ce svako kod kuce moci da napravi svog robota bas onakvog  kakvog zeli. U PAKETU  KOJI STIZE NA VASU ADRESU NALAZEI SE BAS SVE STO VAM JE POTREBNO CAK I SOFTVER U CLOUDU KOJIM BI SE UPRAVLJALO ROBOTOM!
I jos jedna super stvar u danasnjem nizu jesu svakako solarni paneli koji ce zameniti puteve kakve znamo.Paneli su ustvari sestougaone ploce koje se uklapaju kao slagalica. Svaki panel je ispunjen mikroprocesorima a materijal od kog su ploce napravljene je izuzetno kvalitetan i izdrzljiv! Energiju prave samo od solarne energije te su izuzetno ekonomicni. Tako da ce trosak voznje automobila na elektricni pogon biti samo kupovina automobila jer ce se isti puniti voznjom po ovim panelima. Znaci besplatna voznja i leti i zimi bezbedna jer ce paneli akumulacijom soolarne energije i grejati put(nece biti zaledjivanja) i osvetljavati nocu put tom istom solarnom energijom. Izuzetno zar ne?! Mada je Tesla hteo da nam elektricna energija bude  besplatna ,ali necu da "mracim" nadam se boljem svetu!
Proslost. I ona najbliza od samo recimo desetak godina izgleda jako jako daleko. Tehnologija se menja iz minuta u minut i  za nesto sto je izaslo prosle godine kao super novo i nevidjeno do sada vec ove godine to nije. Zato u patispanjskoj proslosti danas nece biti nista jer  je ova tema   samo dok pisem ovaj blog vec svedok "zastarevanja" nekih uredjaja i sistema!

Нема коментара :

Постави коментар